Diğer
    Ana SayfaGüzellik2006'da çok konuşulacak.Botoksla lifting

    2006’da çok konuşulacak.Botoksla lifting

    -

    Geçtiğimiz ay ülkemize gelen Brezilyalı Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Mauricio De Maio, tüm yüze uygulanan botoks enjeksiyonlarıyla ameliyatsız lifting, yüz gerdirme yapılabileceğini anlattı. Türk doktorların da ilgisini çeken bu yöntem, oldukça yankı uyandıracağa benziyor. Bakalım kimler ne zaman yaptırmaya başlayacak?

    Tüm kadınlar, güzel, genç ve kırışıksız bir yüze sahip olmak istiyor. Hem de mümkün olan en kolay, en risksiz yöntemlerle, en doğal sonuçları alarak. Tıp ve kozmetik dünyası da kadınların bu isteğini karşılamak için var gücüyle çalışıyor. Geçen her gün yeni yöntemler yeni uygulamalar çıkıyor. Bunların içinde, gerçekten işe yarayanlar kalıcı olurken, riskleri ya da zorlukları olanlar kısa zamanda terk ediliyor. Örneğin, bir zamanlar insanların büyük zahmetlere katlanarak yaptırdıkları, saatler süren yüz germe operasyonları artık çok gerekmedikçe hemen hemen hiç uygulanmıyor. Bunun yerine daha basit, iyileşme süresi mümkün olduğunca kısa olan işlemler tercih ediliyor.
    Bütün dünyada en çok yapılan ve yaptırılan estetik girişimlerin başında botoks geliyor. Özellikle, göz çevresi ve iki kaş arasındaki kırışıklara karşı uygulanan botoksun ileride daha yaygın şekilde tüm yüze uygulanabileceğinin hatta bununla yüz liftingi yapılabileceğinin sinyalleri Brezilyalı bir estetik cerrahtan geldi. Geçtiğimiz ay, İstanbul'da, Türk plastik cerrahi ve dermatoloji uzmanlarına bu konuda bir seminer veren Dr. Mauricio De Maio, botoksun yüzün alt kısımlarında da kullanılabileceğini ve böylece yüzün daha gergin, diri ve genç bir hal alabileceğini anlattı.
    Bilgileri tazeleyelim: botoks nedir?
    Botoksla liftingden bahsetmeden önce, biraz botoks hakkında bilgi vermekte fayda var. Çünkü, hakkında bu kadar konuşulduğu halde hâlâ botoks hakkında yanlış bilinen pek çok şey var. Örneğin, geçen ay bir derginin kapağında botoksla dudak dolgunlaştırma yazıyordu. Oysa, botoks bir dolgu maddesi değil ve bununla dudak dolgunlaştırmak imkansız. Peki botoks tam olarak ne? Botoks, laboratuvar şartlarında, clostridum botolinum isimli bir mikroorganizma tarafından üretilen bir proteinin saflaştırılmış hali. Botoksun ne olduğunu tam olarak anlamak için öncelikle, kırışıkların nasıl oluştuğuna bir göz atmakta fayda var. Yüz kaslarımızı hareket ettirdiğimizde, yani gülerek, şaşırararak, kızarak mimik yaptığımızda yüzümüzde kırışıklıklar oluşuyor. Botoksla, bu kasların hareketi geçici olarak engelleniyor ve kırışıklar azalıyor. Botoks, kırışıklara yol açan kasları geçici olarak gevşeterek etkisini gösteriyor. Özellikle, alın bölgesi, iki kaş arası, göz, üst dudak çevresi botoks uygulamaları için son derece uygun. Doğal bir madde. Botoksun etkisi uygulandıktan sonra 3-7 gün içinde ortaya çıkıyor ve 4 aya kadar devam edebiliyor. Botoks uygulamak için 10 dakika yeterli.
    Botoksla lifting
    Brezilyalı Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Mauricio De Maio, geçtiğimiz ay İstanbul'da, doktorlara yönelik bir seminerde, botoksla liftingi anlattı. Dr. Mauricio De Maio'nun verdiği bilgiye göre botoksla lifting, son birkaç yıldır Avrupa'da uygulanan bir yöntem. Yüz ve boyun bölgesine yapılan kombine bir enjeksiyon tekniği.. Yani sadece, kaş arası, göz çevresi gibi belirli bir bölgeye değil, tüm yüze, boyun bölgesinden alına kadar botoks yapılıyor. Tabii, hangi hastaya nasıl ve ne kadar uygulanacağı doktor tarafından belirleniyor.
    Bilindiği gibi, yüzümüzdeki kaslar denge halinde ancak zamanla bu denge bozuluyor. İşte botoks, bu dengenin tekrar doğal hale getirilmesi için kullanılıyor. Yani, yüzün aşağı doğru sarkmasına neden olan kasların çekim kuvveti azaltılıyor ve yüz yer çekiminin etkisinden kurtulmuş gibi rahatlıyor.

    Devamı 2005 Aralık sayımızda…



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz