Yemeğe bakış açım değişti
Mutfak Sanatları Akademisi’nde aşçılık eğitiminin ardından bir süre İtalyan Şef Carlo Bernardini ile çalışmış. Sonrasında New York’ta ‘Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts’ ve ‘Institute for Integrative Nutrition’ adlı iki ayrı okulda, Batı tıbbı standartlarından makrobiyotik beslenmeye, kan grubuna göre diyetten ayurvedaya uzanan çok çeşitli sağlıklı yaşam teorileri üzerine hem teorik, hem bu disiplinlere uygun yemek pişirmek için pratik eğitim görmüş. Aldığı eğitimin yemek yemeye bakış açısını değiştirdiğini söyleyen İdil Şanal, “İnsanların aklına sağlık deyince hastalık tedavisi ve ilaçların, sağlıklı yaşam deyince vitamin-mineral adları ve kalorilerin değil, lezzetli ve keyifli sofraların, mutlu hayatların geldiği bir dünya oluşmasına katkıda bulunmak için çalışıyorum” diyor.
✎ Aytaç Özkardaş GOZZİ
Fotoğraflar: Ozan KUTSAL
Formsanté Dergisi Mayıs 2012 Sayısı