Stresinizi yogayla atın

Zihninizi kurcalayan sorunlar hem evde hem de iş yerinde peşinizi bırakmıyorsa üzerinizdeki fazla stresi atmanın tam zamanı. Sessiz ve huzurlu bir ortamda yoga yaptığınızda stresin sizden uzaklaştığına şahit olabilirsiniz. Kendinize vakit ayıracağınız bir yoga seansı için ihtiyacınız olanları da HepsiBurada’da bulabilirsiniz.


editörleri sizin için seçti

Yoga her türlü strese karşı etkili olsa da Kundalini yoga bu anlamda bir terapi yöntemi olarak öne çıkıyor. Kundalini yoga özellikle stres, tükenmişlik sendromu, kronik ağrılar, anksiyete, geçiş dönemi stresi, uykusuzluk gibi problemlerde yoğun olarak kullanılıyor. Yoga yaptığımızda beynimizde üç ayrı bölge etkileniyor:

Frontal lob: Beynin ön tarafında bulunan ve bilinçli düşünme, dikkat, plan yapma, dürtülerin kontrolü gibi birçok önemli fonksiyondan sorumlu.

İnsula: Arzu ve nefret, gurur ve aşağılama, suçluluk ve özür dileme gibi sosyal duyguların kaynağı olan, ahlaki içgüdü, empati ve müziğe karşı duygusal tepkiyi arttırmada görevi olan, aynı zamanda vücudun taleplerine de cevap veren (çok açken ikinci bir sandviç yemek istek, üzgünken sigaraya sığınmak gibi) duygu ve düşüncelerin bütünleştiği alan.

Amigdala: Korku ve anksiyete başta olmak üzere duygu denetiminden sorumlu. Beyindeki bu uyarıların etkisi sayesinde yoga bizi dengeliyor, güçlendiriyor, günlük yaşamın kalitesini artırıyor ve bedenimizi hem ruhsal hem de fiziksel olarak uyandırıyor, düzenli uygulayan kişiler bedensel, zihinsel ve ruhsal anlamda bir bütünlük hissi ile yaşama sarılıyor. Size evinizde yapabileceğiniz üç adımlık kolay egzersiz rutini hazırladık.

ZİHNİNİZİ BOŞALTIN

Koltuğa, sırtınızı dik tutarak oturun. Şimdi, kollarınızı göğüs hizasında yanlara açın ve dirseklerinizden yukarı doğru bükün. Dilerseniz dizlerinizin üzerine dirsekleri dayayabilirsiniz. Önce, baş parmaklarınızla işaret parmağınızı, ardından orta parmağınızı, yüzük parmağınızı ve son olarak da serçe parmağınızı birleştirin. Bu işlemi uygularken, her seferinde yavaş yavaş beşe kadar sayın. Zihninizi boşaltırken evinizin havasını temizleyecek cihazları kullanmanız işinize yarayacaktır.

Editörün önerisi: Yogatime Göz Yastığı Lavanta Kokulu

STRES VE KÖTÜ DÜŞÜNCELERDEN KURTULUN

Ayak parmaklarınızın üzerinde durun. Kollarınızı yukarı doğru kaldırın, tüm vücudunuzu iyice gerin. Şimdi topuklarınızı zemine indirin, ellerinizi yukarıdan aşağıya doğru daire çizerek sarkıtın. Bu sırada dizlerinizi de bükün. Şimdi vücudunuzun üst bölgesini öne doğru eğin ve kollarınızla birlikte aşağı doğru sallandırın. Eğer yere yetişemiyorsanız bir yoga bloğuna tutunabilirsiniz. Bu egzersizi uygularken derin nefes almaya özen gösterin. Ardından vücudunuzun üst bölgesini omuriliğinizi yuvarlayarak doğrultun ve tüm egzersizi baştan itibaren yeniden uygulayın. Egzersizi üç kez tekrar edin.

Editörün önerisi: Voit Nbr Yoga Mat 1 cm Mor

VÜCUDU DENGEYE GETİRİN

Sağ bacağınızı yana doğru kaldırın. Sağ bacağınızı hafifçe öne eğerek, sağ ayak bileğinden tutup el yardımıyla topuk diz hizasına gelecek şekilde yerleştirin. Daha yukarı yerleştirebiliyorsanız zorlamadan yapın. Elleri göğüs hizasında birleştirin. Dengeyi sağlarken derin nefesler alıp verin. Egzersizi diğer bacağınızla da tekrarlayın.

Editörün önerisi: Yoga Wheel

Ürünü incele

SIRT AĞRILARINIZI DİNDİRİN

Zemine sırt üstü uzanın, bacaklarınızı da birbirine kavuşturduktan sonra dizlerinizi kendinize doğru çekin. Ellerinizle dizlerinizi kavrayın. Dikkatli bir şekilde öne ve arkaya doğru sallanın.

Editörün önerisi: Nike Essential Yoga Block N.Ye.12.082.Os

Bu bir ilandır.