Diğer
    Ana SayfaGüzellik2019 makyajınız nasıl olsun?

    2019 makyajınız nasıl olsun?

    -

    Yeni yıla çoktan merhaba denildiğine göre, makyaj stilinde de güncel detayları yakalamanın vakti gelmiş demektir! Makyaj artisti Selen Karabulut, 2019 makyaj trendleri hakkında ipuçları veriyor.

    Hazırlayan: Elif Gürsoy

    Her kadın, olduğu haliyle zaten güzeldir. Ancak yenilikler ve birtakım güncellemelerle her zamankinden daha güzel bir hale bürünebilir! Yaşınıza, cilt tipinize ve zevkinize uygun makyaj ürünlerinin dünyasını keşfetmek için bir uzman yardımı alabilirsiniz. Bir yere gitmenize gerek yok, makyaj artisti Selen Karabulut, güzelliğine ve makyaj stiline önem veren kadınları trendlerle dolu makyaj dünyasına çağırıyor.

    Renklerden başlayalım… Hangi renk ve tonlar 2019’un gözdesi olacak?
    2019 makyaj trendlerinde karşımıza en çok turuncu tonları çıkıyor. Her yılın rengini bizlere açıklayan Pantone, bu sene için Living Coral rengini öngörse de biz daha çok yanık turuncu tonlarıyla karşılaşacağız gibi görünüyor. Bazı yerlerde neon bazı yerlerde mat bir yapı olarak farlar ve rujlar da sıkça görülecek.

    Fondöten, allık ve göz farları bu yıl farklı bir yorum kazanacak mı?
    Fondöten kullanımında artık herkes çok daha bilinçli. Böylece ince yapıda ve güneş koruma faktörlü fondötenler daha çok tercih ediliyor. Çekimlerde de bu tarz ürünler kullanılmasını tercih ettiğimiz için ten makyajında git gide “No make up” (Yok gibi makyaj) dediğimiz görüntü revaçta. Allıkta ise yılın rengi olan turuncu ve şeftali tonları karşımıza çıkıyor. Yanaklarda ise hafif kırmızılık ön planda oluyor. Geçmişe göre o da neredeyse yokmuş kadar tatlı bir doğallıkta… Farlarda ise sanki 90’lara dönüş başlıyor.

    - Advertisement -

    Hangi makyaj detayları nostaljik akımı destekler nitelikte boy gösterecek?
    Kesinlikle 90’lar! Hatta en çok göz ve dudak makyajı bu yıl çok renkli geçecek. Rujlarda geçmişten hatırlayacağınız saten ve sedefli görünümler sıkça yer alıyor. Gözlerde de Bridget Bardot’nunki gibi kirpik diplerindeki derin ve net gölgesi dikkat çekiyor.

    Duru ve doğal görünüm için vazgeçilmez ürünler, renk ve tonlar neler olacak?
    Ten makyajına mutlaka nemlendirici kullanarak başlamak doğal ve duru ten makyajının ilk adımı olmalı. Yanaklarda makyaj tabirinde “Sun kissed” (Güneş öğücü) dediğimiz güneşten hafif kızarmış görüntüde bir allık uygulaması doğal bir sonuç veriyor. Göz makyajında ise hafif bronz tonlarda farlar ve belki kahverengi bir göz kaleminden biraz destek alınarak kuvvetlendirilmiş kirpik dipleri çok uğraşılmadan naturel bir göz makyajı elde etmek için harika bir fikir. Akabinde dudaklarda bej ve açık şeftali tonlar tümüyle makyajınızı tamamlayan en güzel son dokunuş olabilir.

    Selen Karabulut

    Cazibeli ve iddialı makyajda başrol yine kırmızı ve bordo rujda mı? Yoksa 2019’da başka detaylar da ön plana çıkacak mı?
    Bordo ve kırmızı rujun makyaja iddia kattığı kesin. Fakat böylesine güçlü renklerin iddiasını arttırmak için yapılması gereken gözlere eyeliner olmamalı. Onun yerine daha duru, nemli bir ten makyajı ve bol maskarayla makyajı tamamlamak en trend çözüm oluyor.

    Her zamankinden daha dikkat çekici olmak için göz farlarında ne gibi değişiklikler yapılabilir?
    Günlük hayatında siyah kalemden vazgeçmeyen bir kadın, makyajını bir anda geceye çevirip daha dikkat çekici bir görünüm elde etmek istiyorsa, kalemini tekrar tazeleyip göz içine de hafifçe uygulamalı. Küçük bir fırçayla kirpik diplerine Smokey (buğulu) bir göz makyajı gibi dağıtıp, üzerine kremsi ışıltılı bir siyah far uygularsa makyajını fark etmeyecek kimse olmayacaktır.

    Kaş ve kirpik dünyasında durum nasıl? Hangi formlar ve uygulamalar ön planda olacak?
    Kaşlar son yıllardaki gibi yine kalın, doğal ve taranmış görünümde. Bence ince kaş modası tekrar geri gelse hiçbir kadın kalın kaşlarından vazgeçmez gibi görünüyor ki kesinlikle kaşları inceltmemeli. Kirpiklerde ise bol maskaralı görüntü bu yıl daha da ön planda. Doğal takma kirpikler hayatımızın kurtarıcı parçalarından olmaya devam ediyor.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz