Diğer
    Ana SayfaGüzellik2013 güzellik takvimi

    2013 güzellik takvimi

    -

    fModada olduğu gibi estetik dünyasında da trendler değişiyor. Yeni içerik ve uygulama yöntemleriyle maksimum güzellik sunmayı hedefleyen 2013 estetik trendlerini sizin için araştırdık. Yeni yılda estetik cerrahiye yön verecek olan “Altın Harmoni” kuralını da uzmanına sorduk.

    Teknolojik gelişmelerle birlikte estetik sektöründeki uygulamalar da sürekli yenileniyor. Ameliyatsız ve ameliyatlı estetik yöntemlerinde bu yıl hangi uygulamaların öne çıkacağını M-Onep Etiler Kliniği’nden Dermatolog Dr. Ömür Tekeli ve Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir formsanté okurları için anlattı.

    CİLT BAKIMINDA MEDİKAL ÜRÜNLERİN PAYI ÇOĞALACAK
    Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artık kadınlar hem gıda hem de kozmetik ürün alırken ürünün etiketine dikkat ediyor. Dr. Ömür Tekeli, 2013’te içeriklerin önem kazanacağını söylüyor. Dr. Tekeli, bir içeceğin veya yiyeceğin bitkisel içerikli olmasının, onun illa yararlı olduğu anlamına gelmediğini belirtiyor: “İçerikler önem kazanacak ve cilt ürünlerini kokusuna, ambalajına göre değil, içeriklerine bakarak kullanacağız. Biz doktorlar da tedavilerimizi destekler nitelikte ürünlerle hastalarımızı desteklemiş olacağız.”

    CİLT GERME İÇİN AMELİYATSIZ YÖNTEMLER YÜKSELİŞTE
    Estetik cerrahinin en başarılı operasyonlarından biri olarak gösterilen cilt germe ameliyatı, yeni teknolojiler sayesinde ileri yaşlara öteleniyor. Dr. Ömür Tekeli, 2013’te de monopolar radyofrekans teknolojisi ile tek seansta cildi daha gerginleştirip sıkılaştıracak Thermage gibi uygulamaların artacağını söylüyor ve ekliyor: “Bunun dışında aslında leke tedavisi, gözenek sıkılaştırma gibi alanlarda kullandığımız lazerlerin cilt yenilemedeki etkilerini de tecrübe ettiğimiz için, farklı dozlarda anti-aging amaçlı kullanıyor olacağız.”

    - Advertisement -

    BOTOKS KULLANIMI TAHMİNLERİN ÜZERİNDE ARTACAK
    Uzmanlar botoksun, hem estetik cerrahların hem de dermatologların gözde uygulaması olmaya devam edeceğini belirtiyor. Dr. Tekeli, 2013’te en ciddi yükselişin yine botoks kullanımında olacağını beklediklerini söylüyor. Amerikan Estetik Plastik Cerrahi Derneği’nin geçtiğimiz aylarda yapılan toplantısında botoks kullanımındaki artışın bir önceki yıla oranla yüzde 1247 olduğu belirtildi.

    SAÇLARA PRP DESTEĞİ
    Dr. Ömür Tekeli, anti-aging amaçlı uygulanan PRP’nin saç köklerini uyarmak, yeni saç çıkışını desteklemek ve var olan kökleri güçlendirmek için kullanılacağını anlatıyor. Yüksek E vitamini içeriğiyle son yılların gözde bakım ürünü argan yağı maskeleriyle de desteklenen saç güçlendirici PRP bakımında, stres, sık sık kilo alıp vermek, düzensiz beslenmek ve kuaför uygulamaları dolayısıyla güçsüzleşen saçlar için bakım desteği sunuluyor.

    SOĞUTARAK İNCELTEN SİSTEM
    Bölgesel incelmede soğutarak incelten sistem Zeltiq, kısa süreli ve dinlenme gerektirmeyen bir uygulama olarak yükselişini sürdüreceğe benziyor. Vücuda zararı olabilecek ya da faydasının gözlenemediği birçok radyo frekans uygulaması kullanılmayacak.

    Devamı diğer sayfada



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz