Çilek festivali

nisan-2012-yemek-resim-1

Mis kokulu, kırmızı, nefis çileklerin baharla birlikte bollaşıp sofralarımıza dönüşünü kutluyoruz bu ay. Çileğin tadına varabileceğimiz birbirinden kolay, hafif tarifler hazırladık sizler için. Afiyet olsun!

ÇİLEKLİ DONDURULMUŞ YOĞURT
Malzemeler

● 1 kase yoğurt
● 2 kase yıkanmış, ayıklanmış çilek
● 3-4 tatlı kaşığı bal
● Bir tutam limon kabuğu rendesi
Tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirin. Dondurucuya dayanıklı kapaklı bir kabın içine karışımı koyun ve ağzını kapatın. 2 saat sonra çıkarın ve bir kaşıkla iyice karıştırın. Sonra tekrar dondurucuya koyun. Her saatte bir dolaptan çıkarıp karıştırın ve dondurucuya geri koyun. Kremsi kıvama gelince servis edin ve hemen tüketin. Dilerseniz çilek taneleri ile birlikte servis edebilirsiniz.

nisan-2012-yemek-resim-2WAFFLE, MASCARPONE VE ÇİLEK
Mascarpone ya da tuzsuz krem peynire bir miktar bal koyarak tatlandırın. Rendenin ince tarafıyla bir tutam limon kabuğu elde edin ve peynirin içine ekleyin. Homojen bir yapıya ulaşıncaya kadar karıştırın. Marketlerde satılan waffle’ların üzerine bu kremadan birer kaşık koyun, onun da üzerine dilimlediğiniz çilekleri ekleyin. Limon kabuğu ve pudra şekeri serpiştirerek servise hazır hale getirin.

✽ Çilek C vitamini ve antioksidan yönünden son derece güçlü. Hücre yapısını koruyucu, enflamasyonu azaltıcı, kanseri önleyici, bağışıklığı güçlendirici özellikleri biliniyor. İçeriğindeki diyet lifleri sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor.
✽ Çok çabuk bozulan bir meyve olduğundan satın alırken küflenmemiş, ezilmemiş, parlak ve kırmızı olmasına dikkat edin. Orta büyüklükteki meyvelerin, domates büyüklüğündeki zamane çileklerinden daha lezzetli olduklarını da unutmayın.

nisan-2012-yemek-resim-3ÇİLEK SOSLU PANNACOTTA
Malzemeler

● 500 g sıvı krema
● 70 g şeker
● 1 çubuk vanilya (ya da bir çay kaşığı toz vanilya)
● 8 g jelatin
● 50 g süt
Krema, süt ve şekeri karıştırarak kaynatın. Jelatini 1 litre soğuk suda yumuşatın ve elinizle süzerek kaynayan malzemeye ilave edin. 2 dakika karıştırarak kaynatmaya devam edin. Altını kapatarak servis yapacağınız kaplara dökün. Soğuduktan sonra dilerseniz kalıplardan çıkarın ve üzerini sosla süsleyin ya da bizim yaptığımız gibi servis tabaklarına doldurup üzerini sosla kaplayın.
Çilekli sos:
● Yarım kg çilek
● 80 gr pudra şekeri
● 20 gr nişasta
Çilekleri robotta küçük parçalar haline gelinceye kadar kısa bir süre parçalayın. Bir tavaya tüm malzemeyi koyup kısık ateşte 5 dakika kadar karıştırarak pişirin. Devamı diğer sayfada

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here