Ana Sayfa Beslenme & Diyet Bu meyve YAĞ yakıyor!

Bu meyve YAĞ yakıyor!

ekim-2012-beslenme-raporu-resim-1

Geçmişi iki bin yıl önceye dayanan ve Tibet’te mutluluk meyvesi olarak bilinen goji berry, ülkemizde kurt üzümü adıyla tanınıyor. Glisemik indeksi 29 olan kurt üzümünün içinde bol miktarda krom, kalsiyum ve magnezyum bulunuyor. İştahı baskılayan meyve, kandaki glikoz seviyesini dengeliyor ve yağ yakımını hızlandırıyor. Bu egzotik meyve ayrıca testosteron seviyesini yükseltiyor, cinsel fonksiyonları düzenliyor ve doğurganlığı artırıyor. Hafızayı güçlendiren kurt üzümü, halsizlik ve yorgunluğu gidermesinin yanı sıra uyku düzeninin ayarlanmasına da yardımcı oluyor.


ekim-2012-beslenme-raporu-resim-2 Yalnız yemeyin
Gerek iş gerekse şehir hayatının koşuşturması nedeniyle evlerimizden çok, dışarıda yemek yemeye mecbur kalıyoruz. Yüksek oranda yağ ve sodyum içeriğine sahip kahvaltı ve öğle yemeklerini dışarıda yedikçe fazla kilolar artıyor, sağlıklı kiloyu korumak da gittikçe zorlaşıyor. İşte, size bu sorunu gidermek için birkaç öneri:
● Öğünlerinizde size geniş menü alternatifi sunan mekanları tercih edin.
● Bilmediğiniz yemeklerin içeriğini garsonlara sormaktan çekinmeyin.
● Yemeğe yalnız gitmemeye özen gösterin.
● Yemekte arkadaşınızla sohbet edin ya da kitap, gazete okumak gibi yemek dışındaki şeylerle ilgilenin.

ekim-2012-beslenme-raporu-resim-3 ekim-2012-beslenme-raporu-resim-4 Ayın güzeli Mantar
Et yemekleri, çorba ve sosların vazgeçilmezi olan mantarın pek çok yararı bulunuyor. Sodyum, karbonhidrat ve yağ açısından fakir olan bu bitkinin yüzde 80-90’lık kısmı ise sudan oluşuyor. Düşük kalorili ve bol miktarda lif içeren mantarın, diyet menülerinde sıkça yer alması öneriliyor. Yüksek miktarda potasyum içeren bu bitkinin tüketilmesi, tansiyonun düşürülmesi ve kalp krizi riskinin azaltılmasına yardımcı oluyor. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci artıran mantar, kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıklarına karşı da koruyuculuk sağlıyor. İçerdiği yüksek protein değeri et ile kıyaslanabilecek kadar yüksek olan bu bitki ayrıca düşünme ve öğrenme yeteneğini geliştirip, bedensel gelişimi desteklemeye yardımcı oluyor.

Formsante Dergisi Ekim 2012 Sayısı

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here