Birbirini seven besinlerin gücü ile zayıflayın

kasim-2011-beslenme-resim-13ANTİOKSİDAN SALATA
● 2 büyük parça brokoli
● 2 büyük parça karnabahar
● 2 adet Brüksel lahanası
● 1 orta boy havuç
● 1 küçük boy turp
● 2 yemek kaşığı mısır
● 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Brokoli, karnabahar, Brüksel lahanası ve mısırı (konserve olabilir) buharda haşlayın. Malzemeleri salata tabağına alın. Havuç ve turpu rendeleyerek üzerine ekleyin. Son olarak zeytinyağı, limon ve sirke gezdirerek servis edin.

kasim-2011-beslenme-resim-14TARÇINLI LIGHT MILKSHAKE
● 200 ml. yağsız süt
● 2 top vanilyalı light dondurma
● 2 yemek kaşığı diyet reçel
● 2 tatlı kaşığı toz tarçın
Dondurma, yağsız süt, tarçın ve diyet reçeli blendıra koyup karıştırın. Bardaklara buz koyduktan sonra üzerilerine sütlü karışımı paylaştırın. Her birine tarçın ekleyerek servis edin.

BOL SEBZELİ VE PEYNİRLİ GÖZLEME
● 1 adet yufka
● 3 yemek kaşığı çökelek ya da ezilmiş beyaz peynir
● 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
● Ispanak
● Pırasa
● Pazı
● Tuz, karabiber
Ispanak, pırasa ve pazıyı eşit şekilde ince ince doğrayın. Hepsini bir kaba alın ve karışıma çökelek, zeytinyağı, tuz, karabiber ilave ederek karıştırın. Elde edilen karışımı bir yufkanın içine koyun ve gözleme şeklinde kapatın. Orta ateşteki tavada yufkanın iki yüzünü de altın rengi olana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

ETLİ BULGURLU LAHANA SARMA
200 gr. yağsız dana kıyma
1/2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı bulgur
1 küçük boy lahana
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 orta boy domates
2 adet kuru soğan
1 avuç içi kadar maydanoz
Tuz, karabiber, nane, kırmızı biber
Lahanayı yıkayıp dış yapraklarını atın. İki parçaya bölüp suda 1-2 dakika haşladıktan sonra suyunu süzüp bir kenara alın. Kıyma, ince kıyılmış soğan, pirinç, bulgur, salça, rendelenmiş domates, maydanoz, tuz, karabiber, nane ve az miktarda su ekleyip karıştırın. Lahanaları sarın. Üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ilave edip kısık ateşte 1 saat pişirin. İsteğe bağlı olarak çırpılmış light yoğurt ilave ederek servis edin.

kasim-2011-beslenme-resim-15KURU MEYVELİ YULAFLI KURABİYE

● 2 adet yumurta
● 1.5 kase yulaf
● 1 kase yaban mersini, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru erik karışımı
● 1 paket vanilya
● 1 çay bardağı light yoğurt
● ½ çay bardağı sıvı yağ
● ½ paket kabartma tozu
● 1-2 çay bardağı kepekli un
Sıvı yağ, un, yumurta ve yoğurdu karıştırın. Ardından diğer malzemeleri ekleyerek yoğurun. İsteğe göre şekillendirdikten sonra 170 derece sıcaklıktaki fırına koyun ve 15-20 dakika kadar pişirin.

kasim-2011-beslenme-resim-16TAVUKLU DEREOTU ÇORBASI
1 orta boy havuç, 2 çorba kaşığı bulgur
1 sap kereviz, 1 küçük boy soğan
1 demet dereotu
75 gr. tavuk göğsü (derisi soyulmuş)
2-3 su bardağı su
Tuz, karabiber
Önce tavuk göğsünü haşlayıp küp küp doğrayın. Daha sonra tüm malzemeleri bu suya ilave edip sebzeler pişene kadar kaynatın.

Yaprak Çetinkaya

Formsante Dergisi Kasım 2011 Sayısı

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here