Diğer
    Ana SayfaTrend3 banyo kürü tarifi: Rahatlatan, enerji veren, cildi yumuşatan kürler...

    3 banyo kürü tarifi: Rahatlatan, enerji veren, cildi yumuşatan kürler…

    -

    3 banyo kürü tarifi: Rahatlatan, enerji veren, cildi yumuştan kürler… Formsante arşivinden (2010) 3 banyo kürü önerisini derledik. Rahatlamaya mı ihtiyacınız var? Veya, tıpkı bir bebek gibi ipeksi bir cilde mi kavuşmak istiyorsunuz? Belki de deliksiz bir uyku şu sıralar en çok istediğiniz şey. İhtiyacınıza uygun, özel bir banyo kürü hazırlayarak, bu sorunların üstesinden gelebilirsiniz. En sık yaşanan 3 sorun için 3 doğal banyo kürü hazırladık. Seçim sizin.

    RAHATLATAN 3 BANYO KÜRÜ

    Banyonuz, sadece size özel bir SPA merkezine dönüşebilecek her türlü donanıma sahip aslında. Özellikle de içinde büyük bir küvet varsa. Bu da 2 metrekarelik ‘sağlık ve güzellik’ merkezine sahip olmanız demek! Neden mi?

    • Çünkü vücudunuz sıcak suyla temas ettiğinde kaslarınız kendiliğinden gevşiyor, bunun sonucunda da gerginliğiniz ortadan kalkıyor.
    • Aynı zamanda suyun bağ dokularında ve akciğerlerinizde oluşturduğu baskı da, otomatik olarak derin nefes almanızı sağlıyor.
    • Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi, derin nefes almak da, sağlıklı yaşamın en önemli koşullarından biri.
    • Bunların yanı sıra su, metabolizmanızı ve hücrelerin kendini yenileme mekanizmasını uyararak, toksinlerin vücuttan atılmasına da yardımcı oluyor.
    • İsterseniz, suyun cildiniz ve sağlığınız üzerindeki olumlu etkilerini daha da güçlendirebilirsiniz. Doğal Terapi Uzmanı İpek Çaldemir’e göre, bunun sırrı ise, sorununuza özel aroma veya banyo ürünlerini doğru kullanmakta saklı!

    1. RAHATLAMAK İÇİN BANYO KÜRÜ

    Aroma yağları, burnumuzun içindeki koku reseptörleri aracılığıyla sinir sistemine ulaşarak şu mesajı veriyor: Sakinlik lütfen! Onlar, ruhsal durumumuz üzerinde güçlü bir etkiye sahipler. Dolayısıyla rahatlamak için banyo yaparken sandal ağacı, lavanta, gül, bergamut ve yasemin yağlarından faydalanmanızı tavsiye ediyoruz.
    Bu yağlar ruh halinizi pozitif etkilemekle kalmayıp, aynı zamanda cildinizi güzelleştiriyor ve vücudunuzun mis gibi kokmasını sağlıyor. Eğer sakinleşmeye ihtiyacınız varsa; birer damla yasemin ve gül, 3 damla sandal ağacı ve 2 damla da lavanta yağını, 38 derece sıcaklıktaki suyla doldurduğunuz küvetin içine birkaç damla ilave edin. Ardından yapmanız gereken tek şey, sadece suya ve güzel kokulara odaklanarak 15- 20 dakika dinlenmek olacak.
    Aklınızda bulunsun, suda çözülmeyen aroma yağlarını önce süt, bal veya kremayla seyreltirseniz, banyo suyuna kolayca karışmalarını sağlayabilirsiniz. İsterseniz size bir başka tarif daha verelim: Birkaç poşet papatya çayını gazlı beze sarıp, akan ılık suyun altına tutun. Ardından yine aynı ısıdaki suyun içinde dinlenin. Banyo yaptıktan sonra vücudunuzu cildinize uygun nemlendirici bir kremle şımartmayı da ihmal etmeyin.
    Ekstra önerimiz: Banyo yaparken, dalga ve kuş seslerinin kayıtlı olduğu cd’yi dinleyerek, tıpkı deniz kenarında geçirdiğiniz bir gün gibi relaks olabilirsiniz. Ayrıca derin nefes alıp vermeniz de kısa sürede sakinleşmenizi sağlayan etkili yöntemlerden.
    Duş için önerimiz:

    Loş ışıkta veya mumlar eşliğinde duş alın. Duş başlığını 3 dakika boyunca ensenize doğru tutun. Bu sırada sakinleştirici etkiye sahip duş jellerinden de faydalanırsanız, günün yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz.

    2. ENERJİK OLMAK İÇİN BANYO KÜRÜ

    Yorucu geçen bir gecenin ardından güne enerjik başlamak için küvetinize 2’şer damla tatlı portakal, bergamut ve greyfurt yağını ilave etmenizi öneriyoruz. Böylelikle kendinizi canlı ve neşeli hissedecek, daha pozitif düşüneceksiniz. İçine birer avuç dolusu kurutulmuş fesleğen ve deniz tuzu koyduğunuz mendili sıkıca bağlayarak küvete attığınızda da enerjinizi kısa sürede toplayabilirsiniz. Eğer ılık suyla yaptığınız banyodan sonra soğuk suyla duş almaya cesaret ederseniz, yorgunluğunuzdan eser kalmayacağına emin olabilirsiniz.

    Ekstra önerimiz: ‘Mudra’, yani şifaya ulaşmak amacıyla el parmaklarının kullanılarak yapıldığı hareketler de, adeta birer enerji kaynağı. Banyo yaparken iki elinizin başparmak, yüzük parmağı ve serçe parmağının uçlarını üst üste yerleştirip, diğer parmaklarınızı gergin bırakın. Birkaç saniye bu şekilde bekledikten sonra parmaklarınızı başlangıç pozisyonuna getirin. Bu egzersizi 5-6 kez uygulayın.

    Duş için önerimiz: Kan dolaşımınızı canlandırmak için duş başlığını yavaş yavaş önce yüz, ardından baş, omuz ve vücudunuzun üst kısmına doğru tutun. Ardından duş başlığını sırtınıza doğru tutarak, suyun masaj etkisi göstermesini sağlayın. Eğer kendinizi hala enerjik hissetmiyorsanız, size sıcak – soğuk değişimli şok duş yapmanızı öneriyoruz: Duş aldıktan sonra sıcak suyu ayaklarınızdan kalçalarınıza doğru gezdirin. Aynı işlemi bu kez mümkün olduğunca soğuk suyla yapın. İşlemi 4 kez tekrarlayın ve soğuk suyla bitirin.

    - Advertisement -

    3. İPEKSİ BİR CİLT İÇİN BANYO KÜRÜ

    Bir avuç dolusu deniz tuzunu, içini suyla doldurduğunuz küvete dökün. 1 fincan arı sütünü, 1 litre sıcak sütün içinde seyreltin. Ardından 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ettiğiniz bu karışımı da küvetin içine boşaltın. Deniz tuzu, ölü derinin atılmasına yardımcı olurken, süt de cildinizi derinlemesine temizleyip, nemini korumasına yardımcı oluyor. Ciltte mucize yaratan bir başka besin ise bal. İçeriğindeki vitaminler, mineraller ve enzimler hücrelerin yenilenme sürecini hızlandırıyor ve nemin ciltte depolanmasını sağlıyor. Küvetin içine 500 ml sütle birlikte bir fincan bal eklerseniz, siz de mükemmel bir cilde kavuşabilirsiniz.

    Ekstra önerimiz: Nem maskesini banyo yaparken yüzünüze uygularsanız, çok daha etkili sonuç alabilirsiniz. Çünkü ısı gözenekleri açarak etken maddelerin cilt tarafından kolaylıkla emilmesini sağlıyor. Duş için önerimiz: Duş aldıktan sonra haftada en az 1 ya da iki kez düzenli olarak peeling yapın.

    BU İÇERİKLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

     



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz