Baştan çıkarıcı masum tatlılar

Tatlı yiyemezsiniz diye kim demiş? Sizin için sağlıklı gıdaları tüketiciyle buluşturan Wefood’un en baştan çıkarıcı tariflerini bir araya getirdik. Bu lezzetli tatlılar, masum içerikleriyle hem damağınıza hem de sağlığınıza hizmet edecek.

FİT TİRAMİSU

Malzemeler

Tabanı için

• 1 yemek kaşığı badem unu
• Yarım tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
• 1 avuç ceviz ya da fındık
• 3 adet hurma (10 dakika suda bekletilmiş)

Kreması için

• 200 g labne
• 1-2 yemek kaşığı bal
• Granül kahve veya espresso

Üzeri için

• Ham kakao ve ham kakao parçacıkları

Hazırlanışı

Ceviz, badem unu ve fındığı robottan geçirin. Hurmaları ve yağı ekleyin. Elde edilen tabanı tart kalıbına yerleştirin veya muffin kağıtlarına koyup dondurucuda bekletin. Labne, kahve ve balı çırpın. Dondurucudan çıkarttığınız tabanın üzerine ekleyin ve yaklaşık 1-2 saat yeniden dondurun. Ardından kakao ve kakao parçacıkları ile süsleyerek servis edin.
Hazırlayan: @monmondepatisserie

FİT MISTO COOKIE

Malzemeler

• 1 adet yumurta
• 5 yemek kaşığı keçiboynuzu özü
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
• 2 su bardağı tam buğday unu
• 1 paket şekersiz vanilin
• Yarım çay kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı karbonat
• 2 yemek kaşığı kakao
• Çeyrek su bardağı su
• 3 yemek kaşığı granül kahve
• 2 yemek kaşığı ham kakao parçacıkları
• File badem
• 1 paket bitter çikolata

Hazırlanışı

Keçiboynuzu özü, tereyağı ve fıstık ezmesini çırpın. Yumurtayı üzerine ekleyip çırpmaya devam edin. Granül kahve ve ham kakao parçacıklarını çeyrek su bardağı suda iyice eritin ve karışıma ekleyin. Karbonat, tuz, un ve vanilini de ekleyip yoğurun. Kakaoyu da ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamuru 15 dakika buzdolabında bekletin. Bu sırada bitter çikolataları parçalayın ve şekil vererek hamurun üzerine dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10 dakika pişirin.
Hazırlayan: @stayfiteatdeliciouss 

MATCHALI LİMONLU CHEESECAKE

Malzemeler

• 4 adet etli hurma
• 8 adet cevizin içi

Krema için

• 200 g light labne
• 1 silme yemek kaşığı matcha tozu
• 2 yemek kaşığı doğal bal
• 1/4 su bardağı taze limon suyu
• Limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı

Hurmaların çekirdeklerini çıkartın. Hurmalarınız sert ise 10 dakika kaynar suda bekletin, süzün. Ceviz ile birlikte rondodan geçirin. Muffin kalıplarına eşit miktarda aktarın. Parmağınız ile tabana doğru bastırın. Labneyi, matcha tozunu, balı ve limon suyunu birlikte rondodan geçirin. Muffin kalıplarına eşit miktarda koyun. Üzerine limon kabuğu rendesi ekleyin. Derin dondurucuda en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Hazırlayan: @mutfaktayusufvar

KAKAOLU FİT KEK

Malzemeler

• 2 adet yumurta
• 1 çay bardağı süt ya da yoğurt
• 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
• 1 limon kabuğu rendesi
• Yarım limonun suyu
• 2 yemek kaşığı keçiboynuzu unu (tatlı dokusu için gerekli, alternatif olarak 2 olgun muz tercih edebilirsiniz)
• 1 yemek kaşığı bal ya da 5-6 adet sıcak suda bekletilmiş hurma
• 6 yemek kaşığı tam buğday unu
• 1 paket vanilin
• 1 paket kabartma tozu
• 2 tatlı kaşığı ham kakao parçacığı (isteğe bağlı)
• 1,5 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı

Yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın üzerine yağ, süt, bal, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu koyarak spatula ile karıştırın. Ayrı bir kapta un, keçiboynuzu tozu, kakao, vanilin ve kabartma tozunu güzelce harmanlayın ve eleyerek sıvı karışımın içine ilave edin. Bu aşamada ham kakao parçalarını da ekleyip spatula yardımı ile yavaş yavaş homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın; çok fazla çırpmayın. Önceden ısıtılmış 170 derecede yaklaşık 35-40 dk pişirin. Her fırının ısı ayarı değişebileceği için klasik kürdan testini uygulayın; temiz çıkıyorsa pişmiştir.
Hazırlayan: @vildanorakk


Kutlama pastası

Malzemeler

Pasta keki için

• 15 adet suda beklemiş gün kurusu kayısı (alternatif hurma/ kuru üzüm)
• 1 yemek kaşığı su
• 2 yemek kaşığı ham kakao tozu
• 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
• 3 yemek kaşığı badem unu (eğer yoksa aynı miktar un)
• 3/4 su bardağı süt
• 1 çay kaşığı dolusu karbonat/ kabartma tozu
• 1 su bardağı un
• 2 yemek kaşığı damla çikolata
• 2 adet yumurta

Krema için

• 600 g labne (pasta kekiniz çok büyük değilse 400 g yeterli oluyor)
• 4 yemek kaşığı bal
• 2 yemek kaşığı erimiş damla çikolata
Üzeri için
• 2 yemek kaşığı damla çikolata
• Ham kakao parçacıkları

Hazırlanışı

Kek için gerekli malzemeleri yazıldığı sıra ile ekleyip ayrı ayrı çırpmadan önce gün kurusu kayısıları rondoda 1 yemek kaşığı su ile çekin ve püre elde edin. Daha sonra gerekli malzemeleri aynı sıra ile tek tek ekleyip çırpın. Hazır olan koyu kıvamlı kek hamurunu yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisiyle önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Bu tarifle iki ayrı kek de yapabilirsiniz veya tek bir kalın kek yapıp ortadan bölerek kullanabilirsiniz. Kekler soğurken krema için yazılı malzemeleri sırası ile çırpın ve katılaşması için dondurucuya atıp 10 dakika bekletin. Soğuyan keklerden birini taban olarak kullanıp kremanın yarısından daha fazla kısmını sürün ve diğer keki üzerine kapatıp her yerini kaplayacak şekilde kalan kremayı sürün. Üzerinin süsü için çikolatayı eritip çizgiler çizin ve son olarak ham kakao parçacıklarını serpin. Hazır olan pasta buzdolabında bir gün kadar dinlendiğinde çok daha lezzetli oluyor.
Hazırlayan: @healthycooky


CHIA UNLU GLUTENSİZ MUFFİN

Malzemeler

• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1 su bardağı chia unu
• 1 su bardağı badem unu
• 3 çay kaşığı toz şeker
• 75 g beyaz çikolata
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• 1 çay kaşığı vanilya
• 1/2 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

12 adet muffin kabını hazırlayıp, fırını 180 dereceye ayarlayın. Çikolatayı cam bir kapta benmari usulü eritin. Daha sonra yumurta ve toz şekeri 4 dakika yumurta iyice kabarana kadar çırpın. Çırpılan yumurtaya sütü ve sıvı yağı ilave edip 1 dakika yavaş devirde çırpın. Karışıma un, kabartma tozu, vanilya karışımı ilave edip 1 dakika daha yavaş devirde çırptıktan sonra eriyen çikoltayı da ilave edip 1 dakika daha çırpıp karışımı muffin kalıplarına doldurun. Muffin kağıtlarının 3/4’ü dolacak şekilde karışımı doldurun. (Çok fazla doldurursanız pişerken taşıp dökülebilir.) Fırında 20 dakika pişen muffinleri kürdan ile kontrol edip pişme durumuna göre 2 dakika daha pişirin. Ortaları biraz ıslak kalabiliyor; bu da çikolatanın etkisiyle oluyor.
Hazırlayan: @budakahmt

Hazırlayan: Deran Çetinsaraç

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here