Diğer
    Ana SayfaAktüel2013 hedefleri hazır!

    2013 hedefleri hazır!

    -

    2012, sizin için güzel bir yıldı; 2013’ün de güzel olması için hedeflerinizi şimdiden belirlemelisiniz. Bu hedefler arasında spor ve sağlıklı beslenme mutlaka ilk sırada gelmeli. Yoğun iş temposuna rağmen başarıya ulaşmak için spor yapmanın gerekliliğini bilen ünlü isimlerle konuştuk. Onlardan yeni yıl için neler planladıklarını, spor hayatlarını ve sağlıklı yaşam formüllerini öğrendik..

    İpek Tanrıyar
    “Yeni yılda işlerimi, spor programıma göre ayarlayacağım”
    “Haftada üç gün pilates yaptığım için kendimi çok iyi hissediyorum. Yeni yılda spor hedefim, pilates sayesinde kazandığım formumu korumak olacak. Fit bir vücudun yolu ancak sürekli yapılan spordan geçer. Bunun bilincinde biri olarak tüm işlerimi de spor programıma göre ayarlayacağım.”

    aralik-2012-unluler-resim-2Tuğçe Kazaz
    “Düzenli sporun yanı sıra nefes egzersizleri de yapıyorum”
    “Spor programımı pilates, yoga, koşu gibi antrenmanları karıştırarak kendim oluşturuyorum. Bence insanın önce vücudunu tanıması, daha sonra hangi sporu yapacağına karar vermesi gerekiyor. Spor kadar önemli olan diğer şey de doğru nefes almaktır; hoca ile birlikte mutlaka nefes egzersizleri yapılmalı. Düzenli antremanlarımı yapıyor ve beslenmeme çok dikkat ediyorum. Yaşınız ve kilonuz spor yapmada önemli rol oynuyor. Yaş ve kilonuz yüksekse yoganın faydalarından yararlanabilirsiniz. Düzenli spor yapmak, ileriki yaşlarda işe yarayacaktır. Kesinlikle sigara kullanmıyorum, sağlıklı besleniyorum ve işlenmiş yiyeceklerden uzak duruyorum. Spor yapmak için sizi motive eden şey, çevrenize iyi görünmek olmamalı. Asıl önemli olan spor yaptığınızda hareket kabiliyetinizin artacak olmasıdır.”

    aralik-2012-unluler-resim-4Demet Şener Kutluay
    “Hedefim daha sıkı olmak”
    “Haftanın beş günü düzenli spor yapıyorum, belirli günlerde de yoga. Yaşamımın her anında spor mutlaka yer alıyor. Sıkıyım, kas oranım yüksek ama yeni yılda daha yüksek olmalı. 2013’te hedefim daha çok spor yapmak.”

    - Advertisement -

    aralik-2012-unluler-resim-5Deniz Berdan
    “2013’te düzenli spor programına başlayacağım”
    “11 yıl profesyonel olarak spor yayıncılığında çalışmış biri olarak spor hayatımda hep oldu. Son yıllarda yoğun iş temposundan dolayı spor yapmayı ihmal ettim. Günlük yaşantımda oldukça hareketli bir yapıya sahip olduğum için formumu koruyabiliyorum. Yine de 2013 yılında mutlaka düzenli, disiplinli bir spor programına başlayacağım.”

    aralik-2012-unluler-resim-7Gamze Özçelik
    “Sporsuz bir yaşam düşünemiyorum!”
    “Hamileliğimden bu yana dört yıldır pilates yapıyorum. Yeni yılda da pilates mutlaka hayatımda olacak. Bu arada paten de kayıyorum. Tüm hayatım boyunca sporla iç içe oldum, sporsuz bir yaşam düşünemiyorum. Dolayısıyla 2013’te de hayatımda hep spor olacak.”

    aralik-2012-unluler-resim-6Başak Sayan
    “Yeni yılda sporumu haftada üç günden daha fazlaya çıkarmak istiyorum ”
    “Düzenli olarak haftada üç gün spor yapıyorum, bu sayede kas oranımı artırıyorum. Fit görünmek benim için çok önemli, spor yapmadığım zaman kendimi kötü hissediyorum. 2013’teki ana hedefim, haftada üç günden daha fazla spor yapmak. Bahar aylarında ise spor yaptığım gün sayısını haftada beş-altı güne çıkarmayı hedefliyorum. Yeni yıl için bir hedefim de yoga üzerine; haftada üç gün yoga yaparak sırt-boyun kaslarımı güçlendirmek istiyorum.”

    İlknur KAŞDEMİR
    Fotoğraflar: Ufuk SARIŞEN, Ahmet GÜL, İnci CABİR, Cihan ALPGİRAY, Hürriyet ARŞİV, Murat SARGIN

    Formsanté Dergisi Aralık 2012 Sayısı



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz