Diğer
    Ana SayfaBeslenme & Diyet2019'da en çok yapılan 5 diyet hatası

    2019’da en çok yapılan 5 diyet hatası

    -

    2019’da sürekli diyetteydiniz ancak bir türlü hedef kilonuza gelemediniz mi? Aylardır son 3-5 kilonuz için mi çabalıyorsunuz? Her şeyi denediniz ve artık metabolizmanızın ya da hormonlarınızın mı bozuk olduğunu düşünmeye başladınız? Belki de sürekli yaptığınız ve doğru olarak bildiğiniz birçok diyet hatanız vardır. İşte diyetisyen Berrin Yiğit, en çok yapılan hataları sizler için toparladı…

    DÜŞÜK KALORİLİ DİYETLERLE HIZLI KİLO VERMEYE ÇALIŞMAK

    Kilo vermeye çok kararlısınız ve bunu da mümkün olduğunca kısa sürede yapmak istiyorsunuz. Kendinize müthiş kalori kısıtlı bir liste uyguluyor, belki de tüm günü meyve ve salatayla geçiştiriyorsunuz. Peki sonra? Sonrası için iki seçenek belirir genelde, ya bir anda patlama olur ve tıkınırcasına yemek yerken bulursunuz kendinizi ya da günde 800 kalorinin altında beslenerek metabolizmanızı yavaşlamaya itersiniz.

    Diyet bittiğinde ise artık kalorileri daha yavaş yakan bir vücudunuz vardır ve genellikle kilonuzu geri kazanırsınız. En doğrusu sizin fizyolojik ve psikolojik ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir kaloride, yeterli ve dengeli bir beslenme programı ile sabırla zayıflamanızdır.

    - Advertisement -

    BİR BESİNDEN MÜCİZEVİ ETKİ BEKLEMEK

    Belki de 2019’da yaptığımız en büyük hatamız buydu. Çok fazla yemek yedikten sonra sindirsin diye içilen sodalar, tok kalmak için her şeye eklenen elma sirkesi, yağ yaksın diye bol bol yenen acı biberler, ödem atsın diye içilen maydanoz suları veya bağışıklık güçlensin diye tüketilen çörek otu yağı tek başına mucizevi bir etkiye sahip değildir aslında. Ne yazık ki kilonuzu azaltmaya yardımcı olacak sihirli bir tedavi yoktur. Tek bir besinden anlık fayda beklemek yerine, sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirip, belki de bu noktada bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

    2019’UN EN POPÜLER 10 DİYETİ

    ANA ÖĞÜNLERİ ATLAMAK

    Sabah geç kalktığın için kahvaltıyı, iş koşuşturmacasında öğle yemeğini ve kilo almamak için akşam öğününü atlıyor olabilirsin. Peki bu gibi zamanlarda vücudunda neler oluyor biliyor musun? İlk önce kan şekerin azalmaya başlar ve düşünme fonksiyonların yavaş yavaş düşer, beynin en verimli şekilde çalışmaz. Devamında yorgunluk, huysuzluk ve genellikle sağlıksız yiyeceklere karşı tüm kapılar açılırken, sağlıklı yiyeceklerin adı bile geçmez. Bu gibi durumlardan kaçınmak için; yemeklerinizi önceden planlayın, kendinize yemek yemek için alarmlar kurun ve zor zamanlarınız için protein ve lif bakımında yüksek yoğurt yulaf karışımı veya kefir meyve gibi sağlıklı atıştırmalıkları hep yanınızda bulundurun.

    FAZLA KALORİYİ KOLAYCA YUDUMLAMAK

    Kalori sayarken genellikle yediklerimize odaklanıp, içeceklerimizi göz ardı ediyoruz. Ancak bazen içtiğimiz ve masum görünen bir bardak kahve bile bize 500 kaloriden fazla enerji verebiliyor. Kahve bunlardan sadece bir tanesi, kolalar, meyve suları, alkollü ve alkolsüz kokteyller, hemen hemen hepsi oldukça kalorilidir.

    Yiyeceklerden farklı olarak en büyük dezavantajı ise bu kalorileri yudumlamak oldukça kolaydır ve kilo alımını hızlandırır. Tüm bu içeceklerin yerini ayran, cacık, kefir, soda ve suya bırakarak, isteğiniz doğrultusunda ayranınıza ve kefirinize bol bol baharatlar, tarçın ekleyerek tatlandırır, keyifli bir hale getirebilirsiniz.

    8 SAAT DİYETİ NASIL YAPILIR?

    BAŞKA BİR İŞLE MEŞGULKEN YEMEK YEMEK

    Çok yoğunsunuz ve öğle yemeği vakti mi? Ya da en sevdiğiniz dizi başladı ve akşam yemeğini henüz yemediniz mi? Birçok insan bu gibi durumlarda ikisini de aynı anda yapar. Ancak yemek yerken zihnimiz başka şeyler tarafından rahatsız edildiğinde, beynin tokluk merkezine doygunluk ipuçları gitmekte zorlanır. Sonuç olarak vücudumuzun ihtiyacı olanından daha fazla kalori tüketiriz. Yapmamız gereken yemek yerken sadece yemeğe odaklanarak, yediğimizden zevk almaya çalışarak ve en önemlisi yemeğe 20 dakikamızı ayırarak tüketmemizdir.

    BEDENİNİZİ ONARAN YENİ TREND: KETOFASTİNG



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz