Diğer
    Ana SayfaGüzellik2021 yılının en çok tercih edilecek ilk 3 estetiği ve trendleri

    2021 yılının en çok tercih edilecek ilk 3 estetiği ve trendleri

    -

    Cerrahi gerektiren estetik işlemler arasında önümüzdeki yıl bizi neler bekliyor uzmanına sorduk. 2021’in estetik trendleri arasında meme dikleştirme, göz kapağı operasyonları ve vücut deformitelerini toparlama estetik işlemlerde başı çekecek.

    Güzellik algısı sürekli değişirken estetik trendleri de çeşitleniyor. Estetik operasyonların özellikle son yıllarda sadece güzellik amacıyla değil yaşam kalitesini arttırma amacıyla yapılmasının da trendlere etkisi büyük. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin, hem daha sağlıklı ve konforlu bir yaşam hem de güzel bir görünüm sağlayan, aynı zamanda yeni yılda kendinizi çok daha iyi hissetmenizi sağlayacak estetik operasyonlar hakkında merak edilenleri anlattı.

    VÜCUT DEFORMİTELERİ HAYATI ZORLAŞTIRMASIN

    Hamileliğe, sık kilo alıp vermeye ve bariatrik cerrahi sonrasındaki kilo değişimlerine bağlı olarak meydana gelen sarkmalar kişinin vücudu ile barışmasının önünde ciddi bir engel. Son yıllarda hamilelik sonrası ortaya çıkan deformiteler eskiye kıyasla çok daha önemseniyor. Artan bariatrik cerrahi uygulamaları da yine germe operasyonlarına olan ilgiyi doğrudan etkiliyor. Sarkma sorunu yoğun olarak kol, bacak, sırt ve karın bölgesinde meydana geliyor.

    Karın ve sırtta meydana gelen sarkmalarda kombine operasyonlar yaparak tek cerrahi operasyon sonucunda değişim elde etmek mümkün oluyor. Kol ve bacak bölgesinde meydana gelen sarkmalarda kişinin durumuna göre farklı teknikler denenebiliyor. Kolda yeni başlayan sarkmalarda vaser liposuction veya lazer liposuction yapılabilir. Eğer bölgede yağ alınmasına gerek yoksa ve sarkma fazla ise cerrahi müdahale ile sarkmanın giderilmesi hedefleniyor. Bacak bölgesinde sarkmalar genellikle iç bacakta meydana geliyor. İç bacakta meydana gelen cilt sarkmalarında uyluk germe işlemi yeterli olabiliyor. Daha kapsamlı germe işlemlerinde tam bacak ya da vertikal uyluk germe tercih edilebiliyor.

    CANLI BAKIŞLAR İLE GENÇLİK ÖN PLANA ÇIKIYOR

    Yorgun gözler ve bakışlar kişinin olduğundan daha yaşlı gözükmesine neden oluyor. Bu nedenle göz bölgesine yapılan müdahaleler ciddi değişimlerin elde edilmesini mümkün kılıyor. Göz kapaklarında üst ve alt göz kapağı estetiği olarak iki şekilde cerrahi müdahale yapılabiliyor. üst göz kapağında sarkma, alt göz kapağında torbalanma ve göz altındaki çukurlaşma ortadan kaldırıldığında yüzün çok daha genç ve enerjik gözükmesi mümkün oluyor.

    - Advertisement -

    Üst göz kapağında meydana gelen sarkmalar görüntüye ek olarak okuma zorluğu, görüşte kısıtlanma, gözde yorgunluk gibi yaşam kalitesini olumsuz etkileyen sorunların ortaya çıkmasında da etkili. Bu nedenle de göz bölgesindeki deformitelerin ortadan kaldırılması hem görüntü hem de sağlık açısından büyük önem taşıyor.

    İDEAL MEME BOYUTU SAĞLIK İÇİN DE ÖNEMLİ

    Meme estetiği her zaman popüler olan estetik operasyonlar arasında. Ancak son yıllarda özellikle büyük boyutlu memesi olan kadınların bu estetiğe olan ilgisinde artış var. Çünkü vücuda oranla büyük memeler sırt ve omurga ağrılarına neden olurken aynı zamanda duruş bozukluğuna da sebebiyet verebiliyor. Meme küçültme ve meme dikleştirme estetiği daha konforlu bir yaşam sürmeyi mümkün kılarken kişilerin kendilerine olan güvenlerini de kazanmalarında yardımcı oluyor. Vücuda oranla daha büyük memesi olan kadınlarda fazla meme dokusunun çıkarılması, meme ucunun yukarı taşınması ve gerek duyulması halinde sarkan derinin gerginleştirilmesi ile meme küçültme işlemi yapılıyor.

    Doğum ve emzirme sonrasında ya da zamanın etkileri ile sarkmalar meydana gelen meme bölgesinde aşağıya doğru inen meme dokusu yukarı taşınır ve bölgede hacim kaybı olması durumunda protez ile destekleme yapılarak meme dikleştirme operasyonu tamamlanıyor. Bu sayede elastikiyetini yitiren derinin ve aşağıya doğru inen dokunun yukarı taşınması ile daha genç ve diri bir görünüm elde etmek mümkün oluyor.

    İLGİLİ İÇERİKLER



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz