Diğer
    Ana SayfaGüzellik2022 yılında estetik dünyasında bizi neler bekliyor?

    2022 yılında estetik dünyasında bizi neler bekliyor?

    -

    2021 estetik trendlerinde fox eye’dan mini yüz germeye kadar bir dizi yöntem öne çıktı. Peki, yeni yılda bizi neler bekliyor? İşin uzmanına sorduk.

    2022 YILI ESTETİK DÜNYASINDA BİZİ NELER BEKLİYOR?

    Estetik cerrahlar, 2021 yılında yoğun bir estetik cerrahi talebine tanıklık ettiklerini söylüyor. Bunun başlıca sebebi koronavirüs döneminde evden çalışmanın yaygınlaşması ve operasyonlar sonrası iyileşme sürecinin evde, sosyal kalabalıktan uzak daha konforlu geçirilebilmesi yatıyor. Koronavirüs öncesi yoğun tempolu iş dönemlerinde kişilerin daha çok ofis şartlarında, kısa vakitlerde yapılan ve iyileşme dönemi ihtiyacı olmayan non-invaziv prosedürlere ilgisinin olduğunu söyleyen Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Sarper Mete, koronavirüs sonrası bu işlemlerin popülerliğini bir miktar kaybettiğini, cerrahi prosedürlere ise bir anda yoğun ilgi duyulduğunu dile getirdi. Dr. Sarper Mete, 2022 yılında güzellik sektöründe bizi nelerin beklediğiyle ilgili bilgiler de paylaştı.

    POPO HACMİNİ ARTIRAN OPERASYONLARA İLGİ ARTACAK

    İmplant kullanılmadan, kişinin kendi yağlarının değerlendirilerek popo bölgesinin hacminin artmasını, şeklinin daha düzenli ve yuvarlak hale gelmesini amaçlayan cerrahi bir işlem olan “Brazilian Butt Lift” kötü şöhreti sebebi ile bir dönem popülerliğini kaybetti ancak “Güvenli BBL” konseptinin oluşması ve bu sayede alınan teknolojik önlemler sayesinde tekrar popülaritesini artırıyor. Pek çok ünlü moda markasının sonbahar-kış sezonu afişlerinde bu etkiyi görmekteyiz. 2022 yılında BBL (Brazilian Butt Lift) prosedürünün popülerliğinin daha da artacağı oldukça aşikar.

    ANNELİK ESTETİĞİ HER DÖNEM TREND

    Annelik estetiği ise hiçbir zaman popülerliğini kaybetmeyen ve gün geçtikçe de popülerliği artan estetik işlemler arasında. Gebelik ve doğum sürecinde formasyonu bozulan vücudun gebelik öncesi durumuna dönmesini sağlayan bu cerrahiye talep de özellikle koronavirüs salgını dönemindeki evden çalışma fırsatı ile yoğun ilgi gördü.

    MİNİ YÜZ GERME HER ZAMAN TERCİH EDİLECEK

    Hangi estetik cerrahi ile ilgili olursa olsun, aynı amaca yönelik işlemlerden en az riskli ve en hızlı iyileşme dönemine sahip olan estetik işlemler diğerlerine göre popülerlik kazanıyor. Orta ve alt yüz bölgesinde gençleşmeye yönelik yüz germe işlemlerinden “mini yüz germe ve kök hücre içeren yağ enjeksiyonu” da diğer yüz germe tekniklerine göre ön plana çıkıyor ve bu işlemlere olan talebin artmasına sebep oluyor. Mini yüz germe sadece 2022’nin değil, her dönemin popüler cerrahisi olacak gibi duruyor.

    - Advertisement -

    GÖZ ÇEVRESİ ESTETİĞİ DE POPÜLER OLACAK

    2021 yılında Bella Hadid gibi ünlüler, gençleri etkileyerek onların estetik arzularını uyandıran trendleri belirledi. “Fox eye” olarak adlandırılan göz estetiği trend olmaya 2022’de de devam edecek. Maske takılmasına bağlı göz çevresinin ön plana çıkması da bu bölgeye yönelik işlemlere ilginin artmasındaki diğer bir etken.

    MEME PROTEZİ DEĞİŞİM OPERASYONLARI ÇOĞALACAK

    Meme büyütme cerrahisi ile ilgili olarak 2021 yılında popülerlik kazanan ve bundan sonra da devam edeceği düşünülen bir diğer cerrahi işlem ise meme protezi değişim operasyonu. Özellikle yeni jenerasyon ve son teknoloji meme implantlarının üretilmesi ile daha önceden meme büyütme operasyonu olan kişiler eski meme protezlerini, bu yeni jenerasyon meme protezleri ile değiştirmek için sıklıkla başvuruyor. Meme protezi değişimi yanında yağ aldırma işlemiyle de bölgesel yağlar alınıyor hatta alınan yağlar da meme bölgesine enjekte edilerek meme protezi değiştirilirken, aynı zamanda daha dolgun ve belirgin bir degaje bölgesi elde edilebiliyor.

    KARIN KASI OPERASYONLARI YÜKSELİŞTE

    Bu dönemde spor salonlarından uzak kalmak ve evde daha fazla zaman geçirmek elbette kilo almaya sebep oldu. Ancak yaz döneminde fit bir görüntüye sahip olma arzusu değişmedi. Liposhaping denilen yağı şekillendirerek karın kası görüntüsü elde edilen operasyon, kısa süresi ve hızlı iyileşme dönemi sayesinde, 2022 yılında da yaz yaklaşırken trendler arasında kalmaya devam edecek gibi görünüyor.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz