Bağışıklığını arttıran 6 lezzetli tarif

Sonbahar geldi, hastalıklar kapıda! Çocuğunuzu hastalıklara karşı korumak için yapacağınız ilk şey, bağışıklığını arttırmak. Tabii bunun pek çok yöntemi var. Ama biz sizin için en lezzetli yolunu seçtik.

Seral Çelik Prodüksüyon: Ayşegül Gemici Fotoğraflar: Özgür Bakır

Susamlı havuçlar

Malzemeler:
2 adet havuç, 1 tatlı kaşığı tereyağ, 1 çay kaşığı susam, 1 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Havuçları temizleyip dilimleyin. Yumuşamaları için haşlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada yağı eritin. Dilimlenmiş havuçları ve limon suyunu ekleyip pişirin. Sıcak su ve susamı ilave edip karıştırın. Havuçların sıcaklığını kontrol edip bebeğinize yedirin.

Ispanaklı Çorba

Malzemeler:
200 gram temizlenmiş ıspanak, 1 orta boy patates, 1 kahve fincanı pirinç, 2 su bardağı sıcak su, 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Patatesi soyup küp şeklinde kesin. Derin bir tencereye pirinç ve suyla birlikte atın. Patatesler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Yapışmaz yüzeyli bir tavada zeytinyağını ısıtıp ıspanağı iki dakika kadar çevirin. Ispanağı tencereye ilave edin. Karışımı mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.

Brokoli Püresi

Malzemeler:
200 gram brokoli, 1/4 elma, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1/2 çay bardağı su

Hazırlanışı:

Brokolileri buharda pişirip bir kenara bırakın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada ince dilimlenmiş elmayı ve suyu, zeytinyağını da ilave ederek elmalar yumuşayana kadar pişirin. Karışımı ateşten indirip içine brokoliyi ekleyin. Karışımı mutfak robotunda püre kıvamına getirip bebeğinize yedirin.

Haberin devamı 2008 Formsante Ekim Bebek ekinde…

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here