✓ Doğruluğu kontrol edilmiş makale

Vegan Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara


Ana Sayfa Beslenme & Diyet vegan tarifler Antakya usulü vegan tepsi kebabı nasıl yapılır? İşte tepsi kebabı tarifi

Antakya usulü vegan tepsi kebabı nasıl yapılır? İşte tepsi kebabı tarifi

Vegan yaşam tarzını benimsemiş kişiler için tariflerin lezzetli ve denenmiş olması çok önemlidir. Türk mutfağının en güzel tariflerinden Antakya usulü tepsi kebabını Vegan Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara yeniden yorumladı. Peki, Antakya usulü vegan tepsi kebabı nasıl yapılır? İşte Antakya usulü vegan tepsi kebabı tarifi…

MALZEMELER

  • 300 g mantar
  • 150 g haşlanmış yeşil mercimek (1 su bardağı)
  • 2 çorba kaşığı öğütülmüş keten tohumu (kahve değirmeninde öğütün)
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 4 adet biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber

YAPILIŞI

  • İyice yıkadığınız mantarları, yeşil mercimeği ve keten tohumunu mutfak robotundan geçirin.
  • Üzerine soğan, sarımsak, biber ve maydanozu da ekleyip, tüm eklenen malzemeler iyice un ufak oluncaya kadar çekin.
  • Tepsiye yağlı kağıt serin ya da az yağla kaplayın.
  • Salçayı tepsiye altlık olacak şekilde sürün.
  • Un ufak ettiğiniz karışımı ekleyerek hamur gibi parmak uçlarınızla düzelte düzelte yayın. Bıçakla 9 eşit dilim şeklinde kesin.
  • Üzerini biber ve domates ile süsleyin.
  • 200 dereceye ayarladığınız fırında yakmadan pişirin.

İLGİLİ İÇERİKLER

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here