Ana Sayfa Yemek Bol otlu, bol sebzeli Ege yemekleri

Bol otlu, bol sebzeli Ege yemekleri

haziran-2012-yemek-resim-1

Kuşkonmaz, enginar, türlü türlü yeşil otlar… Ege mutfağının bize sunduğu bu lezzetleri The Marmara Pera Otel’in Baş Aşçısı Kurtuluş Erdemir formsanté okurları için yorumladı. Birbirinden lezzetli, zeytinyağı kokan bu nefis yemekleri hazırlamak için haydi mutfağa!

FIRINDA BÜTÜN ENGİNAR
Malzemeler (1 kişilik)

● 1 adet bütün enginar (dolmalık olarak hazırlanmış)
● 1 adet orta boy kuru soğan
● 1-2 adet küçük boy havuç
● 1 diş sarımsak
● Et suyu
● 1 yemek kaşığı zeytinyağı
● Tuz, karabiber
Yapılışı:
Enginarın sap kısmını kesin, kabuklarını tıraşlayın. Dıştan bir iki sıra yapraklarını koparın ve bir kenara ayırın. Kuru soğan, sarımsak ve havucu gelişigüzel doğrayın, kenara ayırdığınız enginar yaprakları ile küçük bir tencerede zeytinyağı ile kavurun. Sonrasında üzerine et suyu ya da su ve bulyon ilave edin. Tuz, karabiber de ekleyip yaklaşık 40 dakika pişirin. Karışımı mutfak robotunda püre yaparak sos elde edin. Tıraşlanmış enginarları ağzı kapalı derince bir fırın kabına dizin. İçlerini sos ile doldurun ve fırında üstü kapalı olarak yaklaşık 1 saat pişirerek servise hazır hale getirin.

haziran-2012-yemek-resim-2EGE OTLARI KAVURMASI
Malzemeler (4 kişilik)

● Isırgan otu (1 bağ)
● Radika (1 bağ)
● Ebegümeci (1 bağ)
● Turp otu (1 bağ)
● Yarım çay bardağı zeytinyağı
● 1 kahve fincanı dolmalık fıstık (kavrulmuş)
● 2 adet domates (kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış)
● 2 diş sarımsak (doğranmış)
● 1 çorba kasesi tava yoğurdu
Yapılışı:
Bütün otları yıkayıp ayıklayın. Üzerine çok az su ilave ederek 5-10 dakika haşlayın. Sonrasında sularını süzerek bir tavada zeytinyağı ve sarımsak ile birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. Domates ve kavrulmuş fıstıklarla dekore ederek tava yoğurdu ile servis edin. Devamı diğer sayfa

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here