Diğer
    Ana SayfaSağlıkBugüne kadar BİLDİKLERİNİZİ UNUTUN!

    Bugüne kadar BİLDİKLERİNİZİ UNUTUN!

    -

    Yıllardır bildiğiniz doğrular aslında yanlıştı desek ne derdiniz? Siz şaşırırken biz söyleyelim; sağlıkla ilgili kulaktan dolma öyle çok yanlış bilgi var ki yazımızı okuyunca ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız.

    YANLIŞ
    “Antibiyotik kullanıldığında alkol alınmaz”
    Çok fazla olmadığı sürece antibiyotik kullanırken alkol almanın zararı bulunmuyor. Fakat bazı diş sorunları, vajinal hastalıklar ve cilt rahatsızlıkları için kullanılan antibiyotikler alkolle birlikte alınmıyor. Bu nedenle antibiyotik kullanacaksanız, doktorunuza alkol alıp alamayacağınızı da sormalısınız.

    DOĞRU
    “Sigarayı bırakmak şişmanlatıyor”
    Nikotin tat alma duyusunun zayıflamasına neden oluyor ve bu da çoğu zaman iştahın kesilmesi anlamına geliyor. Bu nedenle sigarayı bırakan birçok kişi kilo almaktan şikayetçi oluyor. Aynı zamanda sigara içen kişiler sigarayı bıraktıklarında bu alışkanlıklarının yerini doldurmak için ellerini sürekli meşgul edecek atıştırmalıklara yöneliyor. Bu davranış da yine kilo alımına neden oluyor. Sigarayı bırakmamak için bulduğunuz kilo alma bahanesinden ise bir an önce vazgeçmeniz gerekiyor. Çünkü sigara yüzünden kalp hastalıklarından kansere kadar birçok hastalığın görülme riski artıyor. Sigarayı bıraktığınızda mutlaka bir şeyler atıştırmak istiyorsanız çikolata, cips gibi yağlı yiyecekler yerine fındık, meyve gibi yararlı besinler tüketebilirsiniz. Aldığınız kilolar aralik-2012-saglik-2-resim-4yerine, geri kazandığınız sağlığınızı düşünebilirsiniz. Çünkü sigarayı bıraktıktan sadece 20 dakika sonra dolaşım sisteminiz düzelmeye başlarken, özellikle elleriniz ve ayaklarınızdaki kan akışı normal seviyesine gelmeye başlıyor. Sekiz saat sonra ise kanınızdaki oksijen seviyesi normale dönüyor ve bu da kalp krizi geçirme riskinizi azaltıyor.

    YANLIŞ
    “Çok fazla şeker yemek diyabete sebep oluyor”

    Diyabet; şeker yemekten değil, pankreasın kandaki glikoz seviyesini denetlemek için yeterli miktarda insülin üretememesinden kaynaklanıyor. Ancak uzmanlar, Tip 2 diyabete yakalanma riskini artıran sebepler arasında aşırı kilo alımının ve fazla şekerli besin tüketmenin etkili olabileceğini belirtiyor.
    Devamı diğer sayfada



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz