Diğer
    Ana SayfaGüzellikCilt BakımıKoronavirüs estetiği de değiştirdi: Şimdi moda şipşak işlemler!

    Koronavirüs estetiği de değiştirdi: Şimdi moda şipşak işlemler!

    -

    2021 yılının estetik trendi: Şipşak işlemler… Gir ve çık; koronavirüs sebebiyle estetik alanında 2021 yılının trendinin bu şekilde belirleneceği öngörülüyor. Klinik veya sağlık merkezlerinde minimum sürede, maksimum fayda elde edebileceğiniz yöntemler pek çok kişinin tercihi olacağa benziyor.

    2021 YILININ ESTETİK TRENDİ

    Moda dünyasında olduğu gibi estetik konusunda da her yıl trendler değişiyor. Pandemi sebebiyle kısıtlı danışana hizmet veren güzellik merkezlerinde geçirilen süre de önem taşıyor. Bu sebepten 2021 yılının estetik trendini şipşak işlemlerin belirleyeceğini belirten Avşar Klinik Kurucu Ortağı Op. Dr. Dilek Avşar, 2021’de özen, hijyen ve güvenilirliğin ön planda olacağını da söylüyor. Op. Dr. Avşar’a estetik dünyasındaki gelişmeleri ve en çok tercih edilecek uygulamaları sorduk.

    2021 YILINDA ESTETİĞİ NELER BEKLİYOR?

    2020 yılı için ameliyatsız değişim yılı deniliyordu, sizce 2021 yılı nasıl olacak?

    2021 yılında da yeni düzen estetik uygulamalar devam edecek gibi görünüyor. 2020’nin ilk çeyreği ile yeni bir yaşam tarzı başladı. Bu süreçle birlikte cerrahi işlem gerektiren veya gerektirmeyen uygulamalar yapılmaya devam ediyor. Ancak her ikisinde de özen, hijyen ve güvenirlik her zamankinden çok önemli oldu. Cerrahi uygulamalar, her zaman estetik alanın en kıymetli uygulaması oldu ve bu önümüzdeki yıl da devam edecek. Tabii günümüzde artık cerrahi işlemlerde daha az kesili ve daha hızlı iyileşme dönemi ön planda olurken, doğal sonuçlar alınan uygulamaların peşinden gidilecek.

    KÖK HÜCRE UYGULAMASI NASIL YAPILIR?

    Yeni yılda kök hücrenin yükselişi devam edecek mi? Bu uygulamanın etkileri nasıl oluyor, teknolojisi yenilendi mi?

    - Advertisement -

    Kök hücre uygulaması doğal bir işlem olmasının yanı sıra yapıldıktan sonra etkilerinin güzel hissedilmesi nedeniyle gün geçtikçe istenen bir işlem oldu. Kişinin kendi yağ hücresi aslında en güzel kök hücre uygulamalarından biri. Bu işlemle özellikle yüz, el ve boyun bölgesindeki boşluklar dolduruluyor. Bu dolgu ile cilt altındaki kan akışı hızlandırılarak hem lifting etkisi yaratılıyor hem de cilt altı hacim (volume) destekleniyor. Daha sonra kişinin kendi kanı ile hazırlanan PRP uygulamasıyla ciltte parlaklık ve canlılık gibi sonuçlar elde ediliyor. Kulak arkasındaki fibroblastların çoğalması ile sağlanan kök hücre tedavilerinde ise daha parlak ve gergin bir cilt oluşması sağlanıyor.

    LAZER UYGULAMALARDA HANGİSİ ÖN PLANA ÇIKACAK?

    Lazer uygulamalarda en çok hangisi öne çıkacak, bunun etkileri nasıl olacak ve ne kadar zamanda görülecek?

    Lazer uygulamalarında iyileşme süresi daha kısa süren ama oldukça etkili icon lazer tedavilerine ilgi çok artacak. Cilt gözeneklerini sıkılaştırıp, cilt üzerindeki renk tonunu düzenleyen bu lazerlerin üç tip olan başlıkları dönüşümlü olarak kullanılacak. Lazer uygulamaları; cilt sıkılaştırma, gençleştirme ve cilt rengindeki düzensizliği dengeleme işlemlerinde yine ön planda olacak diyebiliriz.

    SERUM, HYALÜRONİK ASİT İŞLEMLERİNDEKİ YENİLİKLER NELER?

    Cilt altına enjekte edilen serum, hyalüronik asit gibi işlemlerde ne gibi yenilikler bizi bekliyor?

    Dolgu ve botoks işlemleri yine çok talep görecek. Ancak bu yıl doğal botoksların yanında botoks etkisini arttıracak vitamin takviyeleri ile cildin su tutması sağlanacak. Böylece botoks işlemi daha az dozla daha etklili sonuçlar verebilecek. Ayrıca bu yıl dolgularda peptit ve vitaminler de eklenerek hem hacim verici hem de destekleyici etkiler elde edilecek.

    Bu vitamin desteklerinin etkileri nasıl oluyor?

    Vitaminlerin içinde amino asit, peptit, mineral tuzlar, somon DNA gibi birçok faydalı içerikler eklenerek kombine ediliyor. Bu sayede botoks ve dolgu oranı azalıyor. Bunun sonucunda da daha doğal ve genç görünümlü ciltler elde ediliyor.

    VÜCUT ŞEKİLLENDİRMEDE 2021’İN GÖZDESİ NE OLACAK?

    Vücut şekillendirme konusunda 2021’nin gözdesi ne olacak? Neyin yerine geçecek?

    2021 yılında vücut şekillendirme işlemlerine vakumlu uygulamaların yerini güzel enerji veren radyofrekans tedavileri ve ultrasonik cihazlar alacak. Yağın küçülmesini sağlayan, cildi sıkılaştıran bu tarz tedavi protokolleri ile güzel sonuçlar alınabiliyor. Böylece ortalama 8-10 seans gibi kısa bir zamanda diyet ve spor desteğiyle birlikte vücut şekline kavuşulması hedefleniyor.

    PANDEMİ ÖNCESİ VE SONRASI ESTETİKTE NELER DEĞİŞTİ?

    Pandemi öncesi ve sonrası diye düşünürsek estetikte neler değişti sizce? Neler daha ön plana çıktı?

    Sanırım pandemi öncesi ve sonrası diye herkes için hayat ikiye bölündü diyebiliriz. Pandemi öncesi doğal olarak yaptığımız her şeyin aslında ne kadar kıymetli olduğunu öğrendik. Pandemi sonrası ise; korunmak için yaptığımız her şeyi daha önce yaparken ne kadar önemli şeyler yaptığımızın farkında vardık. Bu nedenle pandemiden önce bakımlar keyifli, medikal ya da cerrahi uygulamalarda kendimizi şımartma özellikle ön plandayken, pandemi sonrasında ise hızlı ve etkisi hemen hissedilen tedaviler tercih sebebi oldu.

    YENİ YILDA KENDİNİZE VEREBİLECEĞİNİZ EN GÜZEL HEDİYELER…

    En çok ihtiyacımız olan sağlıklı, genç ve duru bir görünümün kendimiz için en iyi hediye olabileceğini belirten Dr. Hüseyin Tırman, etkileyici bir görünüm için yaptırabileceğiniz işlemleri sıraladı.

    BOTOKS: özellikle kas güçlerini dengeleyen botoks ile dinamik kırışıklıklardan kurtulunması hedefleniyor.

    DOLGU: Dolgu uygulamaları ile cildin iskeletindeki eksiklerin giderilmesi ve altın orana sahip çekici bir görünüm kazanılması amaçlanıyor.

    MEZOTERAPİ: Soluk ve nemsiz görünen gözenekli bir cildiniz varsa tek seanslık uygulama ile hem 4-6 aylık nem, aydınlanma ve parlaklık kazanılması, hem de eksilen kolajen yapısına güçlü bir uyaran verilerek sıkılaşması hedefleniyor.

    PİKOSİL: Leke, ince kırışıklıklar ve gözenekli yapıdaki ciltlere öneriliyor. Pikosil ile yapılan lazerle kısa sürede etkili sonuç alınması hedefleniyor.

    LAZER LİPO: Yüz ovalinizi bozan bir gıdı, hem daha yaşlı hem de kilolu görünmenize sebep olabiliyor. Ameliyatsız lazer lipo uygulaması olan Submental başlıklar ile tek seansta bile yeni yıla keskin yüz hatlarıyla merhaba diyebilirsiniz.

    ENDOLIFT LAZER AĞI: Major problemleriniz yok ama mat ve nemsiz bir ciltten, hafif gevşemeden ve cildinizin diriliğini kaybettiğinden şikayetiniz varsa bu sorunları gidermek için bu uygulama ile cildinizi soğuk lazerlere teslim edebilirsiniz.

    KÖK HÜCRE: Hangi yaşta olursanız olun cildin baştan sona her katmanında onarım ve yenilenme elde etmek istiyorsanız kök hücre tedavisini tercih edebilirsiniz. Tek seferde özel cihazlar ile kendi vücudunuzdan gelecek olan kök hücreler, cilt tonu ve yapısında daha sağlıklı bir görünüm vadediyor.

    Hazırlayan: Deran Çetinsaraç



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz