Diğer
    Ana SayfaBeslenme & Diyet10 yüz milyon baloncuklu içecekler!

    10 yüz milyon baloncuklu içecekler!

    -

    Yok öyle bildiğiniz gazlı içeceklerden değil bunlar. Pek çok spa merkezinde karşımıza çıkabilecek sağlıklı içeceklerden söz ediyoruz. Bağışıklık sistemini güçlendiren, hücreleri koruyan, kan dolaşımını hızlandıran “wellness” içeceklerinden.

    TAZE NANELİ LİMONATA

    6 bardak için
    MALZEMELER
    500 gr esmer şeker
    1 Limon
    20 Gr karbonat
    1 avuç nane, maden suyu
    HAZIRLANIŞI
    1. 2.5 litre suyu büyük bir sürahiye doldurun. Diğer tarafta 1 litre suyu şekerle kaynatın. Limonu sıcak suda yıkayın. Enine enine kesin, sürahiye dökün. Üzerine sıcak şekerli suyu ilave edin ve karıştırın. Sürahinin üzerini örterek 24 saat bekletin.
    2. Limonatayı bir tülbentten geçirin. Konserve işlemi için, karbonatı eritin. Elde ettiğiniz içeceği temiz, sterilize ettiğiniz şişelere doldurun ve ağzını hemen sıkıca kapatın. Küçük şişelerde saklamak isterseniz. Bir ölçü içeceği, 3 ölçü maden suyuyla birleştirin. Bu arada üzerine nane yapraklarını ekleyin ve şişeyi sıkıca kapatın. Limonatanız buzdolabında en az 6 ay dayanır.
    Her bardakta: (0.25 l) 33 kcal
    HazIrlama süresİ: 20 dakika

    TARÇINLI ADAÇAYI İÇECEĞİ
    1 litrelik şurup veya 4 bardak içecek için
    MALZEMELER
    1 Kg adaçayı, 150 g esmer şeker
    1 Tarçın çubuğu (aşağı yukarı 10 cm)
    2 Poşet kuşburnu
    Maden suyu
    HAZIRLANIŞI
    1. Adaçayını yıkayın, temizleyin, küçük parçalara ayırın, şekeri ve tarçını 750 ml suda ısıtın, aşağı yukarı 10 dakika bekletin bir tülbentten geçirin.
    2. 400 ml çayı demleyin ve soğumaya bırakın. 50 ml şurup ve 100 ml çayı karıştırın. Maden suyu veya isteğe göre buz ilave edin. Geri kalan şurubu bir şişeye doldurun. Buzdolabında 4 hafta dayanabilir. Her bardakta: 29 kcal
    HazIrlama süresİ: 30 dakika

    ÇİÇEK BALLI LİMONATA
    4 bardak için
    MALZEMELER
    3 Adet limon
    2 Yemek kaşığı akışkan çiçek balı
    Maden suyu
    HAZIRLANIŞI
    1. 2 limonu ikiye bölün ve presten geçirin. İçine balı karıştırın. 3 saat kadar bekletin.
    2. Şurubu 4 bardağa eşit ölçüde dökün. Geri kalan limonu dilimler halinde kesin içine ekleyin. Buz gibi soğuk maden suyunu (isterseniz buz da koyabilirsiniz) ekleyin.
    Her bardakta: 31 kcal
    HazIrlama süresİ: 30 dakika

    - Advertisement -

    YEŞİL ÇAY VE YEŞİL LİMONLU ZENCEFİL
    4 bardak için
    MALZEMELER
    1 Parça (aşağı yukarı 5 cm) zencefil
    1 Yeşil limon
    5 Çay kaşığı yeşil çay
    4 Çay kaşığı akçaağaç şurubu
    Maden suyu
    HAZIRLANIŞI
    1. Zencefili soyun ve küçük parçalara ayırın. Yeşil limonu ikiye bölün. Bir yarısını incecik dilimleyin diğerini presten geçirin. 750 ml suyu kaynatın. Yeşil çayı da demleyin. (Aynı siyah gibi.)
    2. Zencefil ve karışımı çayın içine ekleyin. Limon parçalarını ve çayı 4 bardağa bölün. Bu sırada zencefili çıkarın. Akçaağaç şurubunu karıştırın. Buz gibi soğuk maden suyunu da ekleyin.
    Her bardakta: 30 kcal
    Hazırlama süresi: 45 dakika



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz