Akdeniz usulü beslenin!

22012014 vitrap1

Havuç salatasını limon ve cevizle yemek, A vitamininin yanı sıra antioksidan olarak kabul edilen E ve C vitaminlerinin de alınmasını sağlıyor.

İtalyanlar salatalarında ceviz ve bademi sık kullanıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Günsoy, Akdeniz usulü beslenmenin hücresel yaşlanmaya karşı iyi bir reçete olarak görüldüğünü söylüyor. Ayrıca havuçta bulunan beta karotenin hücrelerin onarılmasına yardımcı olduğunu ekliyor: “Ancak tek başına etkili olamıyor. C ve E vitamini gibi antioksidanlarla alındığında hücreleri yaşlanmaya karşı koruyor. Beta karoten, turuncu ve sarı, yeşil renkli meyvelerle sebzelerde yer alıyor. Başta havuç olmak üzere, kayısı, kavun, brokoli, marul ve ıspanakta bulunuyor. Çinko da antioksidan bir madde ve hücreleri yenilemeye yarıyor; üzüm, yeşil ve mor meyvelerde yer alıyor.”

 

22012014 vitrap3Yeşil güç

Tavuklu salatanıza birkaç dilim kivi eklediğiniz zaman vücudunuzun proteini sindirmesine yardım etmiş oluyorsunuz. Bildiğiniz gibi bu yeşil meyve, C vitamini ve lif yönünden zengin olmasıyla ünlü. Yakın zamanda yayınlanan bir araştırma, bu meyvenin aktinidin adlı enzimi içerdiğini ortaya koydu. Dolayısıyla süt ve ette bulunan proteini de sindirmenize katkı sağlıyor. Üstelik dünya üzerinde bu enzime sahip olan tek meyve kivi. Nasıl? Şimdi bu meyvenin değeri gözünüzde daha da arttı değil mi?

 

Kahve sohbeti

Haftada bir içtiğiniz orta boy latteyi küçük boy ve yağsız olanıyla değiştirdiğiniz takdirde yılda 29.600 kalori az tüketmiş olursunuz.

 

22012014 vitrap2Küçük, sağlıklı, güçlü

Kinoa, aynı miktarlardaki kuskus ve sütten iki kat daha fazla protein içeriyor. Bu küçük sağlıklı tahılların 100 gramında 13,8 gram protein var. 

 

 

 

 

 

Formsanté Dergisi Eylül 2013 sayısı

 

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here