Diğer
    Ana Sayfaİlişki2012 cinsellik trendleri belli oldu

    2012 cinsellik trendleri belli oldu

    -

    Günümüzde her şey zamana ayak uydururken moda ve güzellik gibi cinsellikte de trendler değişmeye başladı. ‘Yatakta trend mi olur?’ diye sormayın. Belki pozisyonlar yıllardır hep aynı kaldı ama cinsel kimlikler yavaş yavaş değişmeye başladı.

    Şöyle bir düşünün; ergenlik yıllarında sizin için başkaldırı demek ailenizin anlamadığı yüksek sesli müzikleri dinlemek, belki saçlarınızı hiç yıkamadan dolaşmak, belki de kotunuzu yırtmaktı. Fakat şimdilerde ergenler ne kotlarını yırtıyor, ne de saçlarını yıkamazlık yapıyor. Şimdiler de genç olmak, farklı şeyleri denemek demek. Ama bu farklı şeyler cinsellik boyutuna yani yatağa taşındığında her şey değişmeye başlıyor. Yedikule Psikiyatri Merkezi’nden Uzman Klinik Psikolog Tuğba Kaplanhan bunu şöyle açıklıyor: “Toplumsal olarak değişen birçok durum var. Artık çok tüketiciyiz ve bu durum maalesef ilişkilere de yansıdı. Yapılan en son araştırmalar son bir yıl içerisinde ülkemizde evlenen çiftlerin sayısının arttığını fakat aynı şekilde boşanma sayısının da yükseldiğini gösteriyor. İnsanlar hemen beraber olmaya başlıyor ve evleniyorlar fakat tüketmeye yönelik bir ilişki içinde olduklarından evlilik tüketmenin son noktası oluyor. Bu nedenle de evlilikten hemen sonra boşanma geliyor.” İlişkilerde roller de zamanla birlikte değişmeye başlıyor. Eskiden çok önemli olan bekaret kavramı artık özellikle büyük şehirlerde anlamını yitirmeye başlarken, erkekler de eskisinden farklı olarak daha tecrübeli kadınları tercih ediyor. Uzman Klinik Psikolog Tuğba Kaplanhan, “Bugünlerde 22-23 yaşlarındaki genç erkekler sevgilisinin bakire olduğunu duyunca onu terk edebiliyor. Çünkü ‘Cinselliği ben mi öğreteceğim, yaşamak istiyorum, başıma bela mı alacağım’ gibi düşünüyorlar” diyor.

    Cinsellik marka gibi taşınıyor
    İnsanların birbirine güvensizliği, huzurlu ortamdan uzaklaşma beraberinde cinsel yönelimlerin farklılaşmasını getiriyor. Şu an ilk yetişkinlik dönemindekiler evlenme, boşanma sürecini yaşarken, ergenlik dönemindekilere yani 12-18 yaş arasına baktığımızda cinselliği marka gibi taşıdıkları görülüyor. Kaplanhan, “Gençler internetteki sosyal paylaşım sitelerine ‘Bugün 8 kızla öpüştüm’ diye yazıyorlar. Onlar için bu bir marka. Şu an orta yaş dönemini yaşayan kişiler için ergenlik, çantalara yazı yazma, farklı müzikler dinleme, kot pantolonu yırtmaktı. Ama bunlar şimdiki gençleri tatmin etmiyor. Farklı olmak için yeterli gelmiyor. Cinsel yönelimleri marka gibi taşıyorlar ve farklılaşmış olmanın oluşturacağı dikkati üzerlerine çekme güdüsünün tatminini yaşıyorlar” diyor. Devamı diğer sayfada



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz