Rotamızı çok uzaklara, Thai-Çin ve Japon mutfağına yönlendiriyoruz. Bu mutfağın gözdesi sebzeler, antioksidan etki gösteriyor. En sık kullanılan baharat; zencefil, toksin atmak ve sindirimi kolaylaştırmakta etkili…Acı, tatlı, tuzlu ve ekşiyle kombine edilmesi de ağızda unutulmayacak lezzetler bırakıyor.
Hindistancevizi sütü ve köri püresi: Thai mutfağı klasiği. Yakıcı özelliği ile lezzet veriyor.
Kişniş: Sert ve acı aroması var. Yaprak ve filizleri çorba ve salatalarda kullanılıyor.
Tofu: Kurutulmuş soya fasulyesi filizinden yapılıyor. Çorba ve kızartmalarda kullanılıyor. Protein açısından zengin. Ayrıca B vitamini vedemir kaynağI.
Çin eriştesi: Asyalılar çorbalarında kullanıyor. Lezzetli ve besleyici.
Tofu Çorbası
4 kişilik:150gr pırasa, iki adet taze soğan, 200gr tofu, bir kırmızı biber, 6 kaşık soya sosu, 4 kaşık pirinç sirkesi, 4 kaşık soya sosu püresi, karabiber, tuz, zencefil.
1-Pırasaları 5 cm uzunluğuna şeritler halinde doğrayın. Tofuyu küp küp kesin. Biberi halka şeklinde doğrayın.
2-Yarım litre su ısıtın. Soya sosu, pirinç sirkesi, soya püresini suya ilave edip karıştırın.
3-Pırasa ve tofuyu ekleyin. Çorbayı 4 dakika pişirin. Üstüne tuz, zencefil, karabiber serpin.