Diğer
    Ana SayfaBeslenme & Diyet3 haftada 3 kilo verin!

    3 haftada 3 kilo verin!

    -

    Fazla kilolara veda etmek için diyet yapmak şart. Acıbadem Kozyatağı Hastanesi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Cirit’in hazırladığı bir haftalık örnek diyet programıyla 3 haftada 3 kilo verebilirsiniz. Bu diyeti 6 hafta uyguladığınızda ise yaklaşık 5 kilo fazlalıktan kurtulabilirsiniz…

    3haftada3kilo-verin1.GÜN
    Kahvaltı

    2 dilim tam tahıllı ekmek (50 gr.)
    1 dilim yarım yağlı beyaz peynir (30 gr.)
    5 adet yeşil zeytin
    1 tatlı kaşığı bal
    Çiğ mevsim sebzesi, şekersiz açık çay

    1. Ara öğün
    3 adet kuru kayısı, 2 tam ceviz içi, 10 adet fındık

    Öğle
    Mevsim salata (1 tatlı kaşığı sıvı yağ eklenmiş, limonlu veya sirkeli)
    100 gram ızgara bonfile
    1 su bardağı ayran (240 ml.)
    1 dilim tam tahıllı ekmek (25 gr.)

    2. Ara öğün
    1 küçük boy armut, 3 adet kepekli grissini

    - Advertisement -

    Akşam
    1 kepçe çorba
    8 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği (kereviz)
    Yarım kâse kaymaksız yoğurt (100 gr.)
    1 dilim tam tahıllı ekmek (25 gr.)

    3. Ara öğün
    1 küçük boy nar

    2. Gün
    Kahvaltı

    2 dilim tam tahıllı ekmek (50 gr)
    1 adet haşlanmış yumurta veya yağsız tavaya kırılmış yumurta
    2 tam ceviz içi
    3 adet kuru kayısı
    Çiğ mevsim sebzesi, şekersiz yeşil çay
    1. Ara öğün

    1 adet kuru incir, 3 adet kepekli grisini

    Öğle
    Marul salatası (1 tatlı kaşığı sıvı yağ eklenmiş, limonlu veya sirkeli)
    100 gr ızgara tavuk
    1 ayran (240 ml.)
    1 dilim tam tahıllı ekmek (25 gr.)

    2. Ara öğün
    1 orta boy portakal

    Akşam
    1 kepçe çorba
    8 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği (Brüksel lahanası)
    Yarım kâse kaymaksız yoğurt (100 gr.)
    1 dilim tam tahıllı ekmek (25 gr.)

    3. Ara öğün
    2 yemek kaşığı yaban mersini, 1 adet sade probiyotik yoğurt (100 gr.)

    3. Gün
    Kahvaltı

    Yarım simit, 1 dilim yarım yağlı beyaz peynir (30 gr.), 5 adet yeşil zeytin
    1 tatlı kaşığı bal
    Çiğ mevsim sebzesi, şekersiz açık çay

    1. Ara öğün
    3 adet kuru kayısı, 2 tam ceviz içi,
    10 adet fındık

    Öğle
    Çoban salata (1 tatlı kaşığı sıvı yağ eklenmiş, limonlu veya sirkeli)
    1 kepçe çorba
    6 yemek kaşığı kuru baklagil yemeği (kuru fasulye)
    Yarım kâse kaymaksız yoğurt (100 gr.)
    3 yemek kaşığı bulgur pilavı

    2. Ara öğün
    1 küçük boy elma

    Akşam
    8 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği (ıspanak)
    Yarım kâse kaymaksız yoğurt (100 gr.)
    2 dilim tam tahıllı ekmek (50 gr.)

    3. Ara öğün
    Yarım kâse kaymaksız yoğurt,
    2 ince dilim ananas

    4.GÜN
    Kahvaltı

    1 dilim tam tahıllı ekmek (25 gr.)
    1 dilim yarım yağlı beyaz peynir (30 gr.)
    1 adet yumurta ile az yağlı yapılmış omlet
    Çiğ mevsim sebzesi, şekersiz açık çay

    1. Ara öğün
    1 adet probiyotik yoğurt (100 gr.)

    Öğle
    Marul salatası (1 tatlı kaşığı sıvı yağ eklenmiş, limonlu veya sirkeli)
    6 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği (patlıcan)
    1 kase kaymaksız yoğurt (160 gr.)
    2 dilim tam tahıllı ekmek (50 gr.)

    2. Ara öğün
    3 adet kuru kayısı,
    Yarım paket sade diyet bisküvi

    Akşam
    Çoban salatası (1 tatlı kaşığı sıvı yağ eklenmiş, limonlu veya sirkeli)
    6 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği (1 adet enginar)
    1 adet fırında tavuk baget
    1 kâse kaymaksız yoğurt (160 gr.)
    3 yemek kaşığı bulgur pilavı

    3. Ara öğün
    1 küçük boy nar

    5.GÜN
    Kahvaltı

    2 dilim diyet etimek
    1 yemek kaşığı light peynir
    Çiğ mevsim sebzesi
    5 adet siyah zeytin
    1 porsiyon meyve (1 orta boy kivi),
    Şekersiz açık çay

    1. Ara öğün
    3 adet kuru kayısı, 2 tam ceviz içi,
    10 adet fındık

    Öğle
    Mevsim salata (1 tatlı kaşığı sıvı yağ eklenmiş, limonlu veya sirkeli)
    1 kepçe çorba
    120 gram ızgara balık
    1 dilim tam tahıllı ekmek (25 gr.)

    2. Ara öğün
    1 küçük boy armut

    Akşam
    Roka salatası (1 tatlı kaşığı sıvı yağ eklenmiş, limonlu veya sirkeli)
    6 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği (bamya)
    1 kase kaymaksız yoğurt (160 gr.)
    3 yemek kaşığı bulgur pilavı

    3. Ara öğün
    2 ince dilim ananas

    6. GÜN
    Kahvaltı

    1 bardak, yarım yağlı süt (200 ml.)
    4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
    1 yemek kaşığı kuru üzüm

    1. Ara öğün
    3 adet kuru kayısı, 2 tam ceviz içi, 10 adet fındık

    Öğle
    1 kepçe çorba
    Izgara tavuklu salata (90 gr. tavuk ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ eklenmiş, limonlu veya sirkeli)
    1 dilim tam tahıllı ekmek (25 gr.)

    2. Ara öğün
    1 küçük boy armut, 3 adet kepekli grisini

    Akşam
    Çoban salatası (1 tatlı kaşığı sıvı yağ eklenmiş, limonlu veya sirkeli)
    6 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği (ıspanak)
    1 kâse kaymaksız yoğurt (160 gr.)
    1 dilim tam tahıllı ekmek (25 gr.)

    3.Ara öğün
    1 orta boy portakal ve 1 küçük boy elma

    7.GÜN (hafta sonu için)
    Kahvaltı

    2 dilim tam tahıllı ekmek (50 gr.)
    30 gram yarım yağlı kaşar peyniri
    1 yumurtalı bol domatesli, biberli menemen,
    5 adet yeşil zeytin
    1 adet kuru incir, 2 tam ceviz içi,
    10 adet fındık
    Çiğ mevsim sebzesi
    Şekersiz açık çay

    Öğle
    Izgara hellim salata (60 gram hellim, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ eklenmiş, limonlu veya sirkeli)
    2 dilim tam tahıllı ekmek (50 gr.)

    1. Ara öğün
    1 bardak süt, 1 orta boy muz

    Akşam
    1 kepçe çorba
    8 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği (pırasa)
    1 kâse kaymaksız yoğurt (160 gr.)
    2 dilim tam tahıllı ekmek (50 gr.)

    2. Ara öğün
    1 küçük boy armut

    3haftada3kilo-verin2BUNLARA DİKKAT

    1. Her gün 1.5-2 litre su içmeye özen gösterin.
    2. Her öğün öncesi mutlaka bir bardak su içmeyi ihmal etmeyin.
    3. Açık olmak şartıyla, günde, üç fincan çay ya da bir fincan şekersiz kahve içebilirsiniz.
    4. Günde 2-3 fincan kadar yeşil çay ya da ada çayı gibi bitki çaylarından tüketin.
    5. Asitli içeceklerden, light olsalar bile uzak durun.
    6. Meyve suyu içmeyin.
    7. Öğünlerinizin saatine dikkat edin.
    8. Güne geç başlamamaya ciddi olarak dikkat edin.
    9. Kahvaltıyı en geç 09.30’da yapmaya çalışın.
    10. Bol lifli beslenmeye çalışın. Her gün sebze tüketmeye çalışın. Tam buğday ekmeği ya da çavdar ekmeği yemeyi tercih edin.
    11. Sebze yemeklerinde kullandığınız yağ çeşidi zeytinyağı, mısıryağı ya da ayçiçek yağı olsun.
    12. Yarım kilo sebze için, iki yemek kaşığı kadar sıvı yağ kullanın.
    13. Yemeklerinizi yavaş yavaş tüketin.
    14. Hızlı yemek yemekten sakının.


    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz