Baharı karşılayan lezzetler

İlkbaharı karşılamaya başladığımız bugünlerde, damağımızı Hidden Coffee House’un iç açan yeşilliklerle dolu tarifleriyle şenlendiriyoruz!

Hazırlayan: Elif Gürsoy
Fotoğraflar: Ozan Kutsal

Samimi, kendi halinde, ev rahatlığında bir yerler bulmak şu sıralar biraz zor. Şehrin karmaşasından, kalabalıklığından kurtulmak için haklı olarak sürekli farklı mekanlar keşfetme çabası içine giriliyor. Gürültüden uzak, “saklı” köşelerdeki yerler bu aralar en çok gidilmek istenen yerler arasında oluyor. Tam da bu noktada, geçtiğimiz yıl Bebek’te açılan Hidden Coffee House tüm bu ihtiyacı karşılamaya yetiyor. Mekanın ortakları Ömer Boğuşlu ve Murat Saray, yarattıkları bu tatlı, gizli köşede dingin bir atmosferin yanı sıra sağlık ve lezzet dolu tatlar sunuyor. Porsiyonlara taşıdıkları baharın en canlı rengi yeşil, hem göze hem damağa hitap ediyor. İşte Hidden Coffee House’un lezzetlerini kendi mutfağınıza taşıyabilmeniz için bir fırsat. Haydi, hemen kolları sıvayın!


Avokado bruschetta (3 kişilik)
Malzemeler
• 3 dilim ekmek
• 1 adet olgun avokado
• 4 adet kiraz domates
• 1 tutam dereotu
• 1 çay kaşığı zeytinyağı
• Tuz ve karabiber

Hazırlanışı
Ekmekleri kızartın. Avokadoyu soyup zeytinyağı ve tuzla püre haline getirin. Kızarmış ekmeklerin üzerine avokadoyu sürün. Kiraz domatesleri dörde bölüp üzerine ekleyin. Dereotuyla süsleyin.


Ispanak salatası (1 kişilik)
Malzemeler
• 200 g bebek ıspanak
• 50 g lor peyniri
• 10 g kavrulmuş fındık
• 10 g haşlanmış fasulye
• 2 adet kiraz domates
Sos için
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
• 1 yemek kaşığı nar ekşisi
• Tuz ve karabiber

Hazırlanışı
Ispanakları yıkayıp servis tabağınıza alın. Fındığı kavurun. Ispanakların üzerini lor peyniri, kavrulmuş fındık, kiraz domates ve önceden haşladığınız fasulyeyle süsleyin. Sos malzemelerini ayrı bir yerde karıştırıp, salataya ilave edin.


Fırın sebze (1 kişilik)
Malzemeler
• 2 adet kabak
• Birer adet sarı ve kırmızı biber
• 3/4 bebek patates
• 7-8 adet Brüksel lahanası
• 7-8 adet kültür mantarı
• 1 diş sarımsak
• 1 adet orta boy kereviz
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• Balsamik sirke
• Taze kekik

Hazırlanışı
Malzemeleri yıkadıktan sonra kabakların iç kısımlarını alın ve dört eşit parçaya bölün. Küp küp doğrayın. Sırasıyla diğer sebzeleri de doğrayın. Tüm sebzeleri 1 yemek kaşığı zeytinyağı, balsamik sirke ve taze kekikle karıştırın. Fırın tepsisine yayın. 15-20 dakika, 170 derecede pişirin.

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here