Diğer

    1 ayda 6 kilo

    -

    Selahattin Dönmez’in bu ay, yaza özel olarak hazırladığı “Salata Diyeti”ni evinizde rahatlıkla uygulabilecek, dışarda yemek istediğinizde ise aynı mönüyü Sosa restoranlarda bulabileceksiniz. Eğer diyetle birlikte hergün 65 dakika yürüyüş yaparsanız bir ayda rahatlıkla 6 kilo verebilirsiniz.

    Prodüksiyon: Ayşegül Gemici

    1. HAFTA

    Kahvaltı: 1 kase taze meyve salatası, 1 ince dilim peynir, 1 ince dilim ekmek, taze yeşillikler, domates ve salatalık

    Öğle: Fark Etmeden Diyet Sindirim Güçlüğünü Önleyen Salata ve 1 su bardağı ayran

    - Advertisement -

    Salatanın Tarifi ve Malzemeleri:

    250 gr semizotu veya ıspanak, 1 küçük domates, 1 küçük salatalık, 2 yemek kaşığı peynir rendesi, az maydanoz, taze nane, dereotu, 1 kaşık sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı sumak ve kırmızı pul biber
    Hazırlanışı: 1 kabın içerisine 250 gr semizotu veya ıspanak, 1 küçük domates ve salatalık, az maydanoz nane, dereotu, az peynir rendesini koyarak karıştırın. Üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ, kırmızı pulbiber ve sumak ilave ederek salatanızı hazırlayabilirsiniz.

    VEYA SOSA MÖNÜSÜ'NDEN
    1 kase çorba ve Buharda Somonlu Salata
    İkindi: 1 su bardağı taze sıkılmış karışık meyve suyu

    Akşam: Fark Etmeden Diyetin 4 Renkli Sebze Salatası ve 1 ince dilim tahıllı ekmek
    4 Renkli Salata Tarifi ve Malzemeleri:
    1 orta boy patates, 1 büyük parça brokoli, 1 büyük parça karnabahar, 1 orta boy havuç, 2 orta boy salatalık, 1 küçük turp, 3 adet yeşil soğan, 1 çay bardağı az yağlı yoğurt, 3 tatlı kaşığı hardal, yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber

    Yapılışı: İlk önce patatesleri yeteri kadar suda haşlayın, onu soğumaya aldığınızda brokoli ve karnabaharları yaklaşık 4 dakika pişirin. Bunları da soğumaya alın. Patatesleri, havuç ve salatalıkları küp küp doğrayın; brokoli ve karnabahar çiçeklerini küçük parçalara ayırın; turp ve soğanları ince ince doğrayın. Büyük bir kasede bütün sebzeleri harmanlayın.
    Başka bir kapta yoğurt, hardal, tuz ve karabiberi karıştırın. Yoğurtlu sos karışımını sebzelerin üstüne gezdirin. Servis tabaklarına almadan önce en az 1 saat buzdolabında bekletin.

    VEYA SOSA MÖNÜSÜ'NDEN
    Fesleğenli patates püre ve Izgara Levrek Salatası
    Yatarken: 1 adet meyveli yoğurt

    Haberin devamı 2008 Temmuz sayımızda…



    Önceki İçerik
    Sonraki İçerik

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz