Pandemi sürecinde özellikle bağışıklığı güçlendirmesi nedeniyle pek çok ülkede tüketimi artan pitaya meyvesine yakından bakmaya ne dersiniz? Pitaya meyvesinin faydaları nelerdir? Besin değeri nedir? Beslenme ve Diyet Uzmanı Ahmet Kaya anlatıyor…
PİTAYA (EJDER MEYVESİ) BESİN DEĞERİ
İçerdiği protein, lif, karbonhidrat, C ve B vitaminleri, Omega-3 ve Omega-6 gibi çoklu yağ asitleri bakımından zengin pitaya meyvesi “süper yiyecek” olarak nitelendiriliyor.
PİTAYA (EJDER MEYVESİ) FAYDALARI
Beslenme ve Diyet Uzmanı Ahmet Kaya, “Ejder meyvesi olarak da bilenen pitaya, içerdiği vitamin ve mineraller nedeniyle vücut sağlığı açısından birçok fayda sağlıyor. Pitayada bulunan ‘pinen’ ilaçlarda mukoza söktürücü olarak yer alıyor ve akciğer temizliğinde büyük rol oynuyor. Bu özel meyve metabolizmayı hızlandırarak, metabolik yaşı geri sardırıcı etki yaratıyor. Pitaya içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor” diyor.
İLGİLİ İÇERİKLER
- Çarkıfelek meyvesinin (Passion fruit) faydaları nelerdir? Nasıl yenir?
- Jackfruit (Jak meyvesi) nedir? Faydaları nelerdir?
- Yaban mersini sağlık dağıtıyor! İşte faydaları ve iyi geldiği hastalıklar