Diğer
    Ana SayfaKoronavirüsAlmanya'da tam kapanma önerisi! İşte vaka sayılarında son durum

    Almanya’da tam kapanma önerisi! İşte vaka sayılarında son durum

    -

    Almanya artan koronavirüs rakamlarından dolayı sıkıntı yaşayan ülkelerden biri. Diğer Avrupa ülkelerine göre, daha sert ve katı koronavirüs önlemleri alan Almanya’da vaka sayısı 2.5 milyonu aştı. Peki, Almanya koronavirüs vaka ve ölüm sayısı kaç? Almanya günde kaç koronavirüs testi yapıyor? Aşılama hızı nasıl gidiyor? Almanya koronavirüs günlük ölüm sayısı ne? İşte tüm merak edilen sorularla ayrıntılı Almanya koronavirüs incelemesi…

    ALMANYA KORONAVİRÜS TABLOSU VE VAKA SAYISI

    Almanya’da 05 Mayıs itibarıyla Worldometers verilerine göre toplam koronavirüs vaka sayısı 3 milyon 448 bin 182. Virüs nedeniyle 84.285 kişi hayatını kaybetti. 3 milyon 084 bin 700 kişi ise iyileşti. Ülkede Coronavirüs tedavisi görmekte olanların sayısı 279 bin 197. Bu kişilerin yaklaşık yüzde 5.049’unun durumu ciddi.

    Almanya’nın günlük koronavirüs vaka sayısı ve Almanya’nın günlük koronavirüs ölüm grafiklerini takip edebilirsiniz: CANLI ALMANYA KORONAVİRÜS GRAFİĞİ

    MERKEL: MUTASYONA UĞRAMIŞ VİRÜS DAHA BULAŞICI VE TEHLİKELİ

    Almanya Başbakanı AngelaMerkel, Covid-19’un mutasyona uğramış daha bulaşıcı ve tehlikeli türünün, ilk ortaya çıkan halinin yerini aldığını belirterek, “Bu, üçüncü dalga, yeni bir salgın olduğunu da söyleyebiliriz. Tıpkı bir yıl önce ve Noel öncesi gibi yine mümkün olduğu kadar çok insanın sağlığını korumak ve sağlık sistemimizin büyük zorluklara dayanabilmesi için her şeyi yapmak ana hedefimiz olmalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.

    ALMANYA’DA TAM KAPANMA ÖNERİSİ

    Almanya’da koronavirüs salgını ile mücadele için kısa süreli “tam kapanma” çağrıları artıyor. Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisi lideri ve Kuzey Ren Vestfalya eyalet Başkanı Armin Laschet’in yaptığı iki veya üç hafta sürecek tam kapanma önerisine Almanya Başbakanı Angela Merkel’den dolaylı olarak destek geldi.

    - Advertisement -

    Başbakan Merkel’in Laschet’in önerisine ilişkin tutumunun sorulması üzerine Hükümet Sözcü Vekili Ulrike Demmer, son veriler net olmasa da, yoğun bakımdaki Covid-19 hastaları nedeniyle sağlık sisteminin ağır bir yükün altına girdiğini söyledi. Sözcü, bu nedenle, ülke çapında uygulanacak kısa süreli kapanma yönünde her türlü talebin doğru olduğunu ifade ederek, ülke genelinde ortak olarak benimsenecek bir tutumun da önemine dikkat çekti. Ülkede uygulanan korona tedbirlere, eyaletlere göre farklılık gösteriyor.

    ALMANYA KORONAVİRÜS VAKA TABLOSU

    almanya koronavirüs

    ALMANYA’DA KORONAVİRÜS KAYNAKLI ÖLÜM SAYISI

    almanya koronavirüs

    ALMANYA’DA SON KORONAVİRÜS GELİŞMELERİ

    • Almanya’da yapılan araştırma, ülkede yaşayanların üçte ikisinin federal hükümetin 21 Eylül’e kadar herkese Kovid-19 aşısı yapılacağı vaadine inanmadığını ortaya koydu. (8 Nisan)
    • Ülkede 14 milyon 58 bin kişiye Kovid-19 aşısının ilk dozu, 5 milyon 186 bin kişiye de ikinci dozu yapıldı. (15 Nisan)
    • Almanya’nın Köln kentinde salgın önlemleri çerçevesinde gece 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi. (17 Nisan)
    • Almanya Başbakanı Angela Merkel, salgınla mücadele kapsamında Çin’in geliştirdiği aşının, Dünya Sağlık Örgütünde (DSÖ) şeffaf bir şekilde konuşulmasını istedi. (30 Nisan)
    • Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz, AB’nin salgının ekonomik sonuçları ile mücadele için hazırladığı 800 milyar avroluk kurtarma fonunun uygulanmasının AB’nin geleceği için önemli bir dönüm noktası olacağını savundu. (30 Nisan)
    • Almanya’da reel perakende satışlar, Kovid-19 salgınında kısıtlamaların ilk gevşetildiği martta bir önceki aya göre yüzde 7,7 arttı. (5 Mayıs)

    ALMANYA’DA VEFAT EDEN TÜRK VATANDAŞLARININ SAYISI

    Yerel makamlardan edinilen bilgiye göre, bugüne kadar Türk misyonlarına, hayatını kaybeden 1006 kişinin cenaze işlemleri için müracaat yapıldı.

    Bu rakama Alman vatandaşlığına geçen Türklerin dahil olmadığı ifade edildi.

    ALMANYA’DA HASTANE KAPASİTESİ NASIL?

    2016 Dünya Bankası verilerine göre Almanya, sağlık hizmetleri için her yıl kişi başına 4.714.26 dolar harcıyor. Avrupa Herkes İçin Sağlık’ın verilerine göre Almanya, Avrupa’da kişi başına en fazla yoğun bakım ünitesi yataklarına sahip ülke. Bu yataklar koronavirüs ile mücadelede en fazla ihtiyaç duyulan ekipmanlardan biri. Rakamlarla ifade etmek gerekirse, Almanya’da her 100 bin kişi için 621 yatak düşüyor. İtalya’da bu rakam 275, İspanya’da ise 293.

    ALMANYA’NIN 2012 YILINDA HAZIRLANAN KORONAVİRÜS RAPORU

    Almanya Başbakanı Angela Merkel’e sunulmak üzere Robert Koch Enstitüsü başkanlığında hazırlanan 2012 tarihli bir rapor ortaya çıktı. Tam olarak 10.12.2012 tarihli rapor “Risk Analizi ve Halkı Koruma” başlığını taşıyor.  Raporda Paul Erlich Enstitüsü, Teknik Yardım Ulaştırma Birimi Başkanlığı, Özel Komando Birlikleri, Alman Ordusu uzmanları,  Alman İnşaat ve Yerleşim Planı Müsteşarlığı, Halkı Koruma ve Doğal Felaketlere Yardım Müsteşarlığı, güvenlik ve bilgilendirme bölümüne bakan müsteşarlık ile tarım ve beslenmeyle ilgili müsteşarlığın yardımlarıyla hazırlanan veriler yer alıyor. Bu rapor ile Alman hükumetinin Almanya sağlık sistemini güçlendirmeye dayalı önlemler alıyordu. Bugün Merkel’in Koronavirüs’e karşı aldığı bütün tedbirler, Almanya’nın 2012 tarihli koronavirüs raporunda yer alıyordu.

    KORONAVİRÜS RAPORUNDA ALMANLAR NELER YAZMIŞTI? İŞTE ALMANYA VİRÜS RAPORU

    Peki raporu bu kadar önemli yapan neydi? Raporun “Salgın-Pandemi ve Risk Analizi, MODİ-SARS Mutasyona Uğramış Hali” başlıklı bölümünde, SARS-CoV’un mutasyona uğramış yeni bir halinin ortaya çıkacağı ve insanların bağışıklık sistemini hızlı bir şekilde etkileyeceği bilgisi yer alıyor. Yeni bir tür olarak bahsedilen virüsün bugünkü SARS-CoV-2 olduğu görülüyor. Senaryoya göre, Çin’den gelen Çinliler ya da Çin’e giden birkaç Alman’ın bu hastalığı yaymada sorumlu olacağı, her bir bireyin hastalığı 10 kişiye kadar bulaştırma ihtimali öngörülüyor. Raporda “yeni çıkacak virüs” için öngörülen belirtiler de yer alıyor. Bunlar; kuru öksürük, yüksek ateş, çoğu vakada görülme ihtimali olan nefes darlığı, akciğerlerde görüntülenebilen hasar, kas ağrıları, üşüme-titreme nöbetleri, egzama benzeri kızarıklıklar ve ishal. Ayrıca raporda yaşlı ve kronik hastalarda ölüm oranının %10’lara varabileceği, çocuk ve gençlerde ölüm oranlarının %1’in altında kalacağı tahmini yer alırken, sağlıklı genç bireylerin yeni virüsü 1 haftada atlatacağı, yağlıların ise 60 gün tedavi göreceği öngörüsü var. En ince detaylara kadar senaryolandırılmış raporda, virüsün Asya’da bir hayvan pazarından çıkacağı ve aşısının ortaya çıktıktan 3 yıl sonra geliştirilebileceği tahminleri dahi yer alıyor.

    İLGİLİ İÇERİKLER



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz