Cilt gençleştirme ve cilt yenileme; lazer ve ışık tedavilerinden kimyasal peeling ve enjektabllara kadar çeşitli yollarla sağlanabilir. Peki, Cilt canlandırma ve gençleştirme yöntemleri nelerdir? Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Op. Dr. İlsun Aka, cildi canlandıran estetik uygulamalar hakkında bilgiler verdi.
CİLTTE OLUŞAN PROBLEMLER
Güneş, cilt bozuklukları, yaşlanma ve hatta kalıtım yüzde ve vücudun başka yerlerindeki cilt problemlerine katkıda bulunabilir. Bunlar arasında kırışıklıklar ve akne izleri gibi dokusal düzensizlikler, çiller, güneş lekeleri veya görünür kan damarları gibi pigmentasyon değişiklikleri bulunur. Ayrıca cilt tonunu kaybedebilir, daha az sıkı hissedebilir ve daha genç ciltlerde canlılık kaybı oluşabilir. Cilt hasarının farklı çeşitlerini tedavi etmek için farklı tedavi yöntemleri mevcuttur.
Lazerle yüzey yenileme, mekanik yüzey yenileme, kimyasal peeling ve enjekte edilebilir ürünler, tüm yüzün veya üst dudak ve göz çevresi gibi yüzün belirli bölgelerinde oluşan ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bu tedaviler ayrıca güneş ve yaşlılık lekeleri gibi pigmentasyon bozukluklarını gidermek için kullanılabilir ve akne izlerinin veya diğer cilt problemlerinin görünümünü iyileştirmek için kullanılabilir.
Ciltteki problemlerin tedavisi kişinin ihtiyacına yönelik olarak uzman hekim tarafından belirlenir. Çoğu cilt tedavisi, mükemmel sonuçlar elde etmek için bir dizi tedavi ve çok modaliteli bir yaklaşım gerektirir. En önemlisi, elde edilen sonuçların daha uzun ömürlü olması için hastanın ileride cildini korumak için gerekli önlemleri almasıyla garanti edilebilir.
CİLT CANLANDIRMA E GENÇLEŞTİRME YÖNTEMLERİ NELERDİR?
Lazer ve Yoğun Atımlı Işık (IPL) Tedavileri: Renk değişikliğini gidermek ve/veya sarkan cildi sıkılaştırmak için kullanılır.
Kimyasal Peelingler: Hasarlı dış cilt katmanlarının tedavisi için farklı kombinasyonlarda kullanılan çeşitli asitlerin kullanıldığı peeling yöntemidir.
Ablatif Lazer Tedavileri (CO2 Lazerler): Çizgileri ve kırışıklıkları yumuşatmak için cildin dış katmanlarının soyulmasını sağlar.
Mekanik Ablasyon (Dermabrazyon, Dermaplaning): Cilt yüzeyindeki düzensizlikleri yumuşatmak için cerrahi kazıma yöntemleridir.
Ablatif Olmayan Tedaviler (Mikrodermabrazyon, Mikro İğne): hafif yara izlerini ve renk bozulmalarını tedavi etmek için minimal invaziv zımparalama yöntemleridir.
Dermal Dolgu Maddeleri: Cilt dokusunu ve görünümünü iyileştirmek için enjekte edilebilir bileşiklerin kullanıldığı uygulamalardır.
Botulinum Toksin Tedavileri: Kırışıklıkları gidermek için sinir kasılmasını engellemeye yardımcı olan ve gevşeten enjeksiyon uygulamalarıdır.
Örümcek Damar Tedavisi (Skleroterapi): Kötü görünüme yol açan yüzeysel damarların tedavisi için enjeksiyon yöntemleridir.
Cilt canlandırma, gençleştirme ve yüzey yenileme ile tedavi edilebilecek uygulamalar kişinin ihtiyacına ve tercihine göre belirlenir. Her hasta benzersizdir ve cildini etkileyen farklı genetik ve çevresel yaşlanma belirtileri kombinasyonları sergileyecektir. Bu sorunların birçoğunu tedavi etmenin birden fazla yolu vardır ve bu tedavi yöntemleri, özel durumunuza ve isteklerinize göre uzman bir hekim tarafından planlanmalı ve uygulanmalıdır.
İLGİLİ İÇERİKLER
- Cilt lekesi nasıl geçer? İşte cilt lekesi için tedavi yöntemleri
- 5 adımda sağlıklı ve ışıltılı bir cilde sahip olma yöntemleri
- Mezoterapi nedir? Hangi bölgelere uygulanır? Kimlere yapılamaz?
- Cilt Lekeleri neden olur? Nasıl tedavi edilir?
- Kuru cilde SOS bakımı