Diğer
    Ana SayfaYemekÇiğ sebze ve meyvelerle toksinleri yıkayın hücrelerinizi besleyin!

    Çiğ sebze ve meyvelerle toksinleri yıkayın hücrelerinizi besleyin!

    -

    mayis-2012-yemek-5TARÇINLI HURMALI FINDIK SÜTÜ
    2 porsiyon

    ● 1 kase çiğ fındık (160 gr kadar) (Fındık yerine badem ya da kaju fıstığı da kullanabilirsiniz)
    ● 1 kase su
    ● 4 adet büyük boy Medine hurması
    ● ¼ tatlı kaşığı muskat
    ● 1 tatlı kaşığı tarçın
    Çiğ fındıkları bir gece önceden suya koyun, 24 saate kadar suda bekletip kabuklarını temizleyin. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Mutfak robotunda tüm malzemeyi pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çekin. Yoğunluğunu istediğiniz kadar su ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Tarçınla süsleyerek servise hazır hale getirin.

    mayis-2012-yemek-6Bir fincan klorofil alır mısınız?
    Buğdayın henüz yeşilken hasat edilip, suyunun sıkılmasıyla elde edilen ‘buğday çimeni suyu’ en zengin klorofil kaynağı olarak biliniyor. Organik toprakta yetiştirildiği takdirde topraktaki bilinen 102 mineralin 92’sini emiyor. Buğday çimi vücuttaki toksinleri nötrlemeye, karaciğeri temizlemeye, kan şekeri dengesini düzenlemeye yardımcı oluyor. Zengin bir besin kaynağı olan buğday çimi, aynı zamanda sindirime yardımcı olan enzimler içeriyor. Çimen suyu fanatikleri, minik bir fincan içildiğinde etkisinin hemen hissedildiğini söylüyor. Şef İdil Şanal, “Sürekli boş enerji veren, kalorisi yoğun yiyecekler tüketen insanların açlığı da bitmiyor. Oysa güneşin enerjisini yansıtan gerçek enerji kaynakları tüketmemiz gerekiyor. Örneğin çim suyu gerçek anlamda enerji veriyor. Tadı çok hoş değil ama çok az bir miktar içmek yeterli oluyor. Şöyle düşünebilirsiniz; ilaç içeceğime bunu içerim” diyor.

    Kendi çiminizi yetiştirin
    Çimen suyu elde etmek için buğday çimi ve ev tipi çim sıkma aleti gerekiyor. Peki, çimeni nereden bulacağım diyorsanız, kendi çiminizi yetiştirmeyi deneyebilirsiniz. Genişçe, fazla yüksek olmayan bir saksıyı organik toprakla doldurun. Buğdayları ekmeden önce bir gece suda bekletin. Sulanmış toprağa buğdayları ekin ve üzerini ince bir toprak tabakası ile örtün. Toprağın üzerini 4-5 parça iyice ıslatılmış gazete kağıdı ile kaplayın. Kağıtların kurumaması için üzerlerine ince bir naylon örtü koyun. (Tohumların hava alması için naylonun kenarlarını saksıya sıkıştırmayın.) Dört gün sonra örtüyü kaldırın ve çimleri sulayın. Günde 1 kere sulamanız yeterlidir. Buğday çimleri yerini severse, yedinci günde iyice büyümüş olurlar. 12-15 cm kadar uzadığında, ihtiyacınız kadarını, olabildiği kadar dibinden kesin. İster salatalarınıza katın ister sıkıp suyunu için.

    “Ya hep ya hiç demeyin, yapabildiğiniz kadarını yapın”
    Uluslararası Servis & Lezzet Akademisi (USLA)’nde sağlık destekleyici mutfak üzerine atölye çalışmaları yapan İdil Şanal, çocukluğundan beri süregelen fazla kilo sorununa eğildiğinde ve yemekle arasındaki aşk-nefret ilişkisini çözmeye karar verdiğinde bu konunun içine girivermiş. Aslında uluslararası ilişkiler mezunu olan Şanal, sağlıklı yeme içme çabası içinde bir yandan tam 35 kilo verirken bir yandan da bu alanda eğitime yönelmiş. Devamı diğer sayfada



    Önceki İçerik
    Sonraki İçerik

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz