Diğer
    Ana SayfaBurçlar ve AstrolojiKanlı Ay Tutulması burçları nasıl etkileyecek? Ay Tutulması etkileri

    Kanlı Ay Tutulması burçları nasıl etkileyecek? Ay Tutulması etkileri

    -

    Merakla beklenen bir tutulma ile daha karşı karşıyayız: 2022 Kanlı Ay Tutulması… Peki, Güneş Tutulması’ndan sonra bu ay tutulmasının etkileri ne olacak? Burçları neler bekliyor? Astrolog Funda Koç Formsanté okurları için 2022 Kanlı Ay Tutulması ve burçlara etkilerini anlatıyor…

    8 KASIM KANLI AY TUTULMASI VE ETKİLERİ

    8 Kasım tarihinde saat 14:02’de boğa Burcu’nun 16 derecesinde son derece Uranüsyen bir kanlı ay tutulması meydana geldi. Yılın son tutulmasını astrolojik açıdan değerlendirmek gerekirse; 136. Saros döngüsünün uzantısı olan ve en son 28 Ekim 2004 tarihinde meydana gelen bu tam ay tutulması hayatlarımızda altı ay kadar etkili olacak. 136. Saros döngüsü, engelleri aşmak ve yeni yollar denemek uğruna gerekirse şiddete ya da güce başvurarak amaca ulaşma isteğini bizlere gösterir. Bu döngüde ani reform ve değişiklik yapma ihtiyacı en belirgin şekilde görülür. Boğa burcu sıkı sıkıya tutunan ve değişimlere karşı direnç gösteren bir burçtur. Dolayısıyla bu süreçte değişimin yavaş yavaş başlamasıyla beraber, aynı zamanda hem bireysel hem de toplumsal bir direniş de söz konusu olacaktır. Bu tutulmada Uranüs’ün bu denli başrolde olması, ani haberlerin ve şok yaratacak gelişmelerin yanı sıra, halk isyanlarını da beraberinde getirebilecektir. Tutulma Zuben Elgenubi adlı bir sabit yıldız ile çalışıyor. Bu yıldız Mars ve Satürn doğasındadır ve ay ile kavuşumunda karşı cinsle sorunlar, sansasyonel olaylar, birçok hayal kırıklığı, yolsuzluk, hırsızlık ve en önemlisi ise saldırganlık, hainlik ve intikamcılığı beraberinde getirir. Bu süreçte bazı sırların ifşa olmasına tanıklık edebileceğimiz gibi, özellikle tarım, inşaat, otomotiv, finans ve para piyasaları ile ilgili de pek çok gelişmeye şahit olacağız.

    EKONOMİ, PARA…

    Uranüs’ün bu tutulmada başrolde olması, global anlamda değişimin kaçınılmaz olduğunu ve beklenmeyeni beklememiz gerektiğini bizlere gösterecektir. Ancak Satürn rahat durur mu? Elbette hayır. Yükselenle beraber çalışan Satürn tutulmanın APEX’inde yer aldığından, bu değişim bizleri biraz zorlayacak ve kısıtlayacaktır. Aynı zamanda Merkür Uranüs karşıtlığına Satürn’ün meydan okuması da bizlere, önümüzdeki süreçte kısıtlayıcı, engelleyici ve tabii ki baskılayıcı bazı söylemler ve kararlar alınacağını gösteriyor.  Dünya genelinde ifade özgürlüğünün, haber özgürlüğünün baskılanma durumları bu tutulmada yine bolca konuşulacak diyebilirim. Boğa burcu, para, beslenme ve maddi manevi kaynaklarımızı temsil ettiğinden özellikle finansal sıkıntılar, gıdalardaki fiyat artışları ve tabii ki tedarik sorunları önümüzdeki altı aylık sürecin gündem maddeleri arasında yer alacaktır. Özellikle ay düğümleri aks değiştirdiği ve Boğa Akrep hattında geçtiğinde, ev fiyatlarında önümüzdeki 1,5 yıllık süreçte artış olacağını ve arsa, arazi, ev gibi taşınmazların değerlendiği bir evrede olacağımızı belirtmiştim. Bu artış 2023 Temmuz ayına dek devam edecektir ve dolayısıyla bu tutulmada da özellikle Boğa konuları tetikleneceğinden ötürü, ev fiyatları, kira sorunları artarak konuşulmaya devam edecektir. Bu tutulma ile birlikte dünya genelinde artık geçim sıkıntısına ve finansal konulara dair halk isyanları başlayacak ve artarak devam edecektir.

