Çikolatalı mönüler

cikolatali-monuler

cikolatali-monulerBir parça çikolata nasıl da karşı konulmaz bir şeydir. Kokusu bile adamı baştan çıkarır, afrodizyak etkisinin yanı sıra insanın kendini mutlu hissetmesini sağlar. Hazır 14 Şubat Sevgililer Günü de gelmişken, size sağlığınız üzerinde olumlu etkileri olan çikolatalı mönüler sunalım dedik. Sevdiğinizle birlikte hem tatlı, hem de sağlıklı bir kaçamak için…

Funda Çatar
14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevgilinize ne armağan edeceğinize henüz karar vermediyseniz size güzel bir önerimiz var. Sevginizi kendi ellerinizle hazırladığınız çikolatalı mönülerle dile getirmeye ne dersiniz? Çünkü çikolata içerdiği endorfin sayesinde mutluluğun kapılarını ardına kadar aralıyor. Çikolatanın kilo aldırdığı, sağlığı olumsuz yönde etkilediğine dair bugüne dek duyduğunuz olumsuz fikirleri de unutmanın zamanı geldi. Size bir müjdemiz var! Beslenme ve Diyet Uzmanı Selahattin Dönmez, sanılanın aksine aşırı tüketilmediğinde çikolatanın kilo alımına yol açmadığına dikkat çekiyor. Yapılan çok sayıda araştırmaya göre, karşı konulamaz bir lezzete sahip olan çikolata antioksidan etkisi sayesinde sağlığınızı da koruyor.


AŞK YUVASI
Malzemeler: 125 gr tereyağı, (yumuşatılmış), 70 gr acı çikolata (eritilmiş), 2 adet yumurta, 150 gr şeker, 40 gr glikoz, 50 gr un, 10 gr kakao, 50 gr kırık ceviz, 50 gr yer fıstığı. Üzerinin kaplanması için: 1 kg marzipan, kırmızı gıda boyası

Hazırlama: Yumuşatılmış tereyağını, şekeri, yumurtayı, glikozu ve eritilmiş çikolatayı mikser yardımıyla 6-7 dakika karıştırın. Kalan malzemeleri üzerine ilave edin. Hamuru tepsiye döküp, 180 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin. Bir gece dolapta bekletip, bir kalıp yardımıyla kalp şeklinde kesin. Marzipan ile kırmızı gıda boyasını yoğurun ve tezgah üzerinde merdane yardımıyla açın. Pastanın üzerini bu malzemeyle kaplayın.
Hazırlama süresi: 50 dakika
Kalorisi: 770 kalori (Kişi başına)

cikolatali-parfeÇİKOLATALI PARFE
Malzemeler: 250 gr krem şanti, 2 yumurta sarısı, 1 bütün yumurta, 75 gr şeker, 1 yaprak jelatin, 100 gr eritilmiş çikolata

Hazırlama: Bütün yumurtayı, yumurta sarılarını ve şekeri mikserde kabarıncaya kadar çırpın. Üzerine soğuk suda eritilmiş jelatin ilave edin. Ardından önce çırpılmış krem şantiyi, daha sonra benmari usulüyle eritilmiş çikolatayı ekleyin. Parfeyi kaplara doldurduktan sonra buzlukta 3 saat bekletin, donduktan sonra çeşitli soslarla servis yapın.

Hazırlama süresi: 20 dakika
Kalorisi: 338 (Kişi başına)

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here