Diğer
    Ana SayfaBebek2 yaş sendromu nedir? 2 yaş sendromu ne zaman biter?

    2 yaş sendromu nedir? 2 yaş sendromu ne zaman biter?

    -

    Bebeğinizle geçirdiğiniz dönemler onun iki yaşına basmasıyla farklı bir boyut kazanabilir. Neden mi? Çünkü iki yaş sendromu çocuğunuzu esir alır ve ona yaklaşımınız biraz da olsa değişmelidir… 

    Çocuğunuz iki yaşına geldiğinde ergenlik döneminde olacağı gibi aksi, inatçı ve zor bir çocuğa dönüşebilir. Bilmiyorsanız söyleyelim; iki yaş, çocukların büyük bir kısmı için zor bir dönem.

    2 YAŞ SENDROMU NEDİR?

    Bu dönemde çocuk dengesiz, olumsuz ve inatçı oluyor. Anne ve babası ondan ne isterse tam tersini yapıyor. Aslında bu davranışın altında yatan sebep, o yaşa kadar bağımlı olan çocuğun iki yaşında sosyalleşmeye başlaması ve bununla birlikte karşısına çıkan yaptırımları yenmeye çalışması.

    2 YAŞ SENDROMU NE ZAMAN BAŞLAR?

    Yaklaşık 18 ay civarı başlayıp, bazen 36-42 aylara kadar devam eden, özellikle ebeveynler açısından anlaşılması ve dayanılması zor bir dönem olarak kabul edilen iki yaş sendromuna karşı dikkatli davranmak gerekiyor.

    - Advertisement -

    2 YAŞ SENDROMU NE ZAMAN BİTER?

    Çocukların negatif ve agresif tutumları genellikle 3 ile 3.5 yaş arasında son bulur ancak bu durumun 4 yaşın sonuna kadar sürdüğü durumlar da görülebilir. 

    2 YAŞ SENDROMU BELİRTİLERİ

    • Bu dönemde çocuklar isteklerini, konuşarak değil ağlayarak anlatmaya çalışır.
    • Olumsuz ifadeler kullanmayı tercih ederler.
    • İstekleri yapılmadığında başını yere vurma, kendine ya da anneye-babaya vurma, nesneleri fırlatma, çığlık atma ve öfke nöbetleri geçirme gibi davranışlar sergileyebilirler.

    EYVAH OĞLUM PİPİSİYLE OYNUYOR

    NE YAPMALIYIZ?

    • Çocuğunuz bu dönemde ne kadar sinirli olursa olsun sizin sabırlı davranmanız ve ona karşı öfkeli davranmamanız gerekiyor. Çocuğunuzu korkutmamalı, gereksiz ceza vermemelisiniz. Bu, her istediğini yapmanız anlamına da gelmiyor tabii ki… Çocuğunuza karşı anlayışlı davranmanız şart.
    • Çocuğunuz öfkelendiğinde sakinleşmesi için ona zaman tanıyın. Yalnız bırakabilir ve öfkesi geçene kadar bekleyebilirsiniz.
    • Çocuğunuzun öfke nöbetlerine karşı çaresiz kaldığınızı düşünüyorsanız bir uzmana başvurarak yardım almayı deneyin.

    Formsanté Arşiv

    İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER

    ALTINA KAÇIRAN ÇOCUĞU ASLA BEZLEME, RENCİDE ETME!

    ÇOCUĞUM ÜSTÜN ZEKALI MI?



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz