Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetBaharda enerjik ve zinde olmak için

    Baharda enerjik ve zinde olmak için

    -

    patates-salatasiFesleğenli Mönüler

    Hafif, lezzetli ve sağlıklı…  Fesleğen; domates salçasından çeşitli soslara, çorbalardan salatalara kadar pek çok mönüye unutulmayacak lezzet katıyor. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiriyor, sinirleri de yatıştırıyor. Aslında fesleğenin yararları bunlarla da sınırlı kalmıyor…

    DOMATES DOLMASI

    İki kişilik :
    4 adet küçük domates,
    50 gr pirinç,
    1 /4’er demet fesleğen,
    demet maydanoz ve dereotu,
    birer tutam yeni bahar,
    tarçın, beyaz biber,
    2/ gr tras parmezan,
    40 ml zeytinyağı,
    1 çorba kaşığı kuş üzümü,
    20 gr soğan,
    1 su bardağı tavuk suyu,
    3 -4 adet fesleğen yaprakları.


    domates-corbasi

    - Advertisement -

    Hazırlanışı: Soğanları küp küp doğradıktan sonra tencerede sıvıyağla kavurun. Üzerine fıstıkları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Suda beklettiğiniz pirinci tencereye aktarıp, tüm malzemeyi sote edin. Üzerine tavuk suyunu dökün, baharatları ilave edin. Diğer tarafta, suda beklettiğiniz kuş üzümünü pişmesine yakın pilavın içine aktarın. Pilav soğuduktan sonra içine kıyılmış maydanoz, fesleğen, dereotu ve yeni baharı ekleyip, iyice karıştırın. Diğer tarafta, domateslerin altını kesin ve içini alın. Ardından içini pilavla doldorun ve kesmiş olduğunuz domates parçasını üzerlerine kapatın. Domatesleri biraz derince bir kaba dizin. Üzerlerine tuz, beyaz biber, şeker, zeytinyağı, ayçiçek yağı ve domateslerin yarısını örtecek şekilde biraz su gezdirin. Üzerlerini yağlı kağıtla örttükten sonra biberleri 180 derecelik fırına verin. Tabağın kenarlarını fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

    Hazırlama süresi : 1 saat

    FESLEĞENLİ VE PARMEZANLI PENNE
    iki kişilik :
    400 gr pişmiş penne makarna,
    1 demet fesleğen,
    50’şer gr kuru ve taze soğan,
    birer adet portakal ile limon kabuğu rendesi, 10 gr sarımsak,
    20 gr rendelenmiş parmezan peyniri,
    20 gr siyah zeytin.

    Hazırlanışı: Makarnayı kaynar suda haşladıktan sonra ılık tutun. Soğanları ve sarmısağı ince kıyın. Soğanları, sarmısağı, limon ve portakal kabuklarını az miktar sıvı yağayla bir tavada sote edin. Makarnayı bu karışıma ilave edip, karıştırın. Servisten hemen önce zeytin, fesleğen ve parmezan peyneriyle süsleyip, servis yapın.

    Hazırlama süresi: 30 dakika

    Fesleğen ne sağlıyor?

    -Salgı bezlerinin çalışmasını artırarak sindirimi kolaylaştırmakla kolaylaştırıyor, mideyi yatıştırıyor.
    – Sinirsel nedenli bulantıları geçiriyor, kusmaları önlüyor.
    – Bağırsaklarda gaz oluşumunu ve söktürüyor, ishali önlüyor. Hatta bağırsaklarda biriken toksik maddelerden vücudumuzun zarar görmesini de önlüyor.
    – Bir başka üstün yanı da, vücuttaki tüm salgı bezlerinin düzen içinde çalışmalarını sağlaması.
    – Akciğerleri ve bronşları mikroptan arındırıyor.
    – Baş ağrısını gideriyor
    – Kokusu sinirleri yatıştırıyor
    – Sinirsel veya midevi rahatsızlıklardan kaynaklanan migren üzerinde de etkili.



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz