Şubat ayı denince Sevgililer Günü, Sevgililer Günü denince de çikolata gelir akla. Üstelik sanılanın aksine çikolata yiyerek form korumak mümkün! Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez’in hazırladığı ”pişirilmeden hazırlanan tarifleri” uygulayarak kalori derdi düşünmeden, çikolata dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkacaksınız…
| |
Kalori değeri: 1 parmak kalınlığında kesilmiş 1 dilim 120 kalori
MALZEMELER
100 gr bitter çikolata, 10 tane bisküvi, 50 gr kuru üzüm
HAZIRLANIŞI
Çikolatayı benmari (bir tencereye kaynar su koyup üzerine çikolataların bulunduğu kabı koyun) usulü eritin, üzüm ve ufalanmış bisküviyi ilave ederek karıştırın. Bu karışımı yağlı kâğıda dökün ve buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilim dilim kesip, servis yapın.
| |
Sihirli Çikolata Topları
Kalori değeri: 1 çikolata topu 60-75 kalori
MALZEMELER
100 gr bitter çikolata, 150 gr dövülmüş badem, 1 çorba kaşığı az yağlı süt, 1 çorba kaşığı pudra şekeri, 1 yemek kaşığı kakao, 1 tatlı kaşığı toz vanilya, 1/2 çay kaşığı tarçın, 1/2 çay kaşığı toz karanfil, 2 yumurtanın beyazı, pasta süslemesi için kullanılan renkli şekerler
HAZIRLANIŞI
Çikolatayı parçalayarak benmari usulu eritin. Eriyen çikolatalar soğuduktan sonra içine bademleri, kakaoyu, vanilyayı, tarçın, karanfil ve sütü katın. Yumurta aklarını mikserle iyice çırparak, sert köpük haline getirin ve kaşık kaşık çikolatalı karışıma katın. Kabın üstünü örtün ve 1 saat buzdolabında dinlendirin. Kaşık yardımıyla küçük parçalar kesin, parçaları şekerlerin içinde çevirin. Topları folyonun üstüne yerleştirin ve 1 gece boyunca kurumaya bırakın.
Diğer tarifler için Şubat sayısına bir göz atın!