Deniz ürünlerinde, yeşil yapraklı sebzelerde ve bazı baklagillerde bulunan Omega 3 yağ asidi, kalp ve damar hastalıklarından koruduğu gibi bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve cilde iyi geliyor. Şöyle güzel bir balık sofrası hazırlamaya ne dersiniz?
Yeşilköy Polat Renaissance Oteli’nin, denize nazır restoranı Marmara Balık’tayız bu ay… Size aktardığımız birbirinden lezzetli mönüleri Executive Şef Ali Murat Dikmen hazırladı. Sizler için seçtiğimiz mönüler, Omega 3 yağ asitlerini barındıran balık ürünlerinden oluşuyor. Neden Omega 3 diyenlere cevabımız uzun. Kalp ve damar hastalıklarını önlüyor, kolesterolü dengeliyor, kan dolaşımını düzenliyor, görme fonksiyonu ile beyin fonksiyonlarını güçlendiriyor, cilde iyi geliyor, büyüme çağındaki çocuklar için faydalı, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Küçümsenecek gibi değil yani. Biz de sağlıklı beslenmek isteyenlere şimdiden afiyet olsun diyoruz.
Sürpriz levrek
Malzeme: 400 gr levrek, yarım adet kabak, yarım adet havuç, yarım adet kırmızı dolmalıkbiber, bir yemek kaşığı ayçiçekyağı.
HAZIRLAMA: Levreği iki ince parça şeklinde keserek fileto haline getirin. Kabak, havuç ve dolmalık biberi küp şeklinde doğrayarak soteleyin. Bir folyo kağıdı üzerine levrek filetoyu serin ve içine sotelediğiniz malzemeleri koyarak rulo yapın. Bir saat bekledikten sonra balığı folyodan çıkararak tavada ayçiçekyağı ile 10-15 dakika pişirin. Afiyet olsun.
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2 saat
KAÇ KALORİ: 575 kalori