Diğer
    Ana SayfaBeslenme & DiyetBugün iftarda ve sahurda ne yapsam? İşte 3 günlük Ramazan menüsü

    Bugün iftarda ve sahurda ne yapsam? İşte 3 günlük Ramazan menüsü

    -

    Ramazan ayı geldi… Her gün iftar ve sahur sofraları için farklı ve besleyici, tok tutan (sahurda tok tutan, susatmayan yiyecekler için bakabilirsiniz) yemek tarifleri, iftar ve sahur menüleri aranıyor. Peki hafif, sağlıklı ve diyetisyen önerili iftar-sahur tariflerine, menü önerilerine ne dersiniz? ‘Bugün iftarda ve sahurda ne yapsam’, ‘ne pişirsem’ diyenler için Diyetisyen Ceren İşeri’den 3 günlük sağlıklı iftar ve sahur menüsü…

    ‘İftarda ve sahurda ne yapsam, ne pişirsem’ diyorsanız işte 3 günlük sağlıklı menü örnekleri

    BİRİNCİ GÜN SAHUR VE İFTAR MENÜSÜ

    SAHUR

    • 1 haşlanmış yumurta
    • 1-2 dilim beyaz peynir/dil peyniri veya 2-3 kaşık lor peyniri
    • 2 ceviz veya 5-6 zeytin
    • 1 küçük elma veya 2-3 kuru erik
    • Bol yeşillik
    • 2-3 dilim tam buğday/çavdar ekmeği

    İFTAR

    - Advertisement -
    • 1 Hurma
    • 1 kase domates çorba
    • 1 dilim pide (25 g/avuç içi büyüklüğü)

    15 dakika sonra

    • Izgara/fırında/haşlanmış tavuk (yağsız pişirilmiş!!!)
    • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağlı sebze yemeği (1 kilo sebze, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile pişirilmeli)
    • Salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenebilir/limon-sirke-balsamik nar ekşisi serbest)
    • 2-3 yemek kaşığı yoğurt

    GECE ARA ÖĞÜNÜ

    • 2 top dondurma

    İKİNCİ GÜN SAHUR VE İFTAR MENÜSÜ

    SAHUR

    • 1 su bardağı süt/yoğurt
    • 4-5 yemek kaşığı yulaf
    • 4-5 çilek
    • 1 tatlı kaşığı keten tohumu veya 7-8 fındık/badem
    • İsteğe göre tarçın ilave edilebilir.

    İFTAR

    • 1-2 zeytin
    • 1-2 dilim pastırma + 1-2 dilim beyaz peynir + 1 dilim ramazan pidesi

    15 dakika sonra

    • 6-7 yemek kaşığı etli/kıymalı sebze yemeği
    • Salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenebilir/limon-sirke-balsamik nar ekşisi serbest)
    • 3-4 yemek kaşığı yoğurt

    GECE ARA ÖĞÜNÜ

    • 1 küçük muz +2-3 ceviz

    ÜÇÜNCÜ GÜN SAHUR VE İFTAR MENÜSÜ

    SAHUR

    • 1 bardak ayran
    • 2 dilim dil peyniri/taze kaşar + 2 dilim tam buğday/çavdar ekmeği ile tost
    • 1 küçük armut veya 3 kuru kayısı
    • Bol yeşillik

    İFTAR

    • 1-2 zeytin
    • 1 kase sebze çorba
    • 1 dilim ramazan pidesi

    15 dakika sonra günlük

    • Izgara/fırında somon
    • Izgara/buharda sebze

    GECE ARA ÖĞÜNÜ

    • 1 çay bardağı leblebi
    • 1 yemek kaşığı kuru üzüm

    Diyetisyenden not: Beslenme bireye özgüdür. Porsiyon ölçüleri ve tercihler boy, kilo, yaş, fiziksel aktivite ve diğer metabolik hedeflere göre değişkenlik gösterir. Bu  menüler sadece fikir vermek içindir.

    İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İÇERİKLER



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz