Ana Sayfa Yemek Çilek festivali

Çilek festivali

nisan-2012-yemek-resim-4MİLFÖYLÜ KREMALI ÇİLEK
Malzemeler

● 4-5 adet milföy
● 250 g çilek
● Pudra şekeri
Kreması için
● 250 g süt
● 50 gr un
● 100 g toz şeker
● 25 g nişasta
● 2 adet yumurta
● 75 g toz badem
Un, toz şeker, nişasta, yumurta ve toz bademi bir kapta karıştırın. Ocağın altını yakarak sütü de üzerine ekleyin ve karıştıra karıştıra pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve bir süre daha karıştırmaya devam edin. Kare şeklindeki milföy yapraklarını dörde bölün ve fırına sürerek 8-10 dakika çıtır çıtır oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınız milföylerin hafif ılınmasını bekleyin ve bir kat milföy, bir kat krema, çilek ve yine milföy koyarak birkaç kattan oluşan çıtır tatlınızı hazırlayın. En son üzerine bir çay süzgeci yardımıyla hafifçe pudra şekeri serpiştirin.

nisan-2012-yemek-resim-5ÇİLEK LİMONATA
Malzemeler

● 7 yatak limonu
● 5 bardak kaynar su
● 1 bardak toz şeker
Limonların kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Elde ettiğiniz limon kabuklarını ve limon suyunu, bir bardak şekeri ağzı kapalı bir kaba boşaltın. Üzerine sıcak suyu da ekleyin. İyice karıştırın ve buzdolabında soğumaya bırakın. 1 saat kadar sonra çıkarıp üzerine mutfak robotunda püre haline getirdiğiniz çilekleri ekleyin ve tekrar buzdolabına koyun. Dilediğiniz zaman çıkarıp ince bir süzgeçten geçirin. Limon dilimleri ve taze nane ile süsleyip servise hazır hale getirin.

Aytaç Özkardaş GOZZİ
Fotoğraflar: Ozan KUTSAL

Formsanté Dergisi Nisan 2012 Sayısı

YORUM YAZIN

Please enter your comment!
Please enter your name here