    Boğa burcu başlı başına yeme, içme, hububat ve hayvancılık ile doğrudan bağlantılı olduğundan tarım sıkıntıları bu tutulma ile iyice artacak ve bu kaynaklarda aşırı fiyat artışları gündeme oturacaktır. Kısacası önümüzdeki altı ayın konusu tamamen bu konular ve buna bağlı enflasyon olacaktır. Yine finans, bankacılık sektöründe teknolojik yeniliklere bağlı olarak, dijital para ve dijital bankacılık konularında bazı yasa tasarıları ve düzenlemeleri gündeme gelebilir. Tabii ekonomik dar boğaza yenik düşecek köklü firmalar da bu süreçte gündeme gelecektir. Bazı devletlerin, sosyal medya platformlarına yönelik kısıtlayıcı birtakım kararlar alması ise halkın tepkisine ve protesto gösterilerine sebep olabilir. Özellikle kadın ve çocuklarla beraber yine toplum tarafından çok sevilen sanatçılara dair birtakım üzücü haberler alabiliriz. Kolektif alanda ani gelişen olaylar, özellikle uçak ya da havacılık kazaları, madenlerde göçmeler ve depremlerde artışlar görülebilir. Dünya genelinde elektrik kesintileri, enerji kaynaklarındaki sıkıntı sebebiyle halka elektrik verilememesi ve buna bağlı toplumsal huzursuzluklar söz konusu olabileceği gibi aynı etki ne yazık ki gaz kesintileri için de geçerli olacaktır. Bu tutulmada İspanya, Meksika ve Latin Amerika ülkelerinden sıklıkla söz ediyor olacağız. Uranyen açıdan harita incelendiğinde ise gizemli bir patlama sebebiyle iletişimin kopması ve haberleşme problemleri gibi durumlar görülebilir. Yukarıda kolektif alandaki etkilerine değindiğim uzunca yazımdan da anlaşılacağı gibi yılı kapatmaya sayılı günler kala, yılın son tutulması bizlerin hafızasında 2022’ye dair unutulmaz anılar bırakacak. Ve hepimizi ama öyle, ama böyle zorlayacak diyebilirim.

    DEPREM VE KESİNTİLER…

    Yine bu denli Uranüs etkisi altında olan tutulmalarda depremler tetiklenebilir ve uçak kazaları gözlemlenebilir. Uranüs aynı zamanda elektriği de temsil ettiğinden elektrik kesintilerine ve enerji kısıtlarına gidilebilme ihtimalini olduğunu belirtmeliyim.

    - Advertisement -

    AŞK, EVLİLİK, İLİŞKİ

    Bireysel alandaki etkilerine gelecek olursak, hepimizin hayatında majör ve ani değişimler söz konusu olurken bazılarımız ise bu değişime karşı direnç göstereceğiz. Bu süreçte atılacak her adım, Mars’ın da retro konumda olması sebebi ile birkaç kez gözden geçirilebilir ve hatta değişikliğe uğrayabilir. Bu sürecin son haline gelmesi ise altı ay kadar sürebilir. İlişkilerde ise alacağımız bazı şok edici haberler ilişkiyi kopma noktasına getirebilir. Henüz resmiyete kavuşmayan ilişkilerin ise, sizin veya aile bireylerinin baskısı ile kopuş noktasına gidebileceğini belirtebilirim. Bazı evliliklerde, eşlere dair sırların veya mevcut düzenin dışında başka bir düzeni ve hayatı olan tarafların olduğunu da görebiliriz.

    SAVAŞ GELİŞMELERİ…

    Mars’ın retrodan önceki durağan durumda olması ile özellikle cephelerde savaş söylemlerinin hız kazanacağını ve savaşın boyutlarının genişleyeceğini söyleyebilirim.

    Özetle kasım ayı bir çoğumuz adına dönüştürücü ve fakat kadersel döngülerin hâkim olduğu bir ay olarak yıla damgasını vuracak. Bütünün en yüksek hayrına olması dileğiyle.

    KANLI AY TUTULMASI BURÇLARI NASIL ETKİLEYECEK?

    KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ:

    Bu tutulma sizlerin gelir kaynaklarında köklü değişimlerin oluşmasına sebebiyet verebilir. Maddi, manevi kazançlarınızda ani gelişmeler ve dalgalanmalar sebebi ile önümüzde altı aylık sürede harcamalarınızda kontrollü olmanızda fayda olacaktır keza ummadığınız masraflar sebebi ile bütçe hesaplarınız şaşabilir.

    BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA:

    Bu tutulma kendinize dair ani kararlar alabileceğiniz gösteriyor. Keza bazı okurlarımın bu süreçte bir estetik operasyon kararı alabileceğini de belirtebilirim. Birçok okurumun ilişkilerinde bazı gelişmeler söz konusu olabilir. Evliliğinizde yaşanacak ani gelişmeler söz konusu olabileceği gibi bekar olan okurlarımın ise ilişkilerini resmiyete taşıma çabaları görülebilir.

    İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER:

    Bu tutulma gizli düşmanlarınızla karşı karşıya kalmanıza sebep olabilir. Hatta arkanızdan yapılan konuşmalar veya alacağınız gizli duyumlar sebebi ile bilinçaltı korkularınızın tetiklendiği zamanlar olabilir. Kendinizi kapatma arzunuz ve inzivaya çekilme isteğinizin yanı sıra hastane konuları da önümüzdeki süreçte gündeminizi meşgul edebilir.

    YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ:

    Bu tutulma arkadaş ve sosyal çevrenizde ani gelişmeleri beraberinde getirmekle kalmayıp, arkadaş çevreniz sebebi ile ilişkilerinizde sorunlar yaşamanıza da sebebiyet verebilir. Bazı bekar okurlarım için ise sosyal gruplarda tanıştığınız kişilerle yepyeni aşklara yelken açma potansiyeliniz olabilir. Ancak bu ilişki ani başlayıp, aniden de bitebilir dikkat.

    ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN:

    Bu tutulma babanıza dair bazı gelişmeleri beraberinde getirebilir. İş kariyer hayatınızda ani gelişmeler olabilir. Yönetici değişimi yaşayabileceğiniz gibi, yönetici baskısı ile birim veya kurum değişikliğine gitme kararı almanız da olabilir. Bazı okurlarımın ise statülerinde ani değişimler olabilir.

    BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK:

    Bu tutulma sizler için yurtdışı konularında ani bazı gelişmeleri hayatınıza getirecektir. Yüksek öğrenim, uzun seyahatler ve uluslararası ilişkiler bu süreçteki gündem maddeleriniz arasında olacaktır. Bazı okurlarım bu süreçte yurt dışı bağlantılı ticari anlaşmalar yapabilirler. Mahkeme konularında da ani gelişmeler görülebilir.

    TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ:

    Bu tutulma kredi, borç ve vergi konularında hesabınızın şaşmasına sebep olacaktır. Kimi okurlarım için, ameliyat konuları gündemlerine gelebilir. Bazılarınız aniden estetik olma kararı verirken, bazılarınız ise ani sağlık sorunu ya da yaralanma sebebi ile ameliyat olmak durumunda kalabilirler.

    AKREP VE YÜKSELEN AKREP:

    Bu tutulma ile evlilik konuları gündeminizi fazlaca meşgul edebilir. Mevcutta evliliği devam eden sevgili Akreplerin şüpheciliği evliliklerinde ani gelişmeler yaşamalarına sebep olabilir. Bekar olan okurlarımın ise ilişkilerini evlilik noktasına taşıma çabaları bu   tutulma ile gündemlerini fazlası ile meşgul edebilir. Son olarak hukuksal konularda da ani gelişmeler olabilir.

    YAY VE YÜKSELEN YAY:

    Yay ve Yükselen Yay: Bu tutulma günlük işleriniz ve çalışma hayatınızda ani gelişmeleri gündeminize taşıyabilir. Bazı Yaylar hayatlarında ve düzenlerinde ani değişikliğe giderken, bazıları da aniden iş değişikliğine karar verebilir. Mevcutta evcil hayvanı olan okurlarımın evcil hayvanlarının sağlığına bağlı ani gelişmeler yaşamaları söz konusu olabilir.

    OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK:

    Bu tutulma çocuk konularını gündeminize taşıyabilir. Bazı okurlarım çocuklarından dolayı bazı harcamalar yapabilir ve ani gelişmeler gündeminize gelebilir. İlişki ve aşk konuları yine bu süreçte hayatınıza bomba gibi düşebilir. Mevcutta ilişkisi devam eden okurlarım aniden ayrılık noktasına gidebileceği gibi ilişkisi olmayan okurlarımın ise yeni bir aşk kapısını çalabilir.

    KOVA VE YÜKSELEN KOVA:

    Bu tutulma Ev, emlak gibi taşınmaz konularını gündeminize taşıyacaktır. Aniden ev ve düzen değişikliği yaşayabileceğiniz gibi, bazı okurlarımın da mevcut birikimlerini bir taşınmaza bağlamak isteyebileceğini söyleyebilirim. Aile konuları ve ailenizin sağlık konuları bu tutulma ile birlikte gündeminizi meşgul edebilir.

    BALIK VE YÜKSELEN BALIK:

    Bu tutulma eğitim konularını sizlerin gündemine taşımanıza sebep olabilir. Bazılarınız aniden yeni eğitime dahil olmak isteyebilirsiniz. Bazı okurlarım ise kardeşleri ile ilgili ani gelişmeler yaşayabileceği gibi yakın mesafe yolculukları da önümüzdeki süreçte gündeminizi meşgul edebilir.

     

    İLGİLİ İÇERİKLER



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz