Diğer
    Ana SayfaSağlıkDiyabet dediler; tümör çıktı...Adrenalinle gelen tümör

    Diyabet dediler; tümör çıktı…Adrenalinle gelen tümör

    -

    Genç bir kadın… Formda, sağlıklı, düzenli spor yapan, düzenli beslenen Bu kadar sağlıklı bir kadın, üstelik ailesinde de yokken nasıl şeker hastası olabilir ki? Kadını muayene eden doktorun kulağına hiç de mantıklı gelmiyordu bu. Peki açıklaması neydi?

    1. Semptomlar
    Doktor telefonda: Radyolojiden raporu şimdi aldım dedi. Ultrasonda karaciğerinizde bir kütle gözüküyor. Daha ayrıntılı incelemek için bilgisayarlı tomografi çektirmeniz gerekiyor. Hasta sessizliğini bozmadı. Bu imkansız gözüküyordu! 40 yaşında, sağlıklı, her gün koşu yapan formda bir kadındı. Dengeli beslenirdi. Bu kütlenin ne olduğunu düşünüyorsunuz? diye sordu endişeli bir ses tonuyla. Gerçekten bilmiyorum. diye cevapladı doktor. Ama araştıracağız. Hasta kadın pencere kenarına doğru yürüdü ve şikayetlerini anımsadı.
    Her şey yaklaşık bir yıl önce başlamıştı… Koşmak kadın için birdenbire mide bulandırıcı bir eylem haline gelmişti. Öyle ki koşmaktan her an vazgeçebilirdi. Her zaman midesi bulanmıyordu ancak yeterince sık oluyordu. Haftada bir ya da iki kere sanki nöbet geçiriyor gibi kendini güçsüz hissediyor ve titriyor, bir yere oturma ihtiyacı hissediyordu. Arkadaşları, doktoruna gitmesini önerdiler ama kendini o kadar da hasta hissetmiyordu. Ancak bir haftasonu, durum değişti. Bir arkadaşıyla dağa tırmanmaya gitmişti ki kendini kötü hissetmeye başladı. Birkaç kere istifra etti ama yine de geri dönmek istemedi. Tepeye varınca biraz dinlendi, kendini daha iyi hissediyordu. Yokuş aşağı inerken müthiş şekilde titremeye başladı ama yolun devamında durumu daha iyiydi. Hamile olmadığına emindi. Neler olduğunu gerçekten merak ediyordu.
    Kendisini doktorunun muayenehanesinde bulduğunda eylül ayının sonuydu. Semptomları tekrar gözden geçirdikten sonra doktor onu dikkatlice inceledi ve muayene etti. Atletik yapılı ,ince ve uzun boylu bir kadındı. Kan basıncı normaldi, nabzı yavaş ve düzenli atıyordu. Karın bölgesinde herhangi bir hassasiyet bulunmuyordu. Tetkik sonuçları da normaldi. Çekilen EKG'de kalbinde herhangi bir sorun gözükmüyordu.
    Bu gizemli şikayetler karşısında doktor, her zaman yaptığını yaptı. Semptomları sadeleştirerek, muhtemel sebepleri genelleştirerek düşündü. Genellikle kusmaya neler sebep olur? Karaciğer rahatsızlığı tabii ki. Hastanın hepatiti var mıydı? Safra taşı? Kusma, bunlardan birinin semptomu olabilirdi. Böbrek rahatsızlığı da olması mümkündü. O kadar yaygın değildi ama, böbreküstü bezlerinin iyi çalışmaması da kusma yapabilirdi. Fiziksel stres zamanlarında ihtiyaç duyulan adrenalin ve diğer hormonları üreten bezlerin çalışmaması da egzersiz ve kusma arasındaki bağlantının açıklaması olabilirdi.

    Devamı 2006 nisan sayımızda…



    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz


    Tam bir sebze canavarıyım

    ‘Binbir Gece’ dizisindeki rolüyle her hafta evlerimize konuk olan, sevilen oyuncu Ceyda Düvenci “bakımlı, kendini her haliyle seven ve güvenen, sağlığına dikkat eden kadınlar...

    Diyette başarısızlık yoktur, vazgeçmek vardır

    Yeni kitabı ‘Afiyetle Diyet’’in raflardaki yerini aldığı bugünlerde Uzman Diyetisyen Dilara Koçak ile bir söyleşi yaptık ve ondan stil sırlarını öğrendik...Yeni kitabınızdan biraz bahseder...

    Tek yaptığım spor oğlumla yürümek

    G.O.R.A'nın çekimleri için ne diyeceksiniz?Çekileli uzun zaman oldu! İnsan bir şey çektiği zaman hemen seyretmek istiyor ama bu filmin başına hakikaten gelmedik şey kalmadı....