Asya Diyeti

Ayda 3 kilo vermenin sırrı; sağlıklı menüler,egzotik aromalarla, Asya diyetinde saklı !

1. GÜN

KAHVALTIDA: MANGO ANANAS SALATASI
İki kişilik: 300’er gr mango ve ananası küçük küpler halinde doğrayın. Üzerine 4’şer yemek kaşığı portakal ve limon suyu dökün. Yanında 1 adet grissini yiyin.

ÖĞLEN: MİSO ÇORBASI
İki kişilik: 3 çorba kaşığı miso ezmesi, 1 / 2 lt su, 2 adet taze soğan, 1 adet taze fasulye, 25 gr tofu.

Hazırlanışı: Miso ezmesini suyun içinde eritin. Taze soğanı ve fasulyeyi küçük halkalar halinde doğrayın. Tofu dışındaki tüm malzemeleri suya ilave ettikten sonra kaynatın. Servis öncesinde, küp küp kesmiş olduğunuz tofuyu çorbaya ilave edin.

Hazırlanışı: Miso ezmesini suyun içinde eritin. Taze soğanı ve fasulyeyi küçük halkalar halinde doğrayın. Tofu dışındaki tüm malzemeleri suya ilave ettikten sonra kaynatın. Servis öncesinde, küp küp kesmiş olduğunuz tofuyu çorbaya ilave edin.

AKŞAM: YUMURTALI KIZARMIŞ PİLAV
İki kişilik: 3 adet mantar, 1 / 2’şer adet havuç ve kabak, 80 gr pirinç (1 / 2 su bardağı), 30 ml zeytinyağı, 2 adet yumurta, 2 adet kokteyl domates, 1 / 8 demet ıspanak, 20 gr tofu

Hazırlanışı: Tüm sebzeleri üçgen şekilde kesin. Mantarları ince ince doğradıktan sonra, diğer sebzelerle birlikte sote edin. Pirinci, suda lapa yapmadan haşlayın, süzdürün ve soğutun. Ardından, haşlanmış sebzeleri pirince katın. Tofuyu zar şeklinde doğrayın. Pilavın tuzunu ve biberini ayarlayın. Diğer tarafta yumurtayı sahanda pişirin. Ispanakları da tavada sote ettikten sonra dörde katlayın. Tabağa önce pilavı, ardından yumurtayı, kokteyl domatesleri ve yağda kızarttığınız tofuları yerleştirin.

Hazırlama süresi: 20 dakika

KAHVALTIDA : MUZLU KİVİ SALATASI

İki kişilik : 2’şer muz ve kiviyi küçük küçük doğrayın. 4’er yemek kaşığı portakal ve limon suyuyla karıştırın. Yanında bir adet grisini yiyin.

ÖĞLEN : FESLEĞENLİ ERİŞTE
İki kişilik : 4’er yemek kaşığı fesleğen, nane ve kişniş, 2’şer tatlı kaşığı limon suyu, kırmızıbiber ve zencefil, 2 yemek kaşığı soya sosu, 4 yemek kaşığı tavuk suyu, 2 adet domates, 60 gr soya filizi, 120 gr Çin eriştesi

Hazırlanışı : Fesleğeni, naneyi, kişnişi, limon suyunu, kırmızıbiberi, zencefili ve soya sosunu harmanlayın. 4’er yemek kaşığı limon suyu ve tavuk suyunu bir kabın içinde karıştırın. Domatesleri küp şeklinde doğrayın, soya filizini suda kaynattıktan sonra süzün ve soğuk suda tutun. Çin eriştesini tuzlu suda haşlayıp, süzgeçten geçirin. Tüm malzemeleri erişteye ilave edin. Makarnayı domates ve soya filiziyle servis yapın.

Hazırlama süresi : 30 dakika

AKŞAM : IZGARA BALIK
İki kişilik : 1 bütün çipura balığı, 1 adet brokoli ( bütün ), 1 adet sarı dolmalık biber, 8 adet kişniş yaprağı, 1’er adet havuç ve pırasa.

Hazırlanışı : Balığı bütün olarak ızgarada pişirin. Sebzeleri uzunlamasına kesin. Brokoliyi de küçük parçalara böldükten sonra tüm sebzelerle birlikte tavada sote edin. Sebzeleri kızarttığınız balığın üzerine yerleştirin. Kişniş yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Hazırlanma süresi : 40 dakika

KAHVALTIDA : KAVUNLU PAPAYA SALATASI
300’er gram kavunu ve papayaları küçük küçük doğrayın. Üzerine 4’er yemek kaşığı portakal ve limon suyu dökün. Yanında bir adet grisini yiyin.

ÖĞLEN : WANTON ÇORBASI
İki kişilik : 3 adet havuç, 1’er adet kabak, kuru soğan, kereviz sapı, sarı dolmalık biber ve pırasa, 6 adet wanton (büyük marketlerde bulabilirsiniz), 8 yaprak maydanoz, 10 ml soya soyu, 4 diş sarımsak, 15 gr zencefil, 1 demet maydanoz sapı, 2 tane karabiber, 2 kilo tavuk kemiği, 2 lt soğuk su, 4 adet defne yaprağı.

Hazırlanışı : Tavuğun kemiklerini yıkayın. Havuç, kuru, soğan, zencefil, sarmısak maydonoz, defne yaprağı, tane karabiber ve kereviz sapını bir tencereye koyun, üzerine soğuk su ekleyin. Sebzeleri 45 dakika kaynattıktan sonra süzün. Süzülmüş tavuk suyunun içine soya sosu ekleyin. Öte yanda, havuç, kabak,pırasa ve dolmalık sarı biberi üçgen şekilde kesip, tavuk suyunun içine atın. Wantonları buharda pişirin. Servis öncesi çorbanın içine ilave edin. Maydonoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

AKŞAM : TERİYAKİ SOMON
İki kişilik : 2 adet 20 gr’lık somon filetosu, 1 demet ıspanak, 2 adet yumurta, 100 gr pirinç, 4 adet ıspanak yaprağı, 10 ml balık sosu, 40 ml teriyaki sosu, 2 adet Frenk soğanı, 20 gr çiğ krema.

Hazırlanışı : Somonları terayaki sosu içinde marine ettikten sonra tavada pişirin. Ispanağı kaynar suya atıp 30 saniye bekletin. Ardından buzlu suya sokup hemen çıkarın.Birkaç tane sini üst üste ve yan yana yerleştirip, sararak rulo haline getirin. Yumurtaları, çiğ kremayı ve balık sosunu, derin bir kapta çırpın. Krep yapar gibi tavaya döküp, pişirin. Tabağa aldıktan sonra üzerine ıspanakları yerleştirin. Bu şekilde 5 kat yapın. Rulo haline getirdikten sonra folyoya sarın. Soğuduktan sonra halkalar halinde kesin. Pirinci buharda pişirin. Tabağa somunu, omleti, pirinci ve ıspanağı yerleştirin. Frenk soğanıyla süsleyerek servis yapın.

Hazırlama süresi : 30 dakika

4. GÜN

KAHVALTIDA : KAVUNLU PAPAYA SALATASI
300’er gram kavunu ve papayaları küçük küçük doğrayın.Üzerine 4’er yemek kaşığı portakal ve limon suyu dökün. Yanında bir adet grisini yiyin.

ÖĞLEN : SPRING ROLLS
İki kişilik : Yarımşar adet havuç ve pırasa, 75’er gr beyaz lahana, soya filizi ve taze fasulye, 1 adet yufka , 50 ml ayçiçeği yağı, 20 gr tatlı chili sosu, 1 adet yumurta beyazı , 3 adet taze soğan.

Hazırlanışı : Tüm sebzeleri ince ya da uzunlamasına kestikten sonra tavada sode edin. Üzerine tuz ve karabiber serpiştirin. Pişen sebzeleri, suyunu süzdükten sonra yufkaya sarın. Yufkayı yapışması için yumurta beyazına batırdıktan sonra kızartın. Diğer tarafta taze soğanın yeşil kısımlarını kaynar suya atıp 30 saniye sonra çıkarın. Ardından buzlu suya batırın. Kızartmış olduğunuz börekleri taze soğan yapraklarıyla sarın.

Hazırlama süresi : 40 dakika

AKŞAM : CHAR SIEU BARBEKÜ KUZU
İki kişilik: 300 gr kuzu sırtı. Marine için; 20 ml istidirye sosu, 1 çorba kaşığı fıstık ezmesi, 20 ml susam yağı, bir tutam kırmızı gıda boyası, 40 ml erik sosu, 1’er adet brokoli (bütün) havuç, pırasa, kırmızı ve sarı dolmalık biber, 6 adet mantar, 8 adet kişniş yaprağı, 3 diş sarımsak, 10 gr zencefil.

Hazırlanışı: Marine işlemi için: Kırmızı gıda boyasını suda eritin. Fıstık ezmesi, susamyağı ve istiridye sosuyla birlikte karıştırın. Kuzuyu bu marinede bir gün bekletin. Sebzeleri uzunlamasına doğrayın. Önce sarımsak ve zencefili, ardından da sebzeleri sote edin. Sebzelerin üzerine erik sosunu ilave edin. Tavada kuzu sırtını alt üst edin. 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Kuzuyu fırından çıkarınca ince ince dilimleyin ve sebzelerle servis yapın.

Hazırlama süresi : 20 saat

5. GÜN

KAHVALTIDA : MANGO ANANAS SALATASI
İki kişilik : 300’er gr mango ve ananası küçük küpler halinde doğrayın. Üzerine 4’er yemek kaşığı portakal ve limon suyu dökün. Yanında 1 adet grissini yiyin.

ÖĞLEN : KALAMAR SALATASI
İki kişilik : 1’er adet kalamar ve sarı dolmalık biber, 50 gr un, 50 ml ayçiçeği yağı, 100 gr karışık yeşillik, 8 adet kokteyl domates, 20 ml zeytinyağı ile limon suyu karışımı serpiştirin. Kızarmış kalamarları salataların üzerine yerleştirerek servis yapın.

Hazırlama süresi : 20 dakika

AKŞAM : HUNNAN TAVUK
İki kişilik : 20 adet tavuk ğöğüsü 100’er ml üzüm sirkesi ve soya soyu, 100 gr toz şeker, 40 adet taze soğan, 100 gr istiridye mantar, 30 ml tatlı chili sosu, 1 adet muz, 20 gr zencefil, 1 adet küçük portakalın kabuğu, 2 diş sarımsak, 10 ml susamyağı.

Hazırlanışı : Şekeri, soya sosunu, sarımsağı ve zencefili suda 5 dakika kaynatın. Şekerin erimesini sağlayın. Tavuk ğöğüsünü hazırlamış olduğunuz sosa ilave ederek tüm malzemeyi 4 dk.kaynatın. Tencereyi ateşten altıktan sonra tavuğu sosun içinden alın, üzerine susamyağı sürün. 160 derecede 10 dakika fırına verin. Taze soğanı yeşil kısmı az miktar kalacak şekilde kesin. Beyaz kısmını ızgarada pişirin. Tavuğu tatlı chili sosu ile servis yapın.

Hazırlama süresi: 2 saat

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here