Diğer
    Ana SayfaPozitifBedene şifalı dokunuşlar

    Bedene şifalı dokunuşlar

    -

     

    04032014 miyoterapi2Miyoterapiye başvuranlar içinde büyük bir grubu ise meslekleri nedeniyle ağrı çekenler oluşturuyor.  Çok uzun süre ayakta durmak ya da gün boyunca oturarak çalışmak zorunda kalanlar miyoterapi ile şifa buluyor. Birçok insan da kambur durduğunu ya da bir yerinin ağrıdığını ancak seansa gelince ve o bölgelere dokunulunca fark ediyor. Bebeklerin dahi miyoterapi seansı alabildiğini söyleyen De Lisen, “Bebekler dokunulmaktan çok hoşlanıyor. Anne babalarının da onlara sık sık dokunmalarını öneriyorum. Onların da yanlış yatmaktan, doğum sırasında yaşadıklarından dolayı ağrıları oluyor ve miyoterapi çok iyi geliyor” diyor.  

    Miyoterapiyi, kayropraktik ya da fizyoterapiden ayıran nedir diye merak edenler için De Lisen bu soruyu da şöyle yanıtlıyor: “Kayropraktik uzmanları kemikleri düzeltiyor ancak kemikleri tutan da aslında kaslar… Fizyoterapistler ise daha bölgesel çalışıyor. Miyoterapi ise bütüncül bir yaklaşım. Yani omzunuzdaki ağrının ayağınızdan kaynaklanabileceğini de ortaya koyuyor.”

     

     

    - Advertisement -

    Ağrının bir nedeni de ağrı kesiciler

    Miyoterapi Uzmanı Gamze De Lisen, ağrı kesicilerin geçici rahatlama sağladığını ancak diğer yandan vücuda toksin yüklediğini, organlara ve kaslara yerleşen toksinlerin de sertleşmeye neden olduğunu belirtiyor. Kaslar üzerinde çalışıldığı zaman ise toksinler kaslardan ayrılıyor ve güçlü bir detoks etkisi oluşuyor. Vücutta herhangi bir iyileşmenin olması için o bölgede oksijen olması gerektiğini belirten De Lisen sözlerini şöyle sürdürüyor: “Sertleşen bölgelere oksijen gitmeyince sorun büyüyor. Böyle alanlar ancak elle açılıyor ve kanın oraya yeniden oksijen taşıması ve iyileşmenin başlamasını sağlıyor.” Vücudun su tutmasına ve toksin birikmesine neden olan lenfatik sistemi de miyoterapi seansları sonrasında aktive oluyor ve bir seansta tüm ödem atılabiliyor.

     

    Hatalı spor, hiç yapmamaktan daha kötü

    Kimseye “Spor yap” önerisinde bulunmadığını söyleyen De Lisen, “Çünkü herkesin bedeni ve hangi sporu yapabileceği farklılık gösteriyor. Büyük spor sınıflarında eğitmenler herkesi tek tek kontrol edemiyor ve hareketin doğru yapılıp yapılmadığını bilemiyor. Bana başvuran kişilerin arasında spor salonunda sakatlanıp gelen çok insan var. Bir kişinin postür analizi yapılmadan, şikayetleri dinlenmeden herkesle birlikte aynı hareketleri yapması çok riskli” diyor. De Lisen, kasların kaybedilmemesi için hareket etmenin önem taşıdığını ancak ideal olanın iyi bir eğitmen ile birebir çalışmak olduğunu vurguluyor. Sakatlanma riskinin en düşük olduğu egzersizler ise yüzme ve yürüyüş… 

     

    Beslenme önerileri

    Miyoterapi seanslarına katılan danışanlarına sağlıklı yaşam ve beslenme önerilerinde de bulunan Gamze De Lisen, herkesin besin ihtiyacının farklı olduğunu ancak genel olarak işlenmiş gıdalardan, kimyasallardan uzak durmayı ve yeterince sıvı tüketmeyi önerdiğini söylüyor. Bazı besinlerin bazı insanlara iyi gelmediğini söyleyen ve bunu anlamak için yenilenlerin not edilmesini öneren De Lisen, “Yaşadığınız birçok sorun yediğiniz gıdadan kaynaklanabiliyor. Yediklerinizi not ederek en az bir haftada sorunlu gıdayı fark edebilirsiniz” diyor.

     

    Miyoterapi ile yeniden doğmak

    Miyoterapi seanslarına katılan kişiler önce bedenlerinin farkına varıyor ve daha bilinçli bir şekilde sağlıklarına odaklanıyor. Kendilerine neyin iyi gelip gelmediğini daha iyi fark etmeye başlayan bu kişiler, beslenmelerini, hayat tarzlarını değiştirmekle kalmayıp ileriki dönemlerde yaşadıkları ağrıların kaynağını fark edip kendi tedavilerini de gerçekleştirebiliyor.  

    Her yıl güneyde düzenlenen ve yaklaşık beş gün süren çalışma atölyelerinde de katılımcılara farklı teknikler öğreten, Avustralya’dan masaj uzmanlarının katılımını sağlayan Gamze De Lisen, bu kamplarda çok güçlü bir enerji yakaladıklarını belirterek, “Kampa katılanlar beş günün sonunda bambaşka bir şekilde evlerine dönüyor” diyor. De Lisen’in katılacağı atölye, 24-28 Mayıs tarihlerinde Fethiye’nin Kabak Koyu’ndaki Shambala’da gerçekleştirilecek. 

     

    Yaprak ÇETİNKAYA

    Pozitif Dergisi Sayı 1

     



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz