Giderek daha popüler hale gelen meyve olan avokadoyu nasıl yiyeceğinizi öğrenin. Güney Amerika’ya özgü bir meyve olan avokado, mükemmel besleyici özellikleri nedeniyle Romanya sofralarında giderek daha fazla yer almaktadır. Tadı pek çok kişi tarafından beğenilmez, ancak uygun şekilde yenmesi, besleyici ve sağlıklı bir kahvaltı için iyi bir seçenek olabilir. İşte kanald.ro‘nun hazırladığı avokado hakkında her şey.
AVOKADO NEDİR? İÇERİĞİNDE NELER VAR?
Avokado, yuvarlak ve armut şeklinde olmak üzere iki çeşittir ve ağırlıkları 150 gram ile 3 kilogram arasında değişebilir.
Avokado meyvesi yağ açısından çok zengindir: 150 gram meyve 21 gram yağ, 12 gram karbonhidrat, 10 gram lif ve üç gram protein içerir.
Kalori içeriği olarak 150 gram avokado 230 kalori sağlar. Yukarıdakilere ek olarak, avokado vitaminler açısından çok zengindir: C vitamini, K vitamini, B6 vitamini, ayrıca potasyum, folik asit ve lif.
Yukarıdakilere ek olarak, avokado ayrıca Omega 3 ve Omega 6’nın yanı sıra vücuttaki kolesterol seviyelerini düşüren oleik asit içerir.
AVOKADONUN FAYDALARI
Düzenli olarak tüketilen avokadonun insan vücudu için birçok faydası vardır. Bunlardan bazıları:
- görüşü iyileştirir
- vücuttaki kan şekeri seviyelerini düzenler
- konjenital malformasyonları önler
- İyi kolesterol denen vücuttaki HDL düzeyini artırmaya yardımcı olur
- karaciğeri siroz ve hepatite karşı korur
- kan basıncını düzenler
- felç riskini azaltır
- prostat kanserini önler
- nefesle savaş, o kötü nefes
- Sedef hastalığına karşı mücadelede iyidir
- sindirim sisteminin sağlığını korur
- hafıza kaybını önler, böylece Alzheimer hastalarının tedavisine yardımcı olur
- kabızlığı ve kolorektal kanseri önler; Genelde sindirim sisteminin sağlığının korunmasına yardımcı olur.
AVOKADONUN OLGUN OLMADIĞINI NASIL ANLARSINIZ?
Bir avokadonun tadını tam anlamıyla çıkarmak için zaten olgunlaşmış meyveleri almaya çalışın.
Avokado, koyu yeşil bir kabuğa sahipse olgunlaşır ve kuyruğunun bulunduğu bölgeye bastırıldığında yumuşaksa. Aksi takdirde, olgun bir avokado meyvesinin dokunması zor olmalıdır.
Kahverengi tenli avokadodan kaçının, olgunlaşmamışlardır. Olgunlaşmamış bir avokadoyu aldıysanız, istediğiniz kıvama gelene kadar birkaç gün bırakabilirsiniz.
AVOKADO DOĞRU ŞEKİLDE NASIL YENİR?
Avokado, özelliklerinden en iyi şekilde yararlanmak için genellikle çiğ olarak yenir. Dilimlenmiş, doğranmış veya ezilerek yenebilir ve püre olarak servis edilebilir.
Çok sağlıklı bir avokado shake yapabilirsiniz. Blendere temizlenmiş bir avokado, kakao tozu, 2 çay kaşığı tereyağı, 100 ml süt ve stevia ekleyin.
Lezzetli bir guacamole yiyebilirsiniz: bir avokado meyvesini uzatın, soğan ve ince doğranmış domatesleri ekleyin ve ardından kombinasyonun üzerine limon suyu ve acı biber koyun. Mükemmel olacağını düşündüğünüz bir atıştırmalık alacaksınız.
Ek olarak, yeni bir şeyler denemek için bu guacamole macunu ile doldurulmuş yumurta yapabilirsiniz.
Avokadolu dondurma yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İki avokado, 3 yemek kaşığı bal, 100 ml süt, tuz ve limon suyuna ihtiyacınız var.
Malzemeleri bir blender ile iyice karıştırın ve elde edilen macunu dondurucuya koyun. Yazın% 100 doğal, besleyici, kimyasal içermeyen sağlıklı bir tatlıya sahip olacaksınız.
Çorbanın içinde avokado da yiyebilirsiniz. İki bardak tavuk çorbasını 5 avokado püresi ile karıştırın, 500 gram ekşi krema ekleyin ve tuz ve karabiberle tatlandırın. Soğuk olarak tüketilir.
İLGİLİ İÇERİKLER