Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetAç kalmadan kilo verin

    Aç kalmadan kilo verin

    -

    3. GÜN
    KAHVALTI: 2 dilim tam tahıllı ekmek içine lor peyniri ve domatesli tost + 1 bardak yeşil çay
    ÖĞLE: 1 kase sebze çorbası + yeşil salata + yağsız yoğurt
    AKŞAM: 2 dilim kabaklı pizza+ salata

    4. GÜN
    KAHVALTI: 1 kase meyve salatası + 1 küçük yağsız yoğurt
    ÖĞLE: 6 kaşık nohut yemeği + salata + 1 kutu light ayran
    AKŞAM: Izgara tavuk göğsü + salata + 1 haşlanmış patates

    5.GÜN
    KAHVALTI: 2 dilim tam tahıllı ekmek + 1 kaşık light krem peynir + 1 portakal + 1 bardak yeşil çay
    ÖĞLE: Karides ve avokadolu ıspanak salatası + 1 dilim tam tahıllı ekmek
    AKŞAM: Domates soslu esmer makarna + salata + 1 küçük yağsız yoğurt

    6. GÜN
    KAHVALTI: Mantarlı omlet + domates + salatalık + 1 dilim tam tahıllı ekmek
    ÖĞLE: Mercimek salatası + 1 küçük yağsız yoğurt
    AKŞAM: Izgara somon + 4 kaşık esmer pirinçten pilav

    7. GÜN
    KAHVALTI: 2 dilim tam tahıllı ekmek + 2 kaşık lor peyniri + 1 haşlanmış yumurta + domates + 1 bardak yeşil çay
    ÖĞLE: 1 porsiyon zeytinyağlı kereviz + salata + yağsız yoğurt
    AKŞAM: 5 ızgara köfte + 4 kaşık esmer pirinç pilavı

    - Advertisement -

    100 kalorilik atıştırmalıklar
    Ara öğün olarak her biri 100 kalori olan bu atıştırmalıklardan seçim yapabilirsiniz.
    ● 12 badem
    ● 12 antep fıstığı
    ● 12 yarım ceviz
    ● 1 muz
    ● 1 elma ve 6 badem
    ● 1 küçük kap az yağlı yoğurt
    ve kırmızı biber dilimleri

    ocak-2013-beslenme-diyet-1-resim-7HAFİF PİZZA*
    4 kişilik
    Malzemeler:

    ● 100 g keçi peyniri
    ● 1 kabak
    ● 1 soğan
    ● Dereotu
    Hamur için:
    ● 3,5 bardak tam tahıllı un
    ● 1 bardak ılık su
    ● Yarım paket yaş maya
    ● 2 kaşık zeytinyağı
    ● Tuz
    Yapılışı:
    Geniş bir kapta önce yaş maya ve ılık suyu karıştırın. Üzerine un, tuz ve zeytinyağını ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kabın üstünü kapatıp bir saat boyunca oda ısısında mayalanmasını bekleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve ince halkalar halinde kestiğiniz soğan ve kabak dilimlerini 30 dakika 175 dereceye ısıtılmış fırında karamelize olana kadar fırınlayın. Hamuru dört eşit parçaya bölüp unlanmış düz bir zeminde ince pizza hamurlarınızı açın. Üzerlerine kabak, soğan ve keçi peyniri serpip önceden 175 dereceye ısınmış fırında 30 dakika pişirin. Üzerine dereotu serperek servis yapın. Dışarıda yediğiniz klasik bir pizzanın dilimi yaklaşık 250-300 kalori iken, bu hafif pizzanın tamamı ise sadece 230 kalori.

    Yaprak ÇETİNKAYA

    Formsanté Dergisi Ocak 2013 Sayısı



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz