Lime-tekila buzlu çubuk
Malzemeler (4 adet için)
● 2 adet lime
● 1 temizlenmiş avokado
● 1/4 kase yağsız yoğurt
● 2 tatlı kaşığı bal
● 1 yemek kaşığı tekila (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Lime’ın kabuğunu ince ince rendeleyin ve suyunu sıkın. Tüm malzemeyi blender’da homojen bir hale gelinceye kadar karıştırın. Bu karışımı “meyveli buz” kalıplarının içine doldurun. Çubukları kalıpların ortasına takın, tamamen donuncaya kadar en az 3 saat dondurucuda bekletin.
Şeftali ve zencefilli buzlu çubuk
Malzemeler (4 adet için)
● 3 adet şeftali
● 1 yemek kaşığı bal
● Minik bir parça taze zencefil
● 1/4 kase yağsız yoğurt
Hazırlanışı
Şeftalileri doğrayın, bir tavanın içinde bal ve bir kaşık suyla birlikte yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Şeftaliler ve diğer malzemeleri birlikte blender’da homojen bir hale gelinceye kadar karıştırın. Bu karışımı “meyveli buz” kalıplarının içine doldurun. Çubukları kalıpların ortasına takın, tamamen donuncaya kadar en az 3 saat dondurucuda bekletin.