Diğer
    Ana SayfaGüzellik2013 güzellik takvimi

    2013 güzellik takvimi

    -

    “Altın Harmoni” ile doğal ve zamansız güzellik
    Aslında yüzümüzde beğenmediğimiz yeri tarif ederken bilerek ya da bilmeyerek “Altın Harmoni” oranlarına uygun bir değişim istiyoruz. Op. Dr. Özdemir, “Altın Harmoni”yi “Estetik cerrahinin vardığı nokta bu uyumu yüzümüzde yakalamamıza yardımcı oluyor. Dahası estetik cerrahınız istenen burun ameliyatı, yüz germe, dolgu uygulamalarında ‘Altın Harmoni’ prensibini uygularsa, doğal ve zamansız bir güzellik elde edersiniz. İnsanlar sizi çekici bulur ama bunun nedenini tam olarak da açıklayamaz. Tıpkı yüzünde tek tek her yeri güzel olan kimi insanların bize çekici gelmezken daha mütevazı ölçülerin kombininin (iri olmayan gözler, ince dudaklar gibi) çekici gelmesi gibi” şeklinde açıklıyor.

    İnsan bedeninde “Altın Harmoni” her zaman bulunur mu?
    Hayır. Özellikle de yüzü “Altın Harmoni” oranlarına sahip kişiler hemen tüm kültürel değerlendirmeleri aşarak güzel kabul ediliyor. Yüzde “Altın Harmoni” estetikte mükemmelin temsili olarak gösteriliyor. Jessica Alba, Charlize Theron, Megan Fox, Rihanna, Adriana Lima, Liz Hurley gibi ünlülerde bu oran bulunuyor.

    ocak-2013-estetik-resim-4ADIM ADIM “ALTIN HARMONİ”
    BURUN: Yüzde estetiği belirleyen organ. Yüzün diğer organlarına ve tamamına oranı yüz güzelliğinde önemli yer tutuyor. Alınburun- çene üçgenindeki bölgenin yaklaşık 1/3 oranında birbirine yakın dengede olmasına dikkat ediliyor. Kulak ile burun, aynı paralel eksende ve yaklaşık uzunlukları birbirine yakın olmalı. Aynı şekilde; burnun eni, iki burun kanadı arasındaki mesafeden fazla olmamalı; burun sırtı, kaş kavisi ile uyum içinde paralel olmalı. Bu oranları sağlamak için burun küçültülebiliyor, büyütülebiliyor, ucu kaldırılıp indirilebiliyor veya burun uzatılıp kısaltılabiliyor.
    ALIN: Düz bir alnınız var ise yağ enjeksiyonları ile alın konveks bir şekle getirilebiliyor. KAŞLAR: Düşük kaşlar, botoks ya da minik germe operasyonlarıyla kaş ucunun mesafesi artırılarak gözler açığa çıkartılabiliyor.
    YANAKLAR: Yaşlı bir yüz ise sarkmış olan yanaklar asılarak kaldırılabiliyor, şişman görünümlü yanaklar daha zayıf görünümlü hale getirilebiliyor.
    DUDAKLAR: Anatomik olarak üst dudak hafifçe alt dudağın (1-2 mm) önünde yer alıyor ve alt dudak üst dudağa göre daha kalın oluyor. Bu oran dolgularla güvenli bir şekilde sağlanabiliyor ya da Eros Yayı Estetiği ile hem kalıcı bir dolgunluk hem de kıvrım kazanması hedefleniyor.
    ÇENE: Çene geride ise dolgularla desteklenebiliyor. Fazla çıkıntılı ve erkeksi (kadınlar için) ise törpülenebiliyor.
    KULAKLAR: Kepçe kulak görünümü basit bir operasyonla giderilebiliyor.

    Deran ÇETİNSARAÇ

    Formsanté Dergisi Ocak 2013 Sayısı



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz