Baştan çıkaran tatlılar

Gerçek bir Formsante kızı, yılbaşı akşamında bile sağlıklı beslenmeden vazgeçmez. Ama bu lezzetten de ödün vereceği anlamına gelmiyor elbette; yılbaşı için hazırladığımız bu tatlıların görüntüleri baştan çıkarıcı olsa da, kalori değerleri sandığınızdan çok daha düşük!

Styling: Elif Nazlı Duran – Yazı: Funda Çatar
Fotoğraflar: Ahmet Gül www.ahmetgul.com

YABAN MERSİNLİ TİRAMİSU

Malzemeler:
8 kişi için: 100 gr krema, 300 gr yağsız labne peyniri, 120 gr pişmeye uygun tatlandırıcı, 1 tatlı kaşığı vanilya, 1 tatlı kaşığı tarçın, 350 gr light limonlu bisküvi, 150 ml espresso, 300 gr yaban mersini kurusu, kakao.

HAZIRLANIŞI:

1- Kremayı mikser yardımıyla birkaç dakika çırpın. Labne peyniri, süzme yoğurt, tatlandırıcı, vanilya ve tarçını büyük bir kabın içinde, pürüzsüz bir hal alıncaya dek iyice karıştırın. Kremayı bir tahta kaşık yardımıyla malzemelerle harmanlayın.

2- Ufaladığınız limonlu bisküvileri bardağın altına bir kat yerleştirin. Üzerlerine espressoyu gezdirin. Yıkayıp, buzdolabında bekletmiş olduğunuz yaban mersinini bisküvilerin üzerine yerleştirin. Kremanın bir kısmını meyvelerin üzerine yaydıktan sonra, bir kat daha bisküvi yerleştirin, tekrar kremayı dökün. Aynı işlemi geriye kalan 7 bardak için de tekrarlayın. Ve tiramusularınızı gece boyunca dinlenmeye bırakın.

3- Servis etmeden önce üzerine kakao serpin.
Porsiyon başına: 210 kalori, 10 gr yağ.
Hazırlama süresi: 30 dakika
Soğutma süresi: Bir gece.

ÇİLEKLİ TART

Malzemeler:
6 kişi için: Çeyrek bardak kepekli un, yarım bardak light margarin, çeyrek bardak pişirilmeye uygun tatlandırıcı, çeyrek çay kaşığı tuz. Kreması için: 250 gram az yağlı krem peynir, Çeyrek bardak pişirilmeye uygun tatlandırıcı, 300 gr çilek.

HAZIRLANIŞI:

1- Un, tuz, tatlandırıcı ve yağı mutfak robotuna koyun ve yaklaşık 1 dakika yoğurun.

2- Hamuru küçük metal tart kalıplarına aktarın. Yaklaşık 15 dakika buzlukta dondurun.

3- Donduktan sonra buzluktan çıkarın ve kürdanla her yerine delikler açın.

4- Tartlarınızı önceden 200 derece ısıtılmış fırına verin. Arada bir takip edin eğer kabarmaya başlarsa bir kaşığın tersiyle hafifçe düzleştirin.

5- Üzerleri hafif kızardıktan sonra fırından çıkartın.

KREMANIN HAZIRLANIŞI:

1- Labne peyniri ve tatlandırıcıyı pürüzsüz hale gelene kadar iyice çırpın. Tarta dökün ve düzleştirin

2- Tartlarınızı bir saat buzdolabında bekletin.

3- Jelatini eritip, bir fırçayla çileklere sürün.

4- Çileklerini tartların üzerine dökün ve tekrar buzdolabında bir saat bekletin.

Porsiyon başına: 125 kalori, 12 gr yağ
Hazırlama süresi: 40 dakika
Buzdolabında bekletme süresi:
1 saat 15 dakika

Haberin devamı 2008 Aralık sayımızda…

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here