Buz gibi bir bardak granita, bir top bitter çikolatalı sorbe, peynirli semifreddo’lar ya da hafif mi hafif meyve çubukları… Tatlı krizine girdiğinizde ağır ve kalorisi yüksek tatlılar yerine bu serin, hafif tatları deneyin.
Bitter çikolata sorbesi
Malzemeler (4 porsiyon)
● 150 g şeker
● 50 g şekersiz dark kakao
● 50 g bitter çikolata
● 1 çay kaşığı vanilya
Hazırlanışı
Şeker ve kakaoyu bir tencereye koyarak karıştırın. 600 ml suyu kaynatın, şeker ve kakao karışımına ekleyip kısık ateşte 5 dakika kadar karıştırın. Tencereyi ateşten alıp vanilya ve çikolata parçalarını içine koyun. Çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı soğumaya bırakın. Sonrasında ağzı kapalı bir kaba boşaltarak dondurucuya koyun. Ara ara bir çatalla karıştırarak buzlanmaları ezin. Ertesi gün servis etmeden önce 30 dakika buzdolabının alt kısmında bekletin.
Frenk üzümlü, çilekli granita
Malzemeler (4-6 porsiyon)
● 750 ml köpüklü şarap (prosecco)
● 150 g toz şeker
● 100 g çilek, ayıklanmış, yıkanmış
● 100 g frenk üzümü
Hazırlanışı
Bir kapta şeker ve köpüklü şarabı, şeker eriyinceye kadar karıştırın. Çilekleri ve frenk üzümlerini bir elekten tahta kaşıkla ezerek geçirin. Bu püreye köpüklü şarap-şeker karışımını ekleyin, karıştırın. Süzgeçten geçirerek dondurucuya dayanıklı bir kaba alın. 1 saat kadar dondurun. Buzluktan çıkarıp, kabın kenarlarında oluşmaya başlamış buzları kaşıkla karıştırın. Granita’yı tekrar dondurucuya koyup 30 dakikada bir tamamen kristalleşene kadar karıştırın. Granita’nız hazır olunca bir çatalla buzları kırıp hemen servis edin.