Bahar aylarına giriş yaptık ve bu ayların en sevilen meyvelerinden biri de çağla bademdir. Baharın müjdecisi olan çağla badem, içerdiği zengin mineral ve vitaminler nedeniyle tüketilmesi önerilen yemişlerden biri. Peki çağla badem faydaları nelerdir? Nelere iyi gelir? Çağla badem kalorisi ne kadardır? İşte yanıtı…
ÇAĞLA BADEMİN FAYDALARI
- Protein, potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir, çinko ve E Vitamini gibi pek çok besin öğesi barındıran çağla, antioksidan özelliği sayesinde cildi güzelleştiriyor.
- Her gün yenecek bir avuç çağlanın hem bağışıklık sistemini güçlendirdiği hem de birçok kanser türüne karşı vücudu koruduğu belirtiyor.
- Zeytinyağında bulunan tekli yağ asitlerine sahip olan çağla, kalp ve damar sağlının korunmasına yardımcı oluyor.
- Kötü kolestrolü düşürüyor.
- Güçlü bir antioksidandır.
- Kas kasılmaları ve krampları giderici niteliği bulunmaktadır.
- İltihap oluşumuna engel olur.
ÇAĞLA NASIL TÜKETİLMELİ?
Tüm bu yararlarına rağmen çabuk bozulabilen bir yemiş olduğu için hızlıca tüketilmesi gerekiyor. Tüketilmediği durumlarda buzlukta veya karanlık ortamlarda saklanması önem taşıyor.
ÇAĞLA BADEMİN KALORİSİ
Tazesi çok sağlıklı olsa da kurutulmuş ve kavrulmuş bademin 100 gramı 600 kalori içeriyor. Bu nedenle aşırı miktarda tüketilmemesi tavsiye ediliyor.
NOT: Çağlayı sadece bir meyve olarak tüketmek yerine bu lezzeti bir de ana öğünlerinize katmaya ne dersiniz? Bir öneri çağlalı cacık… Normalde salatalıkla hazırladığınız bu yoğurtlu mezeyi bir de çağla ile hazırlamayı deneyin. Ufak ufak doğradığınız çağlaları sarımsaklı yoğurt ile karıştırın; tuz ve nane ile birlikte servis edin.
İLGİLİ İÇERİKLER
- Avokadonun sağlığa faydaları besin değeri ve kalorisi
- Şimdi armut yeme zamanı! Armutun faydaları nelerdir?
- Bal kabağı faydaları nelerdir? İşte besin değeri ve tablosu
- Yaban mersini sağlık dağıtıyor! İşte faydaları ve iyi geldiği hastalıklar