Diğer
    Ana SayfaFitness2022 en fit yılınız olsun!

    2022 en fit yılınız olsun!

    -

    Planlı olduğumuzda her şey daha kolay! 2022’ye özel hazırladığımız fit takvime göz atmadan ve uygulamaya karar vermeden yeni yıl için hazırım demeyin!

    Hazırlayan: Elif Gürsoy

    Tıpkı bir markanın yıllık pazarlama planı gibi siz de kendi ‘fit’ yolunuzu oluşturabilirsiniz. Böylece hedefe giden yolda daha kolay ve sağlam adımlarla ilerleyebileceksiniz. Aktif yaşamda yalnızca fitness ya da pilates yapmak yok! 2022’de yepyeni bir siz için kolları sıvamaya hazırsanız önerilerimize göz atmaya hemen başlayın!

    “Hangi aktiviteyi yaparsak yapalım düzenli olarak su tüketmeyi ihmal etmeyelim değil mi?”

    OCAK
    Soğuk havanın tadını çıkarmak için en uygun aylardan biri! Çünkü kış sezonunun hakkını verebileceğiniz ocak ayında özellikle hiking, kayak, snowboard gibi aktivitelerle hem hareketli kalabilir hem de keyifli, eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Ancak her spor dalı için olduğu gibi bu aktiviteler için de bedensel olarak hazıra yakın olmanız gerekiyor. Yani temel kuvvet ya da kardiyo egzersizleri sayesinde özellikle kayak ve snowboard sporlarındaki performansınızı iyileştirebilirsiniz. Bu aktiviteler için kuvvet ya da kardiyo egzersizlerinin yanı sıra dengenizi geliştirecek hareketler de kayarken size avantaj sağlayabilir!

    ŞUBAT
    Kayak sezonu bitmedi, devam ediyor! Ama bir yandan da dağ sporlarının başka alanlarıyla da ilgilenebilirsiniz. Dağ tırmanışları ya da yamaç paraşütü gibi adrenalini bol aktivitelerle kış sezonunu yaşarken heyecanı da es geçmemiş olursunuz! Ekstrem sporlar konusunda tabii ki de ilk uyarımız güvenliği elden bırakmamanız. Eğlenip, keyifli vakit geçireceğim derken hayatınızı tehlikeye atmanızı istemeyiz. Hareket potansiyelinizi üst seviyelere çıkarmak, düşünsel becerilerinizi de geliştirmek için aktivite odaklı özel fitness egzersizleri şart!

    - Advertisement -

    MART
    Geliyor bahar ayları… Ama kapıdan da baktırabiliyor mart ayı! Bahar sezonuna önizleme yaparak girmemizi sağlayan mart ayı boyunca değişken hava sıcaklıklarına uygun şekilde aktiviteler yapmanız sağlığınız açısından önemli. Baharı neşeyle karşılamak için hazırlıkları erkenden yapmak isterseniz en doğru ay… Soğuk havada cesaret edip de binemediğiniz bisikleti artık yavaş yavaş çıkarıp faaliyete geçirmenin zamanıdır belki de. Sahiller, parklar, ormanlar sizi bisikletinizle karşılamaya hazır bizce! Ama dediğimiz gibi bir ılık bir soğuk dengesiz hava şartlarına uygun şekilde giyinmeyi ihmal etmeyin… Sağlık her şeyden önemli.

    NİSAN
    Soğuk havayı bahane edip koşuya kış ayları boyunca ara verdiyseniz işte şimdi tam zamanı! Isınmaya başlayan hava ile birlikte modunuzu yükseltecek ve bedeninizi kendine getirecek koşularla bahara merhaba diyebilirsiniz. Tercihinize göre yol ya da arazi koşularına başlamak için ihtiyacınız olan tek şey zemine uygun bir çift koşu ayakkabısı! Eh bir de akıllı bir telefon ya da saat olursa süper olur. Teknolojinin nimetlerinden faydalandığınızda performansızını takip ederek gelişime her daim açık olabilirsiniz.

    MAYIS
    19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın da ruhunu yakalayarak sporu ve aktif yaşamı bir hayat tarzı haline getirmeniz önemle rica olunur! Hava ısınıyor, güneş yüzünü iyiden iyiye göstererek yaza giriş için sinyalleri veriyor ve siz de kendinizi yepyeni bir sezona hazır hissediyorsunuz. O halde güzel havanın avantajlarından faydalanmak için birkaç farklı aktiviteden bahsedelim. Çok sıcak havada yapmanın zor olacağı aktiviteleri mayıs ayında değerlendirebilirsiniz. Örneğin, paten ya da tenis. Sıcaklığın çok yüksek olmadığı, güneşi etkilerini ileri seviyede göstermediği bu dönemde sahil şeridinde paten kayabilir ya da açık hava tenis kortunda partnerinizle ‘aktif’ şekilde eğlenebilirsiniz.

    HAZİRAN
    Bulunduğunuz şehrin dışına çıkarak hem kendinize küçük tatiller yaratın hem de tatil sezonuna ufak ufak alıştırmalar yaparak başlayın! Şehrinizin civarında doğayla baş başa kalmanızı sağlayacak yerlere sıklıkla gidin ve eğer bulabilirseniz kano da yapın! Doğa manzaralarına bir de kanonun içinden bakın ama bir yandan da harekette kalın! Bizce harika fikir… Belki gittiğiniz yerde rafting parkuru bile olabilir!

    TEMMUZ
    Yaşasın tatil, havuz, deniz! Yaz sezonunun en güzel aylarından biri olan temmuzu bol bol suda geçirmek için elinizden ne geliyorsa yapın! Güneyde tatile gitmeseniz bile yakınınızda deniz ya da havuz imkanlarını değerlendirebileceğiniz noktaları kullanın. Bol bol kulaç atın, suyun iyileştirici gücünden faydalanın!

    AĞUSTOS
    Sonbahardan önce son çıkış olarak tanımlayabileceğimiz ağustos ayında güneye uğrayıp biraz yelkenlerle vakit geçirmeye ne dersiniz? Bu soru bize yazı şimdiden özletti bile! Eğer daha önce yelkenle ilgilenmediyseniz belki uzmanından alacağınız birkaç ders ile işin içine tamamen girebilirsiniz! Hem bedensel hem de zihinsel olarak çeviklik gerektiren yelken aktivitesinde doğal güzellikleri görmenin verdiği hazzı, adrenalin ve heyecanı, takım çalışmasının verdiği keyfi aynı anda alabilirsiniz.

    EYLÜL
    Koca bir yaz geçti ama nasıl geçti? Birtakım kilolar mı alındı? Biraz forma mı girilmeli? Fazlalıklardan mı kurtulmalı? Cevabınız evet ise o zaman haydi forma girmek için fitness zamanı diyelim! Bunu zaten her ay düzenli yaptığınızı varsayıyoruz ancak yaz sezonu boyunca işin boyutu değiştiyse fitness rutininizi her zamankinden başka bir seviye taşımanız gerekiyor.

    EKİM
    Sonbaharın ortasında yapraklar dökülürken hüzne boğulun istemeyiz. Aktif kalmaya tam gaz devam. Biraz biniciliğe ne dersiniz? Yaşadığınız şehirde ya da yakınlarında bulup gidebileceğiniz binicilik çiftliklerinde geçireceğiniz birkaç saat meditasyon etkisi yaratabilir. Atların sakinleştirici ve dinginleştirici güçleri sayesinde ruhsal olarak da daha iyi hissedeceksiniz. Ancak eğer daha önce at binmediyseniz sıfırdan başlamak için birkaç ders almanızı öneririz. Sonrası zaten çorap söküğü!

    KASIM
    Biraz çamura batalım, kirlenelim! O halde haydi atv-safari turlarına… Şehrin biraz dışında, ormanın içinde ya da Kapadokya’da bile olabilir. Doğanın keyfini sürüşle çıkarmak için atv iyi bir seçenek. Yapmanız gereken tek şey web tarayıcınızda size yakın, güvenlik önlemlerine dikkat eden bir atv turu bulmak. Sonraki adım sizde, haydi biraz gazlayın!

    ARALIK
    2022’nin sonuna geldiniz ve yeni yıla girmek için gün sayıyorsunuz! Bu aşamaya kadar sağ salim gelebildiyseniz başarılar! Kendinizi ödüllendirmek, geçirdiğiniz 11 ayı aktivitelerle, bol hareketli şekilde geçirdiğiniz için kendinize bir ödül verin ve daha önce hiç denemediğiniz bir spor branşı için kolları sıvayın! Her işin başı sağlık ve biraz da motivasyon!



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz