Diğer
    Ana SayfaYemekÇiğ sebze ve meyvelerle toksinleri yıkayın hücrelerinizi besleyin!

    Çiğ sebze ve meyvelerle toksinleri yıkayın hücrelerinizi besleyin!

    -

    mayis-2012-yemek-4TAHİNLİ PANCAR SALATASI
    2 porsiyon

    ● 2 orta boy pancar
    ● ½ tatlı kaşığı tarçın
    ● 3 yemek kaşığı organik tahin
    ● 2 yemek kaşığı portakal suyu
    ● 1.5 tatlı kaşığı doğal fermente genetiğiyle oynanmamış soya sosu (Kikkoman)
    ● 1 tatlı kaşığı zencefil suyu*
    ● 1 limonun suyu
    ● Frenk soğanı (opsiyonel)
    Pancarları Japon mandolini ya da bıçakla çok ince dilimleyin. Sos için tahin, portakal suyu, soya sosu, zencefil suyu, limon suyu ve tarçını karıştırın. Tahinli sosla pancarları karıştırıp 1 saat kadar bekletin, isteğe göre ince doğranmış frenk soğanı ile süsleyebilirsiniz.

    Zencefil suyu için taze zencefili temiz bir tülbente rendeleyip suyunu sıkabilirsiniz, katı meyve sıkacağı kullanabilirsiniz, ya da zencefil suyu yerine rende taze zencefil de kullanabilirsiniz. Lezzeti daha yoğun olacağı için miktarı zencefil suyundan daha az olmalı, damak tadınıza göre ayarlama yapabilirsiniz.

    Pancar kanı temizlemeye yardımcıdır. Tahin ise yüksek protein içerir.

    ÇİĞ YİYİP İÇMENİN KOLAY YOLLARI
    Şef İdil Şanal besinleri çiğ olarak tüketmenin yollarını şöyle özetliyor:
    ■ Salata yemek bunun en kolay yolu. Yalnız içinde koruyucu maddeler olan hazır soslar yerine evde yapılan soslar ile limon ve sirke kullanarak tüketilmesi gerekiyor.
    ■ Meyveler de çiğ tüketilen yiyeceklerden. Ancak meyve tüketiminde aşırıya kaçmamak, günde 2 porsiyon tüketmek lazım. Çünkü bazı meyveler yüksek oranda şeker içeriyor.
    ■ Yeşil yapraklı sebzelerin suyunu sıkıp içmek sebzeleri çiğ olarak tüketmenin bir başka yolu. 2 kg pazı yiyemezsiniz ancak 2 kg pazının suyunu sıkıp içebilirsiniz. Yalnız tabii ki diyet lifine de ihtiyacınız var, bu nedenle sadece suyunu sıkmak yeterli değil, sebzeleri bütün olarak da tüketmeli, diğer lif kaynaklarını tüketmeye özen göstermelisiniz.
    ■ Sebzeleri tüketirken en sevdiğiniz yöntemi bulun. Baharatlar, limon, doğal sirke ve kabuklu yemişlerle tatlandırın.
    ■ Çiğ kabuklu yemişleri bir gece suda bekletip tüketin. Bu yöntem onları vücudunuza daha faydalı bir hale getiriyor.

    Bu tarif çiğ beslenmek isteyen kişiler için iyi bir kahvaltı alternatifi. Güne başlamak için ihtiyacınız olan enerjiyi sağlıyor ve tok tutuyor. Yemişlerden evde kolayca hazırlayabileceğiniz fındık, badem, kaju sütleri hayvansal süt tüketmek istemeyen, laktoz (sütteki şeker) ve kazeinle (sütteki protein) sorunu olan kişiler için proteini yüksek iyi bir alternatif. Hurma ise içeceğinize tat katarken, içerdiği potasyum ve demir ile besin değerini zenginleştiriyor. Devamı diğer sayfada



    Önceki İçerik
    Sonraki İçerik

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